Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели ослабљени допутовали у Истанбул

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у среду око 11 часова у Истанбул где их у четвртак очекује ново велико искушење у Евролиги, меч 11.кола против вицешампиона Европе екипе Фенербахчеа.

На меч који означава почетак изузетно тешке серије која током децембра очекује црвено-беле (Будућност, МЗТ и Цедевита у АБА лиги, Фенербахче, Макаби, Олимпијакос, Реал Мадрид и ЦСКА у Евролиги), тренер Дејан Радоњић повео је екипу која је у знатно ослабљеном саставу, јер осим капитена Луке Митровића који и даље има проблема са повредом листа, у Београду је због болести и вируса остао Марко Гудурић.

Екипа ће у Истанбулу тренирати у време утакмице у дворани „Фенербахче Улкер Спортс Арена“, а о предстојећем мечу у Турској, тренер црвено-белих је по доласку рекао:

Фенербахче је задржао тим из прошле године који је стигао до финала Евролиге у Берлину, а на клупи је Жељко Обрадовић, најбољи и најтрофејнији тренер у Европи. Само ова два податка јасно говоре о квалитету нашег наредног противника, без потребе да се истичу амбиције Фенербахчеа које су свима јако добро познате. На све то, ми смо оптерећени великим проблемима. Бићемо веома ослабљени. Марко Гудурић није кренуо на пут због болести, док је под великим знаком питања да ли и колико ћемо моћи да рачунамо на Луку Митровића. Имамо и још неколико ровитих играча, што јасно говори да нас чека изузетно тежак меч. Без обзира на до сада најтеже околности, наш основни циљ је да дамо максимум у овом тренутку и одиграмо добру утакмицу у Истанбулу која означава почетак изузетно тешке серије утакмица у децембру.

Милко Бјелица:
Изузетно тежак меч је пред нама. Фенербахче је врхунска екипа, попуњена на свим позицијама, и што је такође важно тај састав који је оформио Жељко Обрадовић још прошле сезоне је остао непромењен уз минималне измене. Само та чињеница да гостујемо финалисти Евролиге била би довољна да се каже да нас очекује велики изазов. Међутим, имамо и повређених и болесних играча, али без обзира на све то, идемо у Истанбул да одиграмо добру утакмицу, борићемо се и тражити своју шансу.

Утакмица Фенербахче – Црвена звезда мтс игра се у четвртак од 18.45 часова уз директан пренос на ТВ Спотклуб.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment