Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Црвено-бели славили у другом „вечитом дербију“

Хокејаши Црвене звезде савладали су Партизан резултатом 4:2 (2:2, 1:0, 1:0) и на тај начин се реванширали за пораз у првом мечу нове сезоне.

У још једном изузетно занимљивом хокејашком окршају „вечитих ривала“, црвено-бели „оклопници“ реванширали су се Партизану за пораз који им је нанео осам дана раније (5:7). Млади тим Ненада Милинковића заслужено је славио у веома неизвесном и напетом дуелу против знатно искуснијег тима, чиме су већ у уводном делу сезоне најавили да ће борба највећих хокејашких ривала у нашој земљи за што бољу позицију пред плеј-оф бити неизвесна до самог краја шампионата.

Звезда је до победе стигла у бољој игри у другој половини утакмице, иако је већ у уводној фази имала предност од 2:0 головима Михала Данијела и Евгенија Леонова после само три минута утакмице. Звездин јуниор из Словачке „отворио“ је меч већ после 150 секунди игре, да би већ до истека трећег минута утакмице на семафору било 0:2, пошто је аквизиција црвено-белих из Белорусије Евгени Леонов удвостручио предност савладавши изненађеног Милана Луковића (укупно 33 одбране на мечу).

Ипак, већ до краја првог периода резултат је поравнат. Партизан је заиграо ангажованије после другог поготка наших хокејаша, па је у деветом мнуту Ненад Раковић искористио „пауер плеј“ за домаћина и смањио резултат. До краја првог периода играло се веома изједначено, а такав је био и резултат од 16. минута када је после једне соло акције по левом крилу Марко Миловановић контранапад окончао поготком и вратио потпуну неизвесност у меч.

У првих десет минута друге трећине Партизан је имао изразиту иницијативу. Звездини хокејаши, свесно или не, препустили су пак ривалу, вероватно чувајући снагу за завршницу сусрета. Ипак, они су ти који су поново дошли до вођства. Играо се 32. минут када је Звезда после контранапада своје треће поставе стигла до предности поготком 16-годишњег Василија Анђелковића, који је уписао први гол у домаћем шампионату и то баш у „вечитом дербију“. Помало изненађујуће, с обзиром на резултат, од тог момента па до краја сусрета црвено-бели били су бољи и опаснији противник (укупан број удараца на мечу 37-21 у корист Звезде), много лакше носећи се са нападима искусног тима Рашида Шемсединовића него што се то очекивало, док су опасним контра-акцијама озбиљно претили.

За разлику од последње трећине прве утакмице, Звездини играчи нису дозволили пад концентрације у последњем периоду, па су до краја успешно чували предност искористивши нервозу и неколицину искључења „вечитог ривала“, да би тачно стотину секунди пре краја потврдили победу у „пауер плеју“ голом Војина Драговића, за вођство од 4:2 и наговештај победе над највећим ривалом. Нервоза међу црно-белима кулминирала је управо у том прекиду, Драган Комазец искључен је до краја утакмице због протеста, Партизан је у преосталом временском периоду био принуђен да игра у „пеналти килу“, па је тиме и решено питање победника.

Foto: SHLS

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:4 (2:2, 0:1, 0:1)
Београд – Ледена дворана Пионир. Судије: Давор Богдан и Тибор Фазекаш.
ПАРТИЗАН: Луковић (33 одбране), Аџић, Габрић, Комазец (1ас), Николић, Ристић, Стоиљковић, Ђуричић, Јанковић, Љутовац, Маринковић, Машић, Миловановић 1, Митић, Новаковић, Огризовић, Раковић 1, Ристовић, Терзић, Виторовић, Ђукић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Фехер (19 одбрана), Леонов 1, Николић, Пајевић, Трајковић, Живић, Анђелковић 1, Даниел 1, Драговић 1, Гачић, Главоњић, Пожар, Таракан (1ас), Врућинић, Вуковић (1ас).

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment