Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошарка

Армани није у моди у Србији, Звезда декласирала Италијане!

Црвена звезда је у 8. колу Евролиге убедљиво савладала италијански Армани и на тај начин дошла до скора 4-4. Звезда је сем у првој четвртини била апсолутни господар дешавања на терену, имала у већем делу меча двоцифрену предност и највише захваљујући сјајној шутерској вечери Симоновића, уз фантастичну одбрану, дошла до велике и важне победе. У финишу је сјајно одиграо и Нејт Волтерс и показао да ће бити значајно појачање.

8. коло Евролиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – ЕМПОРИО АРМАНИ 83:70 (14:19, 23:13, 17:14, 29:24)

Дворана: Комбанк арена
Гледалаца: 14 309
Судије: Рока, Јерезуело, Пантер

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Волтерс 14п, 4ск, 6ас, Дангубић 7п, 3ск, Митровић 2, Лазић 4, Симанић, Добрић, Симоновић 23п, 6ск, Џенкинс 6, Гудурић 5, Јовић 8, Кузмић 6п, 7ск, Бјелица 8п, 7ск

АРМАНИ: Меклин 3, Ђентиле 14, Хикман 4, Калнеитис 9, Радуљица 8, Драгић 9, Мачван 4, Пасколо, Ћинћарини, Сандерс 4, Абас 8, Симон 7

Звезда је у првих 20 минута стекла пет поена предности. У првом периоду, Кузмић је био одличан и донео свом тиму +6 (10:4), али су Италијани ушли у серију и завршили овај део игре тројком Калниетиса и вођством од 19:14. У другој четвртини, хала је експлодирала. Симоновић је за мање од пет минута постигао четири тројке и уз 5 поена Дангубића одвео црвено-беле на седам поена предности у два наврата (32:25, 34:27). До краја, све што су гости успели јесте смањење заостатка на пет поена, поенима Ђентилеа у самом финишу.

Симоновић је фантастично полувреме завршио са чак 14 поена, уз 5 скокова. Кузмић је остао на почетних 6, а Дангубић је додао 5. На другој страни, Ђентиле је био „двоцифрен“ са 11, а Калниетис је постигао 7.

Био је ово први меч у овосезонској Евролиги у којој је Армани постигао мање од 40 поена након првих 20 минута.

У трећем делу игре наставила је Звезда са сјајном одбраном, свела госте на свега 14 постигнутих поена и увећала предност на осам поена. Симоновић, Џенкинс и Јовић погађали су тројке, што је уз одличну дефанзиву било довољно да се Италијани не приближе претерано.

Ни у четвртој четвртини нису гости имали решења за фантастичну Звездину одбрану, па је наш тим успевао да материјализује то на другој страни терена и дође до великих +17 на уласку у последњих пет минута игре. Све што су гости урадили до краја јесте смањење разлике на 13 поена. Велика победа и фантастична игра Звезде.

Армани, који је у досадашњем току Евролиге постизао чак 91 поен у просеку вечерас је наишао на одбрану Звезде која га је свела на само 70 постигнутих кошева!

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (29:24)

И у последњој четвртини наставила је наша екипа у ритму из прве три. Чврстом игром у одбрани нису наши момци дозвољавали Италијанима да лако поентирају и одржавали су предност. Гудурић и Симоновић фаулирани су при шуту за три и погодили су 5 од 6 пенала, па је наш тим водио са 63:53 у 34. минуту. Волтерс је одмах након тога погодио тројку за +13, а Симоновић у контри донео и великих +17!

Покушали су гости да смање заостатак, али нису могли да оду испод -12. На крају утакмице на семафору је стајала двоцифрена разлика (83:70).

3/4 (17:14)

Наша екипа је одлично кренула и у трећи део игре и дошла преко Јовића и Џенкинса до +11 (43:32). Звезда је одржавала предност од 10-ак поена и није дозвољавала Италијанима да се приближе. Ипак, Радуљица је смањио на 49:44, а Звезда ушла у благу кризу и није успевала да нађе права решења у нападу.

Ипак, након тога је Гудурић погодио два пенала, па Симоновић своју пету тројку, за нових +10!

Након 30 минута, Звезда је имала осам поена предности (54:46).

2/4 (23:13)

Наш тим је одлично отворио други део игре и из сјајне одбране серијом од пет поена стигао до изједначења. Симоновић је везао две тројке за вођство Звезде, а наш тим пропустио напад за убедљивије вођство, па је Калниетис погодио уз фаул, па из контре, за 22:25. Невероватни Симоновић је постигао још две тројке, укупно 4 за пет минута у другој четвртини, а Дангубић након тога погодио из продора за +7 (32:25)! Ђентиле је тројком смањио, а Дангубић вратио на другој страни. Након 20 минута, Звезда је стекла вођство од 5 поена (37:32).

1/4 (14:19)

Кузмић је одлично отворио утакмицу, па је након два минута његовим поенима наш тим стигао до 4:2, да би потом након сјајне одбране Звезда у две контре преко Лазиа и Митровића стигла до 8:4. Италијани су потом направили серију и од -6 стигли до 10:10. Стефан Јовић се пожалио на повреду лакта и изашао из игре у тим тренуцима.

Гости су стигли до +4, наш тим играо сјајну одбрану, па се након техничке грешке Меклину дошло до резултата 14:16. До краја првог периода, гости су постигли тројку преко Калниетиса и дошли до +5 (19:14).

———————————-

Кошаркаши Црвене звезде МТС дочекују у 8. колу Евролиге екипу Арманија. Меч се игра у Комбанк арени. Италијани имају позитиван скор (4:3) у досадашњем току такмичења, али су више успеха имали на свом терену. У гостима су поражени од Олимпијакоса и Бамберга, а славили су само у Истанбулу, против Дарушафаке, са пола коша. На свом терену, с друге стране, имају три тријумфа, против Макабија, Ефеса и Басконије, уз пораз од мадридског Реала.

За сада играју у серијама, па су након почетна два тријумфа везали три пораза, а затим поново успели да остану непоражени у две утакмице.

Најбољи стрелац екипе на почетку сезоне је Сандерс, који има и фантастичне проценте шута (59,5% за два, 58,8% за три) најбољи скакач Меклин, док је највише асистенција забележио Крунослав Симон.

Само ЦСКА има више постигнутих поена од Италијана, који су их постигли чак 635 за 7 кола (наспрам 494 Звездина). С друге стране, једино је Галатасарај примио више поена од Миланеза. Биће занимљиво видети сусрет овако нападачки јаке екипе са Звездином, која игра мечеве на најмањи број поена у такмичењу.

Повезане вести

10 comments

lukadelijaczv нов 20, 2016 at 13:50

simonovic i dobra igra nas izvukla
bjelica dobra igra trener svaka cast idemo zvezdo do kraja!

Reply
dejo нов 18, 2016 at 18:47

Bravo vam ga kosarkasi Crvene Zvezde obradovali ste me samo bih volio da Covic dovede jos jednog klasicnog teskog centra u Crvenu Zvezdu

Reply
Vuja NBG нов 18, 2016 at 07:43

Svaka čast deco,uz NBA centra ni final four nije daleko.

Reply
Hadži Dragan нов 18, 2016 at 04:43

Bravo momci,sve čestitke,a gosn Čović da se otvori za još jednog centra i prolazimo sigurno u 8 najboljih.

Reply
zemunac1976 нов 18, 2016 at 00:25

a pljuvaca nigde hahahahaha bravo Dejane,bravo igraci…idemo dalje u nove pobede

Reply
LA[K]I нов 17, 2016 at 22:45

Stvarno svaka cast momcim. Igramo u NBA ritmu, belezimo pobede na svim forontovima, a o dugim putovanjima da ne govorim. Sa druge strane navijace treba da bude SRAMOTA! Momci pruzaju ovakvo zalaganje, a mi ne mozemo arenu da napunimo i damo im podrsku!

Reply
Maksa нов 17, 2016 at 21:39

Prijatna utakmica za gledanje sobzirom da nije bilo mnogo prekida u igri i sto nije bilo mnogo faulova (barem ne po sudijama). Veoma bitna pobeda da bi se zadrzao pobednicki mentalitet. Svaka cast na igri, zaustavili su njihove amerikance i ostavili ih na mali broj poena. Odlicna igra Dangubica koji je igrao odlicnu odbranu na Djentile-u. Centri sasvim solidni, Volters se polako odkravljuje a Simonovic naravno kapitenski. Guduric je usao u kontra ritam ali bice bolje sledeci put.A kao po obicaju Mitrovic uzas.
A smatram i da su navijaci mogli biti za nijansu brojniji i da su to igraci zasluzili nakon teske pobede u Nemackoj.
Na redu je utakmica protiv Efesa za koju smatram da je vazna za Zvezdu jer je to prilika da se domognu gornjeg dela tabele a mislim da imaju sanse protiv njih bez obzira na to sto se igra u gostima. A utakmica protiv Karposa dolazi u pravom vremenu da bi se sacuvali neki igraci.

Reply
Delijaa нов 17, 2016 at 21:17

Svaka cast igracima, svaka cast treneru, tolika putovanja i ovako odigrat protiv Armanija, NESTVARNO! A sto se tice navijanja, jedna velika 0 nazalost, a o posjeti da ne pricam, ne znam ko je zasluzio punu Arenu ako ovi momci nisu. Samo u Beogradu ima 1,2 miliona ljudi, a dalje da ne pricam, stvarno zalosno. Ja sam u utorak preso vise od 400km da bi ih bodrio u gostima protiv Bamberga, a ovima ispred nosa Arena i poluprazna, tuga.

Reply
Loki нов 18, 2016 at 22:27

Navijaci…!!!?? Pa, normalno da nema navijanja kada se Prva ekipa Delija povukla(mada oni mnogo i nisu marili za kosarku, rukomet, odbojku…) zbog sveopsteg etiketiranja da su dileri, krimosi, ulicari, nasilnici… Ostali su neki klinci i stvarno navijanje u Areni lici na komediju… I eto „zlih momaka“ nema vise i sad imamo fine decake koji nesto tamo cvrkucu iza kosa… i sluze za podsmeh. Trazili ste – gledajte.

Reply
ShoNe нов 17, 2016 at 20:56

Forum zablokiro, ludilo…. 😀

Reply

Leave a Comment