Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Покушали смо све, oво је била најтежа утакмица од почетка Евролиге

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић истакао је након утакмице против Жалгириса да су црвено-бели надиграни у превише елемената да би славили у једном евролигашком мечу.

Кошаркаши Црвене звезде мтс након десет утакмица Евролиге имају скор 4-6. Црвено-бели нису успели да забележе пету победу јер је у дворани “Александар Николић“ Жалгирис био бољи. Повреда Луке Митровића и брзих пет личних грешака Марка Симоновића додатно су направили проблем Дејану Радоњићу са ротацијом високих играча. То је посебно било осетно у завршници меча када је Жалгирис надскочио црвено-беле. Ипак, тренер Радоњић није тражио изговоре, већ је честитао Литванцима.

Пре свега честитке Жалгирису на потпуно заслуженој победи. Жалгирис је почео меч боље од нас и имали су расположеног играча споља који је направио предност. Сустигли смо их у другој четвртини, а у трећој успели и да стекнемо предност. Последњи период донео је изједначену игру до резултата 70:69. У наставку смо промашили превише слободних бацања, а они су то искористили. Било је превише елемената у којима су нас надиграли. Превише за ниво Евролиге који захтева више – рекао је Радоњић који је потом додао:

Ово је била најтежа утакмица од почетка Евролиге. Можда неком не изгледа, али знамо шта радимо и знамо шта нам је био циљ. Присуствујем тренинзима и због тога могу да кажем да јесте била најтежа – рекао је тренер црвено-белих.

Радоњић ни овог пута није желео да прича о индивидуалном учинку играча.

Не гледамо индивидуалне карактерстике у нашој игри јер се у овој Звезди то најмање гледа. Имали смо много елемената који су утицали на пораз. Прибојавали смо се да појединци не уђу у проблем са личним грешака, али то се на крају догодило. Причало се много да ће систем такмичења утицати на разне начине. Покушали смо све да бисмо победили у овом мечу, али нисмо успели – истакао је Радоњић.

Тренер Звезде је упитан да ли је на пораз утицао умор Огњена Кузмића и Милка Бјелице.

Мислим да краћа ротација није утицала на то да нас Жалгирис надскочи. Било је утакмица када смо имали и ми више скокова у истом саставу. Мислим да није то био разлог. Пробали смо данас и да играмо са два центра – рекао је Радоњић, а прича о појачању се сама наметнула:

Сматрам да ако можемо да доведемо појачање, али не да доведемо било кога. Превише смо добри били на почетку сезоне да бисмо довели било кога. Ако будемо морали у неком тренутку да реагујемо, ако буду истицали рокови па да се на неки начин спашавамо, онда ћемо вероватно другачије размишљати.

На крају, упитан је о учинку Нејта Волтерса који је заиста блистао.

Нисам задовољан ниједним играчем када изгубимо утакмицу. Када победимо, свима сам задовољан – закључио је Радоњић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

Nebojsa дец 3, 2016 at 18:25

не треба много замерати играчима на овом поразу,али ако је могуће треба да повећамо број играча који ће носити утакмицу,често пута су на некој утакмици и коју добијемо и изгубимо 3,4 па и 5 играча изван игре односно не пружају ништа или веома мало за свој тим.Кошарка је колективна игра било би пожељно да сви узму учешће.напред Звездо ти то можеш. 😉

Reply
simpatizer91 дец 3, 2016 at 12:10

Ne, nismo pokusali sve. Sramota je koliko se malo u kkcz daje sansa mladima. Sinoc ulazi povredjeni Mitrovic, a Borisa, navodno ekstra talenat, na klupi. Ceo tim se pretvorio u neke defanzivne specijalce, trener uzasno ogranicava igrace.

Reply
pera дец 3, 2016 at 20:27

Verovali ili ne ali ja mislim da bi Boriša preokrenuo utakmicu jer je falio čovek sa 2,08 na četvorci a mi smo se mučili da prvi put u sezoni igramo sa Kuzmićem i Bjelicom pod košem i na njihovu snagu pod obručem morali smo da odgovorimo vicom i brzinom za šta ovakva ekipa nema rešenja i zato je i izgubila sve utakmice pre nas na strani. Skauting je bio očajan i to mora da se prizna. Radonja uigrava tih 10 igrača na treninzima ali ako smo postali stalni evroligaš onda moramo da širimo roster. Para nemamo kao drugi ali imamo talenta koji oni nemaju. Kad je tako klincima stalna šansa u ABA ligi i koristiti ih u Evroligi za iznenadjenja i smišljene uloge od po par minuta to je taktika a ne da li smo stavili ovog ili onog od te desetorice jer su oni već odavni skautirani. Tvrdim da su nas ovi dobili uz pomoć sudija jer su perfidno celu utakmicu bili na njihovoj strani a da nije bio interes Žalgirisa nego nekih drugih timova pre svega Španskih. Idemo dalje i čekamo tog visokog igrača koji će nam pomoći.

Reply

Leave a Comment