Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице савладале Спартак за другу победу

Одбојкашице савладале Спартак

Одбојкашице Црвене звезде савладале су суботички Спартак 3:1 (20:25, 25:23, 25:20, 25:23) након преокрета у дербију 5.кола Суперлиге у УСЦ „Вождовац“. Најефикаснија је била Нина Лукић са 24 поена.

Суботичанке су повеле на Вождовцу и водиле током другог сета, када се мислило да ће бити ближе победи и освајању другог сета, Звезда се пробудила и након 20:23 направила преокрет и изједначила на 1:1, 25:23.

После почетног вођства гошћи од 1:4, одбојкашице Звезде, предвођене одличном Николином Лукић, су серијом 8:1 преокренуле резултат у своју корист. Повела је наша екипа и са 11:6 преко Миленковићеве и Чанак, али је Спартак имао одговор. На сервис линију је стала Катарина Јовић која је са 3 аса и уз добру игру својих саиграчица допринела изједначењу. Црвено-беле су стале. Суботичанке су серијом од 1:8 стекле недостижну предност. Мирјана Мусулин је покушала изменама на позицији примача сервиса (Секулић уместо Миленковић) и техничара (Ђорђевић уместо Ђурић) да поремети гостујући тим и у томе је донекле успела. Пришле су Звездине даме на само два поена заостатка (19:21), али је Спартак у самој завршници, са три поена у низу, повео – 20:25.

Прве до озбиљнијег вођства у другом сету стигле су гошће које су повеле са 7:12. Мусулин је поново променила дизача. Ушла је поново Мила Ђорђевић уместо Кристине Ђурић, а гошће су имале убедљиво вођство (9:17). Уследио је тајм аут Црвене звезде после чега наш тим осваја три узастопна поена. Спартак је имао предност од 17:22 када су се црвено-беле разгоропадиле. Било је и 19:23 за Суботичанке, а онда је Звезда невероватном серијом од шест поена, на сервис Миле Ђорђевић која је сјајно играла у тим моментима, преокренула и поеном Вање Букилић изједначила резултат – 25:23.

Звезда је играла на крилима подвига из завршнице другог периода игре и то је био и преломни тренутак меча јер су наредна два сета изабранице Мире Мусулин одиграле у свом ритму предвођене капитеном Лукић, Бојаном Миленковић и техничарем Милом Ђорђевић дошле до друге победе у шампионату. У четвртом сету Звезда је била у константном вођству, али Спартак се није тако лако предао и имао је резултатски егал у самом финишу, 23:23. Ипак, Нина Лукић је са два поена и ас поеном на меч лопту ставила тачку на меч и није дозволила изненађење.

У Црвеној звезди, Нина Лукић је постигла 24 поена, Миленковић 17, Трнић 9, Ђорђевић и Букилић по 6. У редовима Спартака, Катарина Јовић је била највећа претња са 22 поена, Богдановић је постигла 10, Рајлић 9.

Црвена звезда у среду 16. новембра (20 часова) игра у Горњем Милановцу утакмицу осмине финала Купа Србије против екипе Таково Звезда Хелиос.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 3:1 (20:25, 25:23, 25:20, 25:23)

Београд. Дворана: УСЦ Вождовац. Судије: Јован Јовановић и Горан Градински. Трајање меча: 106 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 9, Секулић 1, Чанак 4, Ђурић, Вукомановић (либеро), Ђорђевић 6, Миленковић 17, Букилић 6, Лукић 24. Нису играле: Јејић, Радмиловић и Стијепић. Тренер: Мирјана Мусулин.
СПАРТАК: Јовић 22, Цичић, Рајлић 9, Цветичанин, Илић (либеро), Вучковић 4, Богдановић 10, Пролић 8, Јегдић (либеро), Дабић 4, Живановић 4. Није играла: Марић. Тренер: Горан Илић.

Повезане вести

1 comment

Србин нов 11, 2016 at 22:34

Браво за девојке. Капитен се зове Николина Лукић, а не Нина.

Reply

Leave a Comment