Moja Crvena Zvezda
МачевањеОстало

Првенство света у мачевању

Мачевалачка велесила, Италија, је домаћин овогодишњег шампионата Света у мачевању. Подно Етне, у Катанији, од 08.10. – 16.10.2011 год. у умећу владања флоретом, мачем и сабљом, надмећу се најбољи мачеваоци планете.

Међу „мускетарском“ елитом су и две такмичарке МК Црвена Звезда. У категорији мач за даме, наступиле су репрезентативке Србије, а чланице нашег Клуба, Јевремовић Александра и Илић Данијела.

Првог дана такмичења у борбама по групама, сјајан наступ је имала Александра Јевремовић. Са 5 победа у групи, на табли је била 36. и тако се пласирала директно у најбољих 128. Први круг елиминација је „прескочила“, чекавши бољу из дуела Илић ( СРБ) –  Гуy ( ЦАН). Дуел две наше такмичарке је изостао, пошто је Данијела Илић морала да положи оружје пред канадском такмичарком.Данијела је, тако, такмичење завршила на 104. месту.

Но, Јевремовићева се потрудила да “ освети“ клупску другарицу, поразивши Канађанку Гуy у врло драматичној борби, резултатом  15:12.

Александра се тако пласирала у најбољих 64 мачевалки на Свету и за улазак у најбољих 32 такмичарке, бориће се у четвртак 13.10.2011 са такмичарком Лањренце (ГБР) од 8.30 х, по нашем времену.

Припремила: Бранковић Александра

Повезане вести

Leave a Comment