Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши врло убедљиви у „вечитом дербију“

У седмом колу Суперлиге Србије, одбојкаши Црвене звезде су гостовали „вечитом ривалу“, и остварили убедљиву победу. У хали „Спорт Еко“, пред стотинак гледалаца: Партизан – Црвена звезда 0:3 (17:25, 16:25, 18:25).

Црвено-бели су боље отворили меч, и после ас поена Милутиновића, и одличне реакције у блоку, стигли до пет поена предности (3:8). Наставио је наш тим са добром игром и после тајм-аута Васовића, тренера Партизана, па је на техничком тајм-ауту Звезда имала седам поена вишка (5:12). Након паузе уследио је ас поен Стојсављевића, а потом су домаћи и погрешили (5:14). Партизан је убрзо везао два поена, а невероватна одбрана нашег тима праћена одличним блоком Милутиновића спречава даљу серију Партизана (8:16). Црно-бели су ипак смањили на -6, што је био сигнал за тренера Звезде, Кобиљског, да реагује тајм-аутом (12:18). Пред саму завршницу сета Звезда је направила серију од 3:0 (15:23), чиме је, практично, отклонила све дилеме што се тиче победника првог сета, који је завршен резултатом 17:25.

Партизан је освојио прва два поена у другом сету, да би потом уследила игра поен за поен, све до грешке наше екипе, која је донела црно-белима +3 (8:5). Звезда је одговорила серијом од 3:0, и поравнала резултат (9:9), а убрзо и одличним сервисом Благојевића прешла у вођство (10:11). Уследила је грешка домаће екипе, па су црвено-бели имала два поена предности на техничком тајм-ауту (10:12). Одличан на сервису био је и Шкрбић, а у блоку Вељовић. Два пута је тајм-аутом покушавао Васовић да размрда свој тим, али предност Звезде је и даље расла (11:17). И поред осетне предност, веома пожртвован је био наш тим, па је и поред неколико везаних напада црно-белих, неколико „изгубљених“ лопти Звезда претворила у поене и додатно увећала своју предност (14:23). Лако су црвено-бели привели и овај сет крају – 0:2 (16:25).

Звезда је наставила са добром игром и у трећем сету, па је Васовић још једном морао да у раној фази сета реагује тајм-аутом (3:7). То није пореметило Звезду, наставивили су се сервиси Милутиновића (3:11). Осам поена предности у корист Звезде било је и на техничком тајм-ауту. Ситуација на терену се није мењала ни после одмора, одлично је сервирао и Мунћан, па је предност убрзо била двоцифрена (6:16). Звезда је имала једанаест меч лопти, Партизан је спасио чак пет, али више од тога није могао – 0:3 (18:25).

Црвено-бели су тако, после паузе у шампионату због обавеза у квалификацијама за Лигу шампиона, остварили нову победу на домаћој сцени, и поправили скор на пет победа (у шест одиграних мечева).

Браво, момци!

Повезане вести

2 comments

Goran нов 27, 2016 at 14:40

Gazi crnu sektu!!!

Reply
Vuja NBG нов 26, 2016 at 19:38

Gaziiiiiiiiiii

Reply

Leave a Comment