Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звездин брејк у Бамбергу!

Брејк у Бамбергу! СВИ У АРЕНУ!

Брејк у Бамбергу! Црвена звезда је савладала у 7.колу Евролиге Бросе након неизвесне завршнице, 79-78! Најефикаснији Бјелица са 18 поена.

Није у Казању, јесте у Бамбергу! Коло среће сада је на црвено-белом! Иако су Дејан Радоњић апсолутно заслужили победу и брејк, могло је да буде другачије.

Бросе је одлично отворио утакмицу серијом 8-1, захваљујући Штајгеру који је за два минута постигао 6 поена (2/2 за три) уз 2 скока, од укупно 4 његове екипе. Звезда нервозна, Јовић је промашио у два наврата, затим и Митровић и Кузмић, а први поен је постигао Џенкинс са пенала на истеку четвртог минута првог периода. Након тајм-аута Дејана Радоњића Звезда се серијом 6-0 враћа у игру, доста боља игра у одбрани и на крају прве четвртине има добар резултат у односу на почетак меча, 14-11. У другој четвртини је Звезда преузела предност и поред пет промашених слободних бацања, и имала неколико прилика да се одлепи резултатски које није искористила. Бросе је покушавао шутем за три поена да нађе решење против одличне одбране црвено-белих, али није успео. Звезда је серијом успела да се одвоји и преузми предност пред одлазак на одмор, 38-29.

Шест промашених слободних бацања црвено-белих, али одличном одбраном и бољом игром под кошем успела да успостави контролу скока.

На старту трећег дела, Бросе је почео да погађа за три поена, Мели три пута и Милер, и брзо је стигао минус из првог полувремена. У том тренутку, Мели без промашаја за три, 4/4. Звезда поново нервозна у игри, без решења, а Николо Мели је ушао у серију, забележио дабл-дабл, уз велику помоћ Никоса Зисиса, па је Бросе вратио вредност силовитом серијом, коју је на кратко зауставио Симоновић са две везане тројке. Најефикаснија четвртина у којој смо видели 52 коша, 32 Бросеа.

Звезда је ушла у ритам и темпо игре Бамберга, брзо завршавање напада и шут за три поена у свакој прилици. Ушли смо у нову неизвесну завршницу, али са срећним исходом. Џенкинс је погодио за предност Звезде, уз очигледан фаул Тајса, који није свиран. Бамберг је имао последњи напад, Милер је преузео одговорност, Дејан Радоњић одлучио да брани и Лазић је одбранио Звезди победу!

Уследили су протести Тринкијерија и клупе Бамберга, тражили су фаул над Милером, али треба их подсетити да је Тајсу опроштена пета лична грешка.

Бјелица сјајан, 18 поена, уз велику борбу са противницима, најефикаснији у Звезди и на мечу. Симоновић је постигао 17. у Бросеу Мели 16, Милер 14.

Бросе је имао 25 покушаја за три поена, 11 погодио, четири у трећој четвртини. Звезда је контролисала скок, што је на крају био и један тас на ваги. Само два офанзивна скока домаћина, шест црвено белих (6/27).

У четвртак, СВИ У АРЕНУ! Коначно Црвена звезда на свом паркету после недељу дана и више од предвиђених 9.000 километара, четири града… Противник Армани, али… ИГРА ЗВЕЗДА!

7.коло, Евролига

Бросе Бамберг – Црвена звезда мтс 78-79 (14-11, 15-27, 32-20, 13-14)

Бамберг, „Бросе арена“.
Гледалаца: 6.249
Судије: Христодулу (Грчка), Могулкоч (Турска), Силва (Португал)

БРОСЕ БАМБЕРГ: Козер 7, Мели 16, Зисис 11, Алексић, Штајгер 9, Тајс 2, Ло, Стрелникс 12, Милер 14, Крацер, Хекман 2, Радошевић 5. Тренер: Андреа Тринкиери

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс (5ск 2ас), Дангубић, Митровић, Лазић 3 (2ск 3укл), Симанић, Добрић, Симоновић 17 (4ск 2бл), Џенкинс 10 (2ск), Гудурић 11 (3ск 4ас), Јовић 12 (5ск 5ас 1укл), Кузмић 8 (7ск 2укл 1бл), Бјелица 18 (5ск 3ас). Тренер: Дејан Радоњић

Foto: www.euroleague.net
Foto: www.euroleague.net

ТОК МЕЧА

1/4 (14-11)

Јовић, Џенкинс, Дангубић, Митровић и Кузмић четрнаести пут започињу утакмицу заједно. Штајгер тројком отвара утакмицу за предност Бросеа на самом почетку, након почетних промашаја Јовића. Нова тројка Штајгера, одлично је започео, 6 поена 2 скока, 2/2 за три. Џенкинс половичан са пенала, Козер постиже поене у контри. Тајм-аут, Дејан Радоњић. Кузмић постиже први кош из игре за Звезду, након продора Митровића, а Звезда се серијом 6-0 после тајм-аута враћа у игру.

Доста грешака и промашаја на обе стране, несигурност приликом отворених шутева, Бросе мини серијом улази у другу четвртину са предношћу 14-11.

Кузмић 4п 4ск, Џенкинс 3

2/4 (15-27)

Џенкинс првом тројком за Звезду и Милер са дистанце отварају други период. Сјајан Бјелица за прво вођство Звезда на мечу, 16-17. Звезда је преузела предност, али је промашила већ пет слободних бацања, што шампион Немачке користи и тројком Стрелникса враћа предност, али Гудурић је сјајно испратио акцију за своје прве поене, 21-22 за Звезду. Серија Звезде 6-0, тајм-аут Тринкиери.

Симоновић постиже тројку из невероватне ситуације преко руке Мелија, управо узвраћа Мели на другој страни. Први пут на мечу Звезда погађа оба пенала, 24-31 за Звезду. Гудурић сјајан, Звезда има +10, 27-37. Звезда је преузела предност у Бамберг и води на полувремену 38-29.

Бјелица 9, Симоновић 8

3/4 (32-20)

Иста петорка као и са почетка меча стартује трећи период игре. Лепа акција Зисиса и Радошевића, закуцава центар домаћих, а затим Милер погађа за три. 5-0 серија Бросеа, Звезда опет нервозно улази у меч. Јовић узвраћа тројку, трећа за Звезду, његова прва. Наставља се тројкашки обрачун, Мели сигуран у три наврата. Бросе упоран у намери да стигне минус из првог полувремена што је успео захваљујући Николу Мелију. Мели без промашаја за три поена, 4/4, 14 поена.

Кузмић сигуран са пенала, али узвраћају Зисис и Мели. Ушао у је у серију Мели, 11 поена у трећој четвртини, након дужег периода Бросе поново води, 50-45. Погађају Гудурић и Бјелица за Звезду, Милер и Козер за Бамберг. Симоновић постиже две везане тројке, на крају трећег дела Бросе води 61-58.

Симоновић 15 поена, Бјелица 11

4/4 (13-14)

Гудурић постиже тројку, Стрелникс враћа, Јовић враћа резултатски егал новом тројком, 64-64. Звезда је ушла у ритам игре Бамберга, добра ствар по црвено-беле јесу четири личне грешке Мелија и Тајса. Бјелица сигуран са пенала, 2/2. Лаки поени за Стрелникса у продору, Јовић прекида напад, али не погађа у контри, а затим не погађа ни за три поена, док на другој страну Штајгер погађа, десета тројка за Бросе. Бјелица поново 100% са пенала, 71-70 за Звезду, 4 минута до краја меча.

Лепа акција Јовића и Лазића, води Звезда након серије. Три пута не погађа Звезда у истом нападу, што кажњава Милер тројком. Јурњава која одговара Бамбергу, али Бјелица погађа, уз фаул и одражава некако предност црвено-белих. Чека нас нова неизвесна завршница.

Јовић не погађа за три на истеку напада, последњи минут у току, Бамберг води 78-77! Напад за Звезду, Џенкинс погађа из невероватне позиције, али нема очигледног фаула Тајса. Невероватно. Тајм-аут, Тринкиери. Последњи напад има Милер, не погађа, одбранила се Звезда! Звездин брејк!

БРЕЈК У БАМБЕРГУ! ЗВЕЗДА СЛАВИ! СВИ У АРЕНУ!

Бјелица 18, Симоновић 17 поена

 

Повезане вести

13 comments

joda023 нов 16, 2016 at 21:47

jako je bitno kući dobijati. ako ne budemo dobijali kod kuće neće da valja, jer ipak nećemo toliko moći da nadoknadimo u gostima.

Reply
pera нов 16, 2016 at 13:12

Mi dodjosmo, pobedismo i odosmo ostade samo žal pljuvača na ovu Zvezdinu istoriju. PSSSSST. Čestitaću posle Armanija jer očekujem da tu odigramo kako znamo i umemo uz punu Arenu kako dolikuje velikom svetskom šampionu.

Reply
zemunac1976 нов 16, 2016 at 08:51

12 sati posle utakmice, misevi su i dalje u svojim rupama,sto je i ocekivano…izacice svi posle prvog poraza…krvavi,Djole i ostala kompanija psssssst

Reply
nele нов 16, 2016 at 11:31

Mozda si u pravu ali za sada nemoj da pravis svadju!

Reply
LA[K]I нов 15, 2016 at 23:38

Simonovic i Bjelica su UBICE! Definitivno dva igraca koja izvlace svaku utakmicu. Stvarno ne znam sta bi smo da nema njih (posebno Simona). Svaka cast celoj ekipi, veoma bitna pobeda!

Reply
Estrella Roja нов 15, 2016 at 22:28

Jednom i mi da dobijemo neizvesnu završnicu. Simonoviću, Bjelici i Dženkinsu hvala na dobijenoj utakmici, dok bi Radonjić, Mitrović, Volters i Dangubić trebali da im poklone nedeljnu platu. Pod hitno treba dovesti igrača na 4/5 kako bi rasteretio Bjelicu i Kuzmića, ali se plašim da ne dođe u cajtnotu novi Volters. Lepo veče za sve navijače Zvezde i bez sumnje zaslužuju podršku pune Arene u četvrtak.

Reply
josif нов 16, 2016 at 09:34

Volters jeste bio juce ocajan ali decko je par nedelja tu a vremena za uigravasnje usled dugih putovanja nema,deluje nesigurno ali kvalitet ima i treba ga sacekati.Stose Dangube i Mitra tice tusu godinama a napredka nema,pozitivni su kao likovi ali sada ako su im primanja velika mozda treba razmisliti,mnogu su losi u zadnje vreme posebno Mitrovic,ima vec 24 godine,tu je 4-5 god do sada daje bio neki kvalitet izaslo bi to iz njega ovaka dzabe krivimo Saleta stoga odbacuje iz repke.Pozz.MKD

Reply
Loki нов 16, 2016 at 09:52

Kakve veze ima uigranost sa ostalim igracima prilikom izvodjenja slobodnih bacanja??? Volters ima zaprepascujuce losu mehaniku suta za jednog beka, tanak je u odbrani… i ne znam u cemu je bolji od Rebica….osim sto se preziva Volters…Inace, bravo za pobedu!!! Pobeda ce imati jos veci znacaj ako proanaliziramo slabosti koje se zovu Mitrovic i Dangubic.

Reply
milos rankovic нов 16, 2016 at 10:38

tacno tako mi 4 nemamo mitrovic nula jedan amer na 4 Simonovic na 3 bili bi sigurni medju osam al mitrovic strasno treca cetvrtina tri trojke Meli daje on gleda skuplja nesto u reketu uzas on i Dangubic strasno i jos nesto trener Radonjic forsira prvu petorku istu i stalno gubimo pa posle jurimo bolje ubaci najbolje pa posle menjaj

Reply
Maksa нов 15, 2016 at 22:03

Najvece zasluge idu centrima koji su odradili izvanrendan posao, posebno u prvom poluvremenu, i naravno Simonovicu odlicne odbrane i za ubacene trojke.A naprotiv dosta blede partije Voltersa i Dangubica, a sto se tice Mitrovica i dalje drzim svoj stav koji imam jos od utakmice sa Barselonom da ga treba zameniti. Ali sve u svemu drago mi je sto smo dobili utakmicu , na misice sto bi se reklo.

I mala poruka za Covica: ako nezna koga da dovede imam dva kandidata za njegaa to su Miler i Meli koji su strasni igraci, taman da se zameni Mitrovic.

Reply
Vuja NBG нов 15, 2016 at 21:57

Bravo deco,bravo cigančići moji,mnogo vas volim.

Reply
zemunac1976 нов 15, 2016 at 21:53

ideeeemooooo…Josife navedi mi jednu ekipu koja igra konstatno 40 minuta, nije ti ovo igrica…kao drugo,gde ste pljivaciiiiii,ajde sad malo da zaradite za sendvic…samo Zvezda,cestitke igracima i najboljem treneru koji izvlaci maksimum iz ekipe, koja jos nije kompletna…

Reply
josif нов 15, 2016 at 20:50

Eh da igramo ovako 40 min gde bi nam bio kraj.Dasmo bili pametniji imali bismo 15-tak razlike obzirom na 6-7 promasenih bacanja.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment