Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

„Банкомат се покварио, чекамо сервисера из државе!“

Овом реченицом Небојша Човић је иронично прокоментарисао наводе и бесмислице које се последњих година преносе, а везане су за финансирање КК Црвена звезда МТС. Он је гостовао у емисији У обручу, телевизије „Арена спорт“ у којој је углавном коментарисао приходе и финансијско стање у клубу.

Човић истиче да кашњења постоје у читавој Европи…

„Бачен је камен у воду, а то се случајно дешава, као и све у Србији. За мене би вест била да клубови у Евролиги уредно исплаћују плате, а много, много богатији клубови од Звезде касне. Не знам само за ЦСКА. Ово није никаква вест. Не разумем функцију свега тога. Звезда од када сам ја у клубу ништа не крије, ми смо једини клуб који је изашао потпуно отворено са финансијама. Ако би требало да најавимо све састанке са играчима и тренерима… Било је састанка, нормално смо разговарали и завршили га. Што се више буде причало о томе, имаћемо све мање пара. Борићемо се, али стање није онакво какво је било кад смо дошли, а тада клуб практично није ни постојао. Имао је дуг од 15 милиона, четири играча на папиру, из млађе селекције извучено је десетак дечака, нисмо имали ниједног тренера…“

Поновио је да је ситуација тешка и као поређење навео клуб из регионалног такмичења.

„Ситуација је тешка, комплексна. Решавамо је, али Звезда је направила варијанту да пуно ствари из буџета оствари самофинансирањем. Не знам да ли су други клубови кад су играли Евролигу представљали приходе од карата. Ти приходи Звезде прошле године износили су око 1,6 милиона евра. Од државних спонзора Звезда има Телеком и никог више. Од државе добијамо новац од Града Београда – у износу од око 200 до 250 хиљада евра. Примера ради, издвајања Љубљане за КК Олимпију у санацији биће 1,5 до 1,6 милиона евра, а постоји и посебна тарифа том клубу за промоцију града Љубљане…“

Занимљив је и податак о ТВ правима.

Звезда је од Евролиге по овом основу добила 200 000 евра, док, рецимо, Макаби, зарађује 3,2 милиона евра.“

Осврнуо се на конкретну ситуацију и навео примања најплаћенијег играча у клубу, не именујући га.

„Тај играч зарађује 350.000 долара нето и исто питање очекујем да питате сваки клуб. А, када први клуб буде изашао са тим, отићи ћемо и корак даље. Објавићемо и оно што би било нормално, да на сајту клуба пише колико примају играчи, колико тренери… То би била тајна само ако би се то тих плата долазило прљавим парама. Немамо проблем с тим. 

Потом је био ироничан.

„Наметнуто је претходних година да је Звезда државни банкомат, али се он очигледно заглавио. Чекамо сервисера из државе да га поправе. Буџет су угрозили можда непланирано мали приходи од спонзора, јер није лако време да дођете до оних који су спремни да издвоје високе цифре. Сад разрађујемо концепт да дођемо до 50 или до 100 спонзора који би дали условно речено мање износе… Ако нису веровали да нисмо банкомат државни, нека сад почну да верују“

Поново се дотакао дезинформација о тужби одређених играча…

„Још немамо случај са тужбом нашег играча (као што је недавно навођено за Џенкинса), а да ли ћемо имати – видећемо. Дугова према бившим играчима има. Колико? Остаће тајна. Можда није велико, а ни мало, али је много мање од 15,5 милиона евра, колико је наслеђено. Ја знам да неки други клубови имају или у најави или већ предате БАТ варијанте, али они можда имају чика Радовића да им то среди“.

За крај, најавио је да ће се клуб посветити стварању играча.

„Најважније је да произведете играче, а трофеји после дођу. Морају сви елементи да се прођу и тачно постоје критеријуми када се иде из које у коју категорију, а ви морате да у овим годинама обучите играча, а не да први приоритет буде освајање трофеја. Супер је ако освојите трофеј, али морамо наћи праву меру.“

Повезане вести

10 comments

Goran дец 7, 2016 at 15:18

To doktore Covke samo prskaj po grobarima i po njihovoj crnoj sekti,vodi Zvezdu do samog Evropskog vrha to ce im biti muka nevidjena da gledaju Zvezdu koja gazi sve!

Reply
mmm дец 6, 2016 at 14:41

Gospodine Covicu Veliko HVALA za ove izvrsne rezultate. Iz ove finansiski siromasne Srbije pobediti Evropske velikane je izvanredan uspeh.

Reply
Zvezdasusrcu дец 6, 2016 at 10:07

sad odjednom nevalja ni gospodin Covic.Zapitajte se ko nama onda valja koliko sezona od kad je gospodin Covic u KK CRVENA ZVEZDA ucestvovala u euroligi?I pre svega u kojoj se drzavi nalazi KK CRVENA ZVEZDA.Sad su svi strucnjaci a kad je bila dno dna ko je isao na utakmice ? ko je bodrio klub? odgovor je jednostavan niko nije isao a onaj ko je hteo nije mogao jer to su deca koju nezanima koja je na tabeli vec boje kluba i secanje na uspehe i price pravih Zvezdasa !!!!!

Reply
maxmasina111 дец 6, 2016 at 01:37

Daleko je KK od najveceg brenda, zna se koja to nasa sekcija SDa drzi za sva vremena. Ako se skupljaju poeni zna se da ce to potraziti u FKCZ. Ovo sa Covicem postaje opsesivno kompulsivno.

Reply
CIGANIN74 дец 6, 2016 at 10:37

Zvanicno zadnje dve godine sportski brend br.1 u Srbiji je KK ,da neobrazlazem previse samo cu kratko ,5 trofeja za 2godine,euroliga top16,top 8…pobede protiv skoro celog evropskog kosarkaskog krema-Reala,Barse,Pao-a,Makabija,Galate,Efesa itd itd…FK je daleko od onog zlatnog vremena a za buduca videcemo,sad je KK broj1.

Reply
CIGANIN74 дец 6, 2016 at 01:01

Neke igre se vode oko naseg KK,sledece godine BG je domacin F4 i sad se neki igraci sa politicke scene bore da zauzmu prve redove ,sto bolju poziciju za taj spektakl jer su svesni koliko ce to medijski biti ispraceno…nas KK kao sportski brend br1 u Srbiji im je prava adresa i sad prvo treba da naprave frku,pozar u klubu,ekipi pa da se pojave kao vatrogasci,spasioci,koji ce klub kao opet stabilizovati,pokupiti titule u ABa i Srbiji i pokusati dogodine odvesti klub na taj F4….zbog ovakve situacije u klubu,natpisa zadnjih dana i vecerasnjeg Covicevog gostovanja na areni ocigledno je da politicki mocnici pustaju sto bi se reklo niz vodu Covica ,verovatno ga istrosili a prvi signal je vec poslat-zavrtanje sponzorskih slavina(drzavnih),do januara cemo saznati na cemu je nas KK,hoce li nastaviti na ovom kursu sa Covicem na kormilu ili ce uleteti neki novi ….bice zanimljivo

Reply
dejo дец 5, 2016 at 23:34

Covicu zasto ne pronadjes jednu stranu kompaniju il stranca da kupi taj citavi sistem KK Crvena Zvezda jer bi to bio sjajan potez tvoj Covicu

Reply
Estrella Roja дец 5, 2016 at 22:51

Sat vremena pričati a ne odgovoriti niti na jedno pitanje koje muči navijače, uz pominjanje raznih neprijatelja, forumaških botova i indirektno maćehinski odnos države prema Zvezdi za razliku od nekih privilegovanih klubova…to može samo gospodin Čović ili domaći političar. A da, on spada u obe grupe 😳 . Šta će nam centar kad imamo Apića bi bio odgovor na dilemu navijača da li dolazi centar. Neka je bog u pomoći našim igračima ovog meseca, a i nama navijačima.

Reply
pravi zvezdas дец 6, 2016 at 14:49

Jel ti nisi gledao ili nisi razumeo.Ti kao pravi navijac bi samo da se dovede igrac a ne pitas se zasto igraci nisu primili platu. Znaci ni za ove nemas a ti bi da povecas jos malo platni fond. Sta si ocekivao da ti kaze da sns pokusava da udje u klub, da treba tuziti drzavne sponzore sto nam ne daju pare, sto Olimpija ima vece donacije od njihovog grada za promociju skoro 10 puta u odnosu na nas grad a mi smo zemlja svetskog vice prvaka. Jel se tako tretira od strane drzave najbolji sportski brand posle Novaka Djokovica.

Reply
Estrella Roja дец 6, 2016 at 16:42

Podseća me tvoj ton na Vesića i Malog: Jel’ to želiš? 🙂
Naravno da sam gledao, doduše sa teškom mučninom iz prostog razloga što gospodin Čović ima kontradiktorne izjave. Prvo kaže novca nemamo, ali to nije razlog zašto ne stiže centar nego je to odluka stručnog štaba jer, navodno, nisu našli adekvatnog igrača, da bi odmah pomenuo Mekela i Tompsona kao igrače koji su „šilbovani“, indirektno prozivajući Radonjića zbog loše odluke. I sad neka se usudi Radonjić da zatraži pojačanje poveden tom prozivkom i iskustvom. Žao mi je što nije pomenuo Milera ili Kinsija koji su i doneli rezultate u Evroligi, čast Simonu i drugovima. Ima toga još, ali me mrzi da iznosim pošto sam umoran.

Reply

Leave a Comment