Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Пораз црвено-белих на почетку Првенства Србије

Хокејаши Црвене звезде изгубили су од Партизана резултатом 7:5 (1:2, 2:1, 4:2), у првом мечу Првенства Србије за сезону 2016/17, играном вечерас у леденој дворани „Пионир“.

„Вечити ривали“ одиграли су изузетно квалитетну утакмицу, у сличном стилу у којем су завршили плеј-оф прошле сезоне. Око 400 гледалаца у нашој највећој дворани имало је прилику да види чак 12 погодака и три велика преокрета, а на крају су победу однели гости.

Млади тим Црвене звезде имао је предност од 2:0 и 5:3, али је искуснији црно-бели састав у последњих једанаест минута успео да преокрене резултат, а најзаслужнији за тријумф гостију на овом мечу био је млади Лазар Новаковић који је у последња три минута утакмице са два везана гола нерешен резултат (5:5) претворио у тријумф Партизана.

Два гола за црно-беле постигао је и Павле Огризовић, док су по један погодак и асистенцију уписали Срђан Ристић и Драган Комазец, а један гол забележио је Лав Митић. У Црвеној звезди одличну партију пружио је руски интернационалац Александр Зубрицки са два гола и једном асистенцијом, по један гол и уписано додавање остварили су Белорус Евгени Леонов и Марко Прокић, док се у стрелце уписао и Џорџ Таракан.

Меч је одигран у изузетно јаком ритму, собзиром на чињеницу да је ово сам почетак сезоне. Звезда је боље“отворила“ сусрет, са два поготка у само два минута игре средином првог периода, а стрелци су били аквизиције из иностранства, Белорус Евгени Леонов и руски интернационалац Александр Зубрицки. Ипак, Партизанови хокејаши брзо су узвратили и преко Срђана Ристића смањили резултат само 15 секунди после другог гола номиналног домаћина. Био је то резултат којим се отишло на одмор, да би у наставку Партизан био нешто конкретнији.

Играо се 25. минут када је Павле Огризовић реализовао „пауер плеј“ за изједначење, да би четири минута пре последњег 15-минутног одмора Драган Комазец погодио за потпуни преокрет. Међутим, мање од пола минута пре краја другог периода Марко Прокић је постигао свој први гол по повратку у редове црвено-белих за егал пред последњу трећину.

А у њој права голеада. Кренуло је новим потпуним преокретом у првом делу. Најпре је Џорџ Таракан надмудрио Милана Луковића (22 одбране), пошто је уместо повратног паса када се налазио иза гол линије погодио голмана Партизана за вођство Звезде, да би у 49. минуту Александр Зубрицки лепим продором, а затим и прецизним ударцем погодио за свој други гол и великих 5:3, једанаест и по минута пре краја сусрета.

Од тог момента гости су заиграли офанзивније, а брз гол Лава Митића враћа потпуну неизвесност у утакмицу. Шест минута пре краја црно-бели су имали „пауер плеј“ у којем је Павле Огризовић својим другим голом још једном донео изједначење Партизану, да би потом уследила завршница у којој је главну улогу имао Лазар Новаковић. Нападач клуба из Хумске је у само 45 секунди два пута искористио асистенције Ненада Раковића и головима савладао Јована Фехера (27 одбрана) за тријумф гостију у првом од најмање четири овосезонских „вечитих дербија“, колико ће их бити одиграно у лигашком делу сезоне.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 5:7 (2:1, 1:2, 2:4)
Београд – Ледена дворана „Пионир“. Гледалаца: 400. Судије: Фазекаш Ђорђе и Богдан Давор.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Фехер (27 одбрана), Јешић, Леонов 1 (1ас), Николић, Пајевић, Трајковић, Живић, Анђелковић, Даниел (1ас), Драговић (1ас), Гачић, Пожар, Прокић 1 (2ас), Таракан 1, Врућинић, Вуковић, Зубритски 2 (1ас).
ПАРТИЗАН: Луковић (22 одбране), Аџић, Ајдуковић, Габрић (1ас), Комазец 1 (1ас), Николић (1ас), Ристић 1 (1ас), Стоиљковић, Ђуричић, Чуковић, Љутовац, Маринковић, Машић, Митић 1, Новаковић 2, Огризовић 2, Раковић (2ас), Виторовић, Ђукић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment