Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Нови гол Миливојевића, Звездаши воде Сиднеј, Вуковић јунак Коње!

Гол

Звездаши широм света нису били расположени као претходног викенда, али било је голова у њиховој режији. Лука Миливојевић је са капитенском траком и голом предводио до нове победе браћу из Пиреја против Левадијакоса и Ратка Достанића, нови гол Милоша Нинковића на асистенцију Димитријевића, Вуковић је јунак Коње, два гола Бруна Мезенге…

Путовање Звездиним светом почињемо из Италије, 15.коло Серије А.

Нису имали пуно успеха Звездаши у Серији А, за разлику од претходног кола.

Дарко Лазовић и Ђенова су ремизирали у Верони против Кјева, у утакмици без голова. Лазовић је одиграо цео меч и зарадио жути картон у 90.минуту.

Foto: La Gazzetta dello Sport
Foto: La Gazzetta dello Sport

Ове недеље је све било подређено главном граду, сви путеви су водили у Рим, где се играо велики „Derby della Capitale“. 146. пут у Серији А, 182 укупно припао је „Вучици“ (0:2). Лацио Душана Басте и Филипа Ђорђевића је поражен од Роме.

Баста је замењен у 80.минуту утакмице, док Филип Ђорђевић није улазио у игру.

Дуел Синише Михајловића против бившег клуба и Филипа Ђуричића припао је Самопдорији. Торино је поражени од Сампдорије на „Луиђи Ферарису“ (2:0), после серије победа. Филип Ђуричић и поред добре партије у Купу Италије против Каљарија у среду, није улазио у игру у тиму Сампдорије.

Ненад Томовић је у победи Фиорентине над Палермом (2:1) на „Артемио Франкију“ одиграо цео меч и зарадио жути картон, пети ове сезоне. Фиорентина је до победе против фењераша са Сицилије дошла у последњим секундама утакмице.

Још један дерби се играо на Апенинима у викенду за нама. 15.коло је отворио Наполи убедљивом и великом победом над Интером на „Сан Паолу“ – 3:0. У победничком тиму Наполитанаца није било Николе Максимовића, Маурицио Сари је одлучио да он проведе свих 90 минута на клупи.

Урош Ћосић је одиграо цео меч у Ређо Емилији за Емполи у новом, убедљивом поразу, овог пута од нама добро познатог Сасуола (0:3). Ћосић је играо на позицији десног бека, његов шести наступ ове сезоне, четврти пут од првог минута. Урош је одиграо и 120 минута у уторак, а Емполи је испао из Купа Италије од Ћезене (1:2).

Стефан Ђорђевић је одиграо свих 90 минута у обе победе Катаније – након преокрета у Козенци (2:1) и данас у ванредном колу против Монополија (4:1).

Енглеска

14.коло Премијер лиге обележио је дерби између Манчестер Ситија и Челзија. Антонио Конте је у потпуности надмудрио Гвардиолу без Немање Матића на терену (1:3), због повреде. Александар Коларов је одиграо цео меч на „Етихаду“, а Манчестер Сити ће у наредном периоду бити без Агуера и Фернандиња.

Ливерпул је поново своју армију навијача водио од сјаја до очаја. Водили су 3:1 а онда успели у финишу да изгубе 4:3 од Борнмута. Чини се да само Ливерпул може да направи такве преокрете, али овог пута је било супротно. Марко Грујић није био у комбинацији за дуел на „Дормету“.

Немачка

Келн је демолиран од Хофенхајма (0:4), а Филип Младеновић је први пут после дужег периода био на клупи „Јарчева“. Није улазио у игру.

Минхен 1860 је успео да забележи битну победу у последњим минутима меча против Динамо Дрездена (1:0). Филип Стојковић је одиграо целу утакмицу, пету ове сезоне.

Француска

Тулуз је поново поражен, овог пута на Азурној обали од лидера Нице (0:3). Убедљив пораз на „Алианц ривијери“ Павле Нинков је испратио са клупе.

Foto: eurosport.fr
Foto: eurosport.fr

У интервјуу за сајт „Footballski.fr„, Павле Нинков је изјавио да би волео да заврши каријеру у Црвеној звезди.

Мислим да могу да одиграм још две-три године на високом нивоу у француском или неком другом, такође јаком, шампионату. После тога бих се вратио у Србију да завршим каријеру. У Црвеној звезди, наравно.

Меч између Меца и Лиона на „Сан Симфонијеру“ прекинут је након пола сата јер је голман Лиона Лопез погођен бакљом. У том тренутку Мец је водио 1:0, голом само минут пре прекида, а Милан Бишевац је био на терену од првог минута. Голман Лиона је са повредама пребачен у болницу, надамо се да ће све бити у реду са њим и без озбиљнијих последица.

Шпанија

У 14.колу Примере, Алавес је наставио серију без пораза ремијем на својој „Мендирози“ против захукталог Лас Палмаса, који пружа сјајне партије (1:1). Александар Катаи није био у тиму Алавеса, Магико је поново са клупе пратио меч садашњег тима. Александар Пантић није био у протоколу.

У Сегунди је одиграно 17.коло, а Алкоркон је забележио пораз од Рајо Ваљекана, у предграђу Мадрида. Након позитивног резултата у Купу Краља портив Еспањола када није бранио, Марко Дмитровић је Сегунди стандардан, поново је био између статива.

Мајорка је убедљиво поражена на „Иберостару“ од Ваљадолида 0:3. Дејан Лекић је одиграо први меч свих 90 минута, и први пут је био стартер од доласка на Балеарска острва.

Португал

Бенфика је доживела први пораз у сезони на северу Атлантског океана од Маритима (1:2). Лука Јовић је наступио за Бенфику Б против Порта Б у ремију 1:1 и одиграо цео меч након дужег времена.

Порто је голом у 95.минуту на „Драгау“ савладао Брагу, а Евандро је провео цео меч на клупи.

Белгија

Белгијска лига је стигла до 17.кола, лидер је непромењен, а Александар Јанковић је био близу још једне битне победе. Близу, јер је дерби Вавилоније између Шарлоа и Стандарда два пута прекидан и на крају прекинут због дивљња навијача.

Шарлоа је повела, Стандард преокренуо резултат, његови навијачи први пут прекинули меч, Александар Јанковић је покушао говором да их смири. Затим је Стандард повео 3:1, али су навијачи Шарлоа прекинули утакмицу. Епилог се чека.

Стандард у последњем колу групне фазе Лиге Европе има прилику да ако савлада велики Ајакс на свом „Морис Дуфразну“ презими у Европи.

Андерлехт и Урош Спајић су забележили нову победу, на гостовању Кортрајку (1:3). Урош Спајић је након првенца прошлог викенда, постигао гол и у Купу Белгије, Андерлехт је испао, а овог викенда је одиграо нових 90 минута. На позицији десног бека.

Локерен је забележио нову победу, против Генка на гостовању на „Луминус арени“ (2:1), а Марко Мирић је на терену био од 70.минута.

Холандија 

Витесе је коначно забележио победу, на свом „Желредому“ савладали су Зволе (3:1). Абиола Дауда је меч посматрао са клупе, није улазио у игру.

Швајцарска

Јанг Бојс је направио подвиг, можемо рећи. У дербију савладао је Базел 3:1 и нанео му први пораз у шампионату. Милан Вилотић од 28.августа није одиграо утакмицу за Јанг Бојс.

Словачка

Нови пораз Слована из Братиславе, који води Иван Вукомановић, а за који игра Вукан Савићевић. Свих деведесет минута за Вукана у поразу на свом „Пасиенки“ стадиону од Спартака из Трнаве, који је сада пришао на три бода Словану. Вукан Савићевић је зарадио и жути картон у 85.минуту.

Русија

Спартак из Москве је јесењи шампион Русије! Екипа Масима Карере је славила против Рубина на „Откритије арени“ након преокрета (2:1) и прославила јесењу титулу са својим навијачима, пет бодова предности испред Зенита.

Зенит је забележио нови кикс, реми без голова против вицешампиона Ростова, у Ростову на Дону. Вукашин Јовановић је прву годину у Санкт Петербургу завршио без иједног наступа у протоколу за први тим Зенита, а овог викенда није играо ни за Зенит Б. За Б тим Зенита је забележио 13 наступа ове полусезоне.

Локомотива из Москве је са две узастопне победе успела да побегне из опасне зоне и мирно, али далеко од очекивања клуба, дочека пролеће. Прво су у канонади у Томску савладали Том (6:1), а затим и Терек на својој „Локомотиви“ – 2:0. У оба меча стуб одбране са Чорлуком био је Немања Пејчиновић. 16 наступа и један гол за Пејчиновића.

Том из Томска је завршио јесењи део сезоне на последњем месту, и на пролеће ће имати веома тежак задатак да обезбеди опстанак. У две последње утакмице забележили су два пораза, а Огњен Врањеш није био у протоколу у обе утакмице. Јесењи део сезоне је завршио са учинком од 7 утакмица и једним голом.

Анжи је завршио полусезону са половичним учинком у последње две утакмице, победа над Амкаром на „Анжи арени“ (3:1) и пораз у Тули од Арсенала (1:0). Дарко Лазић није био у протоколу на обе утакмице, а забележио је 11 утакмица у овој полусезони.

И Оренбург је поражен оба пута, од ЦСКА (2:0) и Амкара на стадиону „Звезда“ (3:0). Благој Георгијев није био у протоколу у оба меча, а на одмор је отишао са 9 утакмица и два гола.

Шампионат Русије се наставља 3.марта 3017.године.

У Азербејџану се није играло овог викенда, неће ни наредног, а јесењи део се завршава 16.децембра.

Пољска

Лехија из Гдањска је поражена након шест мечева од Висле у Кракову (0:3), без Александра Ковачевић у протоколу.

Израел

Предраг Рајковић и Макаби Тел Авив су поново киксирали, пред својим навијачима против последњепласираног Хапоел Ашкелона. Предраг Рајковић је био на голу и зарадио жути картон у 80.минуту.

Макаби је други на табели захваљујући поразу имењака из Хаифе од Беитар Јерусалима.

Макаби очекује дуел са Дандалком, а позитиван резултат уз помоћ Зенита их води у шеснаестину финала Лиге Европе.

Foto: facebook/OlympiacosFC
Foto: facebook/OlympiacosFC

Грчка

Браћа из Пиреја су на свом „Караискакију“ савладали Левадиакос Ратка Достанића – 4:0! Нови гол је постигао капитен Лука Миливојевић, четврти ове сезоне.

У четвртак у Никозији, против Апоела, играју одлучујући меч за пласман у шеснаестину финала Лиге Европе, без Луке Миливојевића у тиму.

У Другој лиги Грчке, Арис је декласирао Калони на свом „Илариу Клеантис Викелидис“ стадиону, Лука Милуновић је замењен у 69.минуту. Чекамо његов првенац у солунском клубу.

Ламија је славила против Панелефсинијакоса са убедљивих 4:0, Марко Блажић је одиграо цео меч.

Меч између Трикале и Офија се игра сутра.

Кипар

На Кипру АЕК из Ларнаке је ремизирао без голова на гостовању последњем тиму на табелу, Анагениси Деринеји. Иван Тричковски се још увек није опоравио од повреде.

Арис из Лимасола је поражен од Етникоса на „Дасакију“ у Ахни. Ифеани Оњило није улазио у игру.

Турска

У великом дербију на „Сукру Сарачоглу“ стадиону, Фенербахче и Бешикташ су ремизирали, без голова. Душко Тошић је одиграп цео меч и зарадио жути картон, али је одлично обавио посао и зауставио Робина Ван Персија.

Трабзон је коначно забележио победу, у Анадолији је савладан Кајзери (1:0). У дуелу Срђана Мијаиловића и Луиса Ибањеза, Мићко је играо до 85.минута и зарадио жути картон, а Луис Ибањез није улазио на терен стадиона „Кадир Хас Сехир“.

Јагош Вуковић је јунак Коње! У узбудљивом дуелу на гостовању Алањи, био је асистент другог гола, и стрелац за победу са беле тачке у 95.минуту за 2:3! Коња је повела 2:0, затим је остала са играчем мање, Алања је стигла до изједначења, а Вуковић донео победу у последњој секунди свом тиму. Његов трећи гол у сезони.

Погледајте гол и асистенцију Вуковића

Бруно Мезенга је постигао два гола и забележио асистенцију за Ескишехир, који је декласирао Мерсин – 6:0! 13 утакмица, 6 голова за Бруна Мезенгу.

Едгар Да Силва није био у протоколу у ремију Адане и Бандирмаспора.

Аустралија

За крај Аустралија и нови гол Милоша Нинковића након продора на асистенцију Чаве Димитријевића у победи Сиднеја против Њукасл Џетса (2:0). Нинковић је одиграо цео меч, Димитријевић је замењен у 84.минуту на „МекДоналдс Џонс“ стадиону. Звездаши воде Сиднеј пут титуле.

Сиднеј је изгубио у финалу Купа од Мелбурн Ситија, а управо у петак нас очекује дуел истих противника.

Погледајте гол Милоша Нинковића и асистенцију Димитријевића.

Повезане вести

1 comment

dejo дец 7, 2016 at 16:08

Pohvala za autora teksta za ovo sto rade bivsi Zvezdini igraci u inostranstvu samo nije spomenuo Rumunsku ligu naprimjer Astanu

Reply

Leave a Comment