Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини орлићи – европска класа

Тројица Звездиних првотимаца Срђан Плавшић, Филип Манојловић и Михајло Ристић били су део младе репрезентације Србије која је кроз бараж са Норвежанима обезбедила пласман на Европско првенство у Пољској 2017. године. Михаило Ристић истиче да су његови саиграчи навикли на успехе.

Много ми је драго што смо се квалификовали на Европско првенство наредне године, али то је било и очекивано. Сви знамо какви су успеси иза ове генерације, имамо победнички менталитет и били смо свесни да су од нас сви очекивали овако нешто. Пресрећни смо и презадовољни и морам да истакнем колико сам поносан што сам део овог тима. Имамо доста времена до Европског првенства, треба да се слегну утисци прво. Увек сам оптимиста, надам се успеху већ сада, али можда је боље да не причам превише овако рано. Показаћемо све на терену – рекао је Михаило Ристић.

Филип Манојловић ће, након титуле светског првака освојене на Новом Зеланду, имати прилику да у Пољској постане и првак Европе.

Посао у Норвешкој нам је много олакшало то што смо се одлично показали у Београду и отишли са предношћу од два гола. Када је судија одсвирао крај других 90 минута осетио сам огромно олакшање и срећу. Прославили смо наравно пласман на Европско првенство и то славље је изгледало у складу са успехом. Када урадиш оно што смо ми на Новом Зеланду то ти обележи читаву каријеру, а када осетиш тако нешто пожелиш да такав успех и поновиш. Верујем у своје саиграче, имамо самопоуздања и не сумњам да ћемо и из Пољске донети нове медаље – рекао је Звездин голман.

Срђан Плавшић сматра да је наша репрезентација заслужила да се нађе међу најбољим младим екипама старог континента.

Није нам био лак пут до Европског првенства, али самим тим је још слађе што смо остварили успех. Светски и европски прваци заслужују да се нађу у Пољској, заиста би била штета да се нисмо пласирали. Сигуран сам да нашу младу репрезентацију тек очекују велики успеси. Било ми је неизмерно драго да поделим радост са својим саиграчима после утакмице. Имамо квалитет да освојимо још један трофеј као екипа, већ дуго се познајемо и играмо заједно и то је наш највећи адут – поручио је Плавшић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo нов 18, 2016 at 21:50

Samo nastavite da sva trojica igaca Crvene Zvezde igrate mislim da bi svi trojica trebalo da ostanete jos u Crvenoj Zvezdi zbog vas trojice i Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment