Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Представљени кампови за 2017. годину

Оно што функционише добро не треба мењати – неписано је правило. Кампови за децу које Црвена звезда претходних година организује показали су се као прави потез, јер Омладинска школа нашег клуба већ убира плодове овог пројекта.

Црвена звезда ће и на лето 2017. године организовати кампове, и тим поводом је на нашем стадиону у петак, 25. новембра, одржана конференција за медије на којој је представљен даљи развој овог пројекта.

Присутнима се најпре обратио Предраг Турина, пословни директор Омладинске школе ФК Црвена звезда.

Ова година је била најуспешнија година откад постоје Звездини кампови. Драго ми је да су сви људи који су узели учешћа у организацији тих кампова и данас са нама, и што ћемо наставити сарадњу и у 2017. години. Ове године смо имали преко 200 дечака и неколико девојчица који су дошли из 17 различитих земаља. Летњи кампови 2017 ће бити одржани од 15. јуна до краја јула, евентуално почетка августа. Филип Манојловић и Михаило Ристић који су до првог тима дошли из Омладинске школе, у клуб су најпре стигли након проба односно кампова, и они ће бити промотери Звездиних кампова наредног лета. Очекујемо још већи број дечака, а договор је да ће на кампове моћи да се пријаве деца од 2001. до 2010. годишта. Цене ће се кретати у распону од 320 до 400 евра, у зависности од кампа до кампа, понуде и платежне моћи тог региона – рекао је Турина.

Претходног лета је по први пут одржан камп у Словенији, у организацији Терми Чатеж и Црвене звезде. Водитељ продаје и маркетинга за Терме Чатеж на простору Балкана Корен Боштјан рекао је да је организација кампа била прави потез.

Ова прва, 2016. година, је била пробна година када је Звездин камп у питању. Био је то покушај да и у Словенији покушамо да организујемо успешан камп, и на наше задовољство то се показало као правилна одлука. Мислим да камп који ће бити одржан у 2017. години треба да буде још бољи и успешнији, а ми ћемо се потрудити да тако и буде – рекао је Корен.

Присутнима се потом обратио Александар Одер, дечак учесник кампа „Терме Чатеж 2016“.

Учествовао сам на кампу у Термама Чатеж и то је било сјајно искуство, много сам научио и видео како тренира Звезда. Упознао сам и нове пријатеље. Мислим да су тренери видели да нисам лош, дали су ми шансу да тренирам и мислим да је Чатеж одлична локација јер се после напорних тренинга може релаксирати у базенима. На овом кампу је могуће да се докажете тренерима и уколико сте добри, можете завршити у Звезди. Ја сам тренутно на проби у клубу где се доказујем. Желим свима да се захвалим и једва чекам нови камп.

Камп на Јахорини из године у годину гради своје име и реноме у овом региону, а један од дечака који је на врата Црвене звезде покуцао управо након кампа на Јахорини је Милан Шикањић, кадет Црвене звезде који се тренутно налази на врху листе стрелаца у својој генерацији.

Учествовао сам на кампу у Јахорини 2012. године. То је било јако корисно искуство јер сам седам дана радио са тренерима из Звездине Омладинске школе. Након седам дана тренинга, тренери су одлучили да сам ја један од талентованијих играча и да сам заслужио пробу у Црвеној звезди. Потом су после једне пријатељске утакмице тренери видели мој потенцијал и од тада сам играч Црвене звезде. Ове године сам добио и стипендијски уговор у клубу, а и репрезентативац сам у својој генерацији. Позвао бих све младе фудбалере да се придруже овом кампу јер је то јако лепо искуство – биле су речи једне од Звездиних нада.

У име Унис турса из Бањалуке, присутнима се обратио Зоран Прерадовић.

Идућа година ће бити девета како постоји камп на Јахорини. До сада су се пријављивала деца из 27 земаља, међу њима Французи, Грци, и да не набрајам даље. Звезда је бренд. Слоган Унис турса је „Ваш прозор у свет“. Тако је и овај камп прозор за дечаке да дођу до Црвене звезде, а после и до света. Ми запослени у Унис турсу волимо да кажемо да је ово допринос Црвене звезде за развој рецептивног туризма у региону јер има кампове и у Србији, и у Босни, и у Словенији, а надам се да ће се само повећавати број учесника – речи су Прерадовића.

Трећи успешан камп Црвене звезде је златиборски. Присутнима се обратио Драган Томић, управник-менаџер хотела СТЦ Ваи-Таи Златибор, домаћин златиборског кампа.

Захваљјем се Црвеној звезди што је и ове године препознала наш објекат и Златибор као добру дестинацију за камп 2017. године. На нама је да будемо добри домаћини, а знам из приче родитеља и деце да је то изузетно озбиљна прича, а Звезда се показала још једном као носилац фудбалских пројеката у нашој земљи.

И златиборски камп има свог полазника који је стигао до Црвене звезде. У питању је Милан Ђаковић.

Имам девет година, долазим из Нове Пазове. Летос на кампу на Златибору сам упознао нове пријатеље и тренере. Мало сам се покајао што нисам дуже остао, али сам после кампа наставио да играм у Звезди и мој је сан да заиграм за први тим – рекао је млади Ђаковић.

Током 2017. године Црвена звезда ће развити сарадњу и са Русијом. Омладинска школа нашег клуба овластила је Тимура Гучмазова да представља нашу Омладинску школу на територији Руске Федерације.

Јако ми је драго што ће један велики клуб као што је Црвена звезда бити репрезентован и у Русији. Захвалио бих се на поверењу менаџменту Основне школе и клуба. Данас правимо први корак ка будућности, а чека нас још посла и верујем да ће ово бити јако успешан пројекат. Поред спортског сегмента, ово је веома добро и због традиционалног пријатељства два народа, руског и српског – рекао је Гучмазов.

Већ од данашњег дана, могуће је пријавити са неки од кампова, и то на мејл адресу kamp@crvenazvezdafk.com.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

dejo дец 3, 2016 at 21:53

Direktore omladinske skole Crvene Zvezde Mladenovicu posto je vjerujem Nemanja Vidic zavrsio karijeru ponudi mu posao da preuzme neko godiste Crvene Zvezde i tako isto vazi za Nikolu Zigica direktore omladinske skole Crvene Zvezde Mladenovicu moji predlozi za tebe i imas moju punu podrsku Mladenovicu

Reply
dejo нов 26, 2016 at 19:22

Punu podrsku imaju od mene svi ljudi iz omladinske skole Crvene Zvezde sto se saradnje omladinske skole Crvene Zvezde i Rusa podrzavam saradnju sa njima ,nadam se da ce u omladinsku skola Crvene Zvezde prosirit jos vise mrezu svugdje po Svijetu

Reply

Leave a Comment