Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Голманизација #3 – акција која траје

Пројекат Омладинске школе ФК Црвена звезда који је понео име „Голманизација“, и даље се показује као један од успешнијих последњих година.

Данас су најдражи гости Омладинске школе ФК Црвена звезда била 62 голмана из читаве Србије, али и региона. Присутне генерације су биле од 2004. до 2009. годишта, како је и планирано. Захваљујемо се дечацима, њиховим родитељима, као и тренерима што су се одазвали на наш позив за селективно-отворени тренинг. Надамо се да је голманима било занимљиво и едукативно, и да ћемо се видети и следећи пут. Тренери који су данас били са децом су наши тренери голмана: Максимовић Срђан – тренер голмана првог тима, Гашић Душан – координатор свих тренера голмана у Омладинској школи ФК Црвена звезда, Марић Милорад, Катић Бранко и Радуловић Стефан. Рад са децом помогли су голмани нашег првог тима Манојловић Филип и Станковић Александар као и најбољи голмани наших млађих селекција Савић Страхиња, Гордић Милош и Крстовић Лука.

Носилац програма УЕФА А лиценце за тренере голмана у ФС Србије Душан Гашић изјавио је следеће:

Ово је најлепши могући доказ да у Србији има много дечака који желе да буду голмани што се видело и кроз ову успешну акцију. Одзив деце је сваки пут све већи, а поновни доласци многих голмана нас само учвршћују у ставу да радимо исправну ствар са много стрпљења јер су деца мала, али и са пуно нових елемената чиме им дајемо прилику да науче нешто ново. Уочили смо најталентованије голмане међу њима са којима ћемо моћи да направимо допунску селекцију клуба. Сви остали голмани морају да наставе са вредним радом и да у раду користе елементе које смо данас обрађивали на тренингу. Наши тренери голмана су својим позитивним приступом и врхунским знањем разбили почетну трему код деце како би свако од њих дао свој максимум. Црвена Звезда је највећи клуб на Балкану и магнет за све активности које организује. Зато очекујем да се видимо у марту, на голманизацији #4, јер ово је акција која траје.

Тренер голмана нашег првог тима Срђан Максимовић такође је присуствовао нашој акцији и са својим голманима Манојловићем и Станковићем дао огроман допринос у раду са децом.

Изузетно ми је задовољство што сам имао прилику да учествујем у овој акцији од самог почетка. За ову прилику сам одлучио да Голманизацију увеличам довођењем голмана првог тима Манојловића и Станковића који су такође потекли из Омладинске школе. Видим да су деца сјајно реаговала на њихов долазак и да у њима виде и свој развојни пут ка првом тиму у перспективи. Ова акција је од изузетног значаја, јер је опште познато да из великих база могу да се црпе таленти који се касније брусе до врхунских спортиста, а ми у томе имамо највеће искуство.

Наредна голманизација биће одржана 06. марта 2017. године, у 13:30.

Пријаве за летње кампове на адреси kamp@crvenazvezdafk.com.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo дец 5, 2016 at 23:19

Moju punu podrsku imate i cestitao bih vam na odlicnoj akciji omladinska skolo Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment