Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Пораз одбојкаша у Краљеву

У петом колу Суперлиге Србије, одбојкаши Црвене звезде су гостовали екипи Рибнице, и доживели први пораз у дoмаћим такмичењима у овој сезони: Рибница – Црвена звезда 3:1 (25:22, 25:23, 18:25, 25:19). Пре овог меча, наш тим је везао четири сусрета у којима је одиграо минимум пет сетова, па је умор био неминован. Звезда се у овим мечева често враћала из приличног заостатка, али овај пут није имала снаге за преокрет, против расположених Краљевчана.

Црвено-бели су повели на старту првог сета (2:4), али су домаћи убрзо преокренули резултат, и они су стигли до два поена предности (9:7). Звезда је изједначила (10:10), а пред одлазак на технички тајм-аут и поново повела блоком Машуловића (11:12). После паузе, гости су серијом од 5:0 стигли од осетне предности (17:13). Пошто није успео изменама да размрда екипу, Кобиљски је реаговао тајм-аутом, али ни то није пореметило домаћи састав, који продужава своју серију (18:13). Стојсављевић је коначно прекинуо серију Краљевчана, а Звезда је убрзо смањила заостатак на три поена (19:16). Ипак после грешке наше екипе, Рибница се враћа на +5 (23:18). Звезда везује наредна два поена, уз ас поен Шкрбића, па је и тренер Рибнице затражио предах (23:20). Погрешили су потом и домаћи, али је и Звезда направила сервис грешку (24:21). Другу сет лопту су реализовани Краљевчани, и повели у сетовима – 1:0 (25:22).

Наша екипа је отворила други сет са три узастопна поена, на шта су домаћи одговорили серијом од 4:0. Наставили су Краљевчани у истом ритму, и пошто су црвено-бели прекинули ову серију (9:5), па је Кобиљски био приморан да реагује тајм-аутом. Благојевић прекида ову серију, али, поново само на тренутак (11:6). На техничком тајм-ауту је било четири поена предности за домаћи састав (12:8). Чинило се да се наш тим пробудио после паузе, пошто је везао два поена, али су Краљевчани после тога везали четири, и поново направили осетну разлику (16:10). Дошла је Рибница и до +7, да би Звезда потом везала три поена (18:14). Ипак, Звезда је везала неколико грешака, па се Рибница вратила на +7 (23:16). Није се предавао наш тим, црвено-бели су везали потом пет поена на сервис Машуловића (23:21). Ас поеном Петровића, Звезда је стигла само на поен заостатка (24:23). Испоставиће се да је ово ипак било касно „буђење“, пошто је Окошановић освојио наредни поен, и дуплирао вођство Рибнице у сетовима – 2:0 (25:23).

У трећем сету је Звезда прва дошла до осетније предности (6:9), коју је додатно увећала до техничког тајм-аута (7:12). Ипак, домаћи праве од серију од 4:0 после паузе, и враћају се резултатски у сет (11:12). После тајм-аута Кобиљског, Крављчани су продужили серију, и стигли до изједначења. Гмитровић је коначно прекинуо серију домаћина, а Звезда је потом серијом од 3:0 поново стигла до осетније предности (14:17). Серија грешака са обе стране је потом уследила, а затим је прорадио блок Звезде, па је наша екипа стигла до седам сет лопти (17:24). Стојсављевић је искористио другу, и смањио разлику у сетовима – 2:1 (18:25).

Почетком четвртог сета, дуго се играло поен за поен, све до грешке наше екипе (10:8). Два поена вишка, домаћи су имали и на техничком тајм-ауту (12:10). Наставила се игра поен за поен, што је прекинуо Окошановић новим поеном (15:12). Кобиљски је реаговао тајм-аутом, али пошто су домаћи и након тога увећали предност, уследила је нова пауза (17:13). Рибница је стигла и до +5 (19:14).  Ас поеном Околића, домаћи су са шест поена предности ушли у саму завршницу сета, а убрзо су стигли до седам меч лопти. Две је спасила Звезда, али трећу није, па је Рибница победила у овом мечу – 3:1 (25:19).

Био је ово први пораз нашег тима у домаћим такмичењима у овој сезони. Након серије тешких мечева, на нашој екипи је да се одмори и спреми за меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона, који ће се играти наредне среде.

Главу горе, момци!

Повезане вести

Leave a Comment