Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши гостују Рибници

Нема одмора за наше одбојкаше. У среду су поново одиграли исцрпљујућ меч, у коме су победили Нови Пазар након пет сетова, а у суботу ће гостовати Рибници у Краљеву. Меч против Пазараца био је четврти узастопни у коме је наш тим одиграо минимум пет сетова (пре те утакмице: Клек Србијашуме – 3:2, Селвер Талин – 2:3 и 3:2, уз победу у „златном сету“), па сигурно не иде одморан на мегдан Краљевчанима. Наравно, то не значи да црвено-бели не иду на нову победу.

Одбојкашки клуб Рибница је основан 1954. године, а 1974. се пласирао у Прву савезну лигу. Четири године касније освојили су први трофеј – Куп Југославије, чиме су изборили учешће у Европи, и представљали нашу земљу у Купу победника купова, а још неколико пута су играли у европским такмичењима. Највиши ранг су напуштали само у неколико наврата, а већ неко време су стабилан суперлигаш. У сезони 2006/07 су стигли до финала плеј-офа, у коме је ипак тријумфовала Војводина са 3:1 у победама. Још три пута су играли финале националног купа, али нису успели да понове успех из 1978. године. Последњи пут су били у финалу Купа у сезони 2013/14, када су поражени од нашег тима, а ово финале им је донело наступ и у Суперкупу Србије, где су такође поражени од црвено-белих. На старту ове сезоне су убедљиво поражени од Новог Пазара (0:3), али после тога везали три победе (Јединство (СП) – 3:0, Раднички (Кг) – 3:0, и Партизан 3:1). Тренутно се налазе на четвртом месту, са само бодом мање од нашег тима, који је до сада остварио све победе, али су му Клек и Нови Пазар „откинули“ по бод.

Утакмица ће бити одиграна у Новој хали спортова, а остаје нам још само да позовемо све навијаче, пре свега из Краљева и околине, да дођу у халу, и помогну нашем тиму да стигне до новог тријумфа.

Идемо до нове победе!

V коло Суперлиге Србије:

Рибница – Црвена звезда,

Нова хала спортова у Краљеву, субота, 12. 11. 2016. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment