Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Умор огроман, жеља за бодовима још већа

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали у Загреб, где их у недељу очекује меч са Цибоном. О предстојећем мечу говорил тренер Дејан Радоњић и прворимац Марко Симоновић

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у суботу у вечерњим часовима у Загреб, где их у недељу од 21 сат очекује меч 9.кола АБА лиге јтд против домаће Цибоне.

Напори којима су црвено-бели изложени у претходних 7 дана су огромни, а додатни проблем представљало је и лоше време у Казању, због чега је првобитни план, да експедиција право из Москве стигне до Загреба отпала, па је екипа предвођена тренером Дејаном Радоњићем у суботу око 2 часа стигла у Београд, а негде око 15 часова аутобусом кренула у Хрватску.

Тренер црвено-белих очекује веома тежак меч, против ове сезоне квалитета противника.

Цибона има одличан тим, то је скуп веома талентованих, искусних и доказаних играча. Групу талентованих момака предводи Жижић, који поседује изузетан потенцијал. Шакић игра у изванредној форми, ту су староседеоци Розић и Јоксимовић, а Џонсон је такође веома опасан и са њим је то један одлично укомпонован тим. Доводјењем Рејнолдса на позицији плејмејкера Цибона је надоградила екипу и јасно ставила свима до знања какве су јој амбиције и да ће бити веома опасан ривал. Резултатима које је до сада направила јасно је показала да се са пуно разлога бори за врх табеле. Ми ћемо покушати да се адаптирамо на ситуацију у којој се налазимо и да учинимо све како наш умор и потрошња не би омели адекватну припрему за утакмицу. Од почетка сезоне смо знали какав ћемо распоред имати и шта он подразумева, али сада на све то имамо и тај нови моменат који нам се догодио на путовању из Казања.То све морамо да пребродимо и да гледамо ка ономе што нас чека. Наш тренутни фокус и размишљања су искључиво везани за Цибону.

Марко Симоновић, играч Црвене звезде мтс:

Цибона је одлична екипа која је то потврдила и досадашњим резултатима. Има много квалитетних појединаца, а свакако да се издваја Жижић као један од најквалитетнијих играча у лиги. Предност Цибоне је што игра код куће, а на све то је имала и довољно времена да се спреми за ову утакмицу. Ми смо из Казања стигли у суботу рано ујутру, ја сам лично у 15 до 3 ушао у стан. Умор је огроман, али не кукамо. Спремни смо да извучемо и последњи атом снаге и да у мечу са Цибоном дођемо до онога што желимо.

Екипа је тренирала у суботу увече у Загребу, по традицији, тим ће имати још један шутерски тренинг на дан утакмице у недељу око 11 часова.

Одмах по завршетку утакмице у дворани „Дражен Петровић“ црвено-бели ће преспавати у Загребу, а већ у 9 часова у понедељак лете за Франкфурт, одакле ће аутобусом продужити за Бамберг где их у уторак чека меч 7.кола Евролиге.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

josif нов 13, 2016 at 19:26

Odgledao sam samo 1/4 utakmice Olimpija-FMP i mogu reci da je vise srece nego pameti u upravi Zvezde da australijanca Dzona Boldena koliko sutra prebaci u Zvezdi,bice veliko pojacanje ispod obruca.Decko ima 20 god za 2 godine sa Zvezdom u EL cena cemu biti najmanje milion evra,rekoh daje vise srece no pameti.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment