Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Фенербахче славио против Звезде

Ослабљени кошаркаши Црвене звезде МТС нису успели да направе чудо и савладају Фенербахче у Истанбулу. Домаћин је био бољи у 11. колу Евролиге резултатом 87:72 (20:18, 21:13, 27:19, 19:22).

11. коло Евролиге

ФЕНЕРБАХЧЕ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС 87:72 (20:18, 21:13, 27:19, 19:22)

Фенербахче: Јудо 15 (9ск, 5ас, 5бл), Махмутоглу, Антић 13, Слукас 10 (9ас), Нунали 3, Минчев, Угурлу, Весели 14 (5ск), Калинић 8 (6ск), Диксон 11, Дувериоглу 4, Датоме 9.

Црвена звезда МТС: Волтерс 8, Дангубић, Лазић 5, Симанић, Добрић 10, Симоновић 14 (6ск), Џенкинс 12, Јовић 4 (7ас), Кузмић 8 (10ск), Бјелица 11.

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у Истанбулу, али се никако нису обрукали. Силно ослабљени неиграњем Марка Гудурића и Луке Митровића, као и од раније одсутног Николе Ребића, црвено-бели су изгубили резултатом 87:72 (20:18, 21:13, 27:19, 19:22).

Звезда је одлично отворила меч, али је кратка ротација узроковала да црвено-бели остану без енергије. Посебно је било тешко да се изабраници Дејана Радоњића носе са високим двојицем Екпе Јудо – Јан Весели и ту се осетио изостанак капитена Митровића. Фенербахче је остварио скакачку доминацију (38:28) и остварио круцијалну предност.

Црвено-бели су веома храбро изашли на терен. Иако је Јан Весели у почетку меча искористио искуство у дуелима са младим Боришом Симанићем, одговор је имао Огњен Кузмић који је на почетку меча везао шест поена. Ипак, кључ одличне Звездине игре била је одбрана. Чарлс Џенкинс је одлично притикао бекове Фенербахчеа, Кузмић фантастично затварао Екпе Јудоа и баш после још једне сјајне одбране црвено-белих Марко Симоновић је истрчао контранапад и положио за највеће вођство своје екипе (14:9). Након само седам и по минута игре Фенербахче је имао већ пет изгубљених лопти.

Ипак, дуга клупа турског састава је дошла до изражаја. Улазак Бобија Диксона убрзао је игру домаћина и након његове тројке Фенербахче је поново водио у самој завршници првог периода (16:14). Почетак другог периода је почео лоше за Звезду. Црвено-бели су испали из нападачког ритма, а одбрана Звезде није успевала да заустави распуцане шутере Фенербахчеа. За готово пет минута изабраници тренера Радоњића нису постигли кош и турски тим је направио серију 12:0 која је донела црвено-белима највећи заостатак (32:18). Лошу серију прекинуо је Марко Симоновић са две везане тројке и смањио заостатак (32:24). Ипак, Фенербахче је добро одреаговао, Диксон је погодио трећу тројку и одбио налет црвено-белих. У наставку се играло кош за кош па је турски тим на одмор отишао са двоцифреном предношћу (41:31).

Друго полувреме је почело серијом турског тима 5:0, а одговорио је Џенкинс са пет везаних поена. Ипак, дугогодишњи НБА играч Луиђи Датоме је ушао у серију поена и поништио учинак Звездиног Американца. Фенербахче је на крилима Италијана убрзо стекао највеће вођство пошто је након 26 минута игре било 56:39. Одговорио је Лазић поенима уз фаул након украдене лопте и са још два слободна бацања. Међутим, црвено-бели нису могли да спусте разлику испод 12 јер су Весели и Јудо погађали из рекета. Недостатак Луке Митровића се највише осетио у завршници трећег периода јер су црвено-бели губили битку под обручима.
Фенербахче је пред почетак последњег периода имао 18 поена предности (68:50) и чинило се да чудо ослабљене Звезде неће бити могуће. Упркос томе црвено-бели нису одустајали. Добрић и Волтерс су били одлучни да бар смање предност ривала, а одбрана црвено-белих је личила на ону са почетка меча. Серијом 10:4 црвено-бели су спустили вошство, а након тројке Симоновића и новог поготка Добрића на асистенцију Волтерса смањили на девет поена заостатка (74:65). Остало је четири минута, довољно времена, али су осведочени Звездаши Перо Антић и Никола Калинић везали пет поена и одбили налет црвено-белих.

До краја меча шансе за велики преокрет више нису постојале, али и није било реално веровати у победу. Звезда је забележила седми пораз у 11 утакмица Евролиге, али времена за жал нема. Најважније је да црвено-бели што пре буду комплетни јер паклен ритам утакмица се наставља. Већ у недељу изабраници Дејана Радоњића гостују у Подгорици где их очекује дерби сусрет са екипом Будућности.

Повезане вести

4 comments

Estrella Roja дец 8, 2016 at 22:38

Od sada igramo revijalne utakmice, možda ostvarimo još dve pobede do kraja takmičenja i to će biti neki limit. Nama je prioritet Aba liga zbog Evrolige, a kad dođemo u prestižno takmičenje onda nam je bitno da istaknemo kako imamo ubedljivo najmanji budžet, ubedljivo najmanji broj stranaca i ubedljivo najmanje ambicija. Ali…gde smo bili pre 5 godina a gde danas. Odgovor je isti: ni na nebu ni na zemlji. Splet okolnosti nas je doveo da budemo najbolji u regionalnoj ligi, više kao posledica trenutne slabosti klubova iz regiona nego kao superiorna vizija čelnika kluba. I to, nažalost, neće još dugo potrajati. Čestitke našim rukometašicama jer sam se više nervirao zbog njihove utakmice, a samo do pre mesec i po imao sam nadu da postajemo evropski brend u košarci. Kakva utopija, bar kad živite u Srbiji.

Reply
CIGANIN74 дец 8, 2016 at 23:45

Na zalost ova euroliga je za nas ogroman zalogaj,ja licno svaku utakmicu posmatram kao neku vrstu skole i za klub i za igrace.budzet igra ogromnu ulogu i mi smo po njemu poslednji a od sledece sezone(ako osvojimo aba)bicemo ubedljivo poslednji jer iza zalgirisa staje cela drzava,bice „drzavni projekat“i raspolagace sigurno sa minimum 10mil.
Nije lako iz nedelje u nedelju boriti se protiv 7,8 crnaca(sem zalgirisa)i ostalih svetskih zvezda koje su u ekipama od Cska do bamberga.nista nas KK ne bi vise uradio i da ima jos dve „mitske“zveri jer je i to premalo za nesto ozbiljnije u ovoj nikad jacoj konkurenciji,samo bi bacili preko milion(koji i nemamo)a da imamo 7,8 takvih kao sto ih imaju svi u ligi trebao bi nam budzet po kome bi za dve godine opet dosli na 15mil minusa.ono sto je realno to je da nam ostaje da se borimo do kraja sa najboljima u evropi sa ovim sto imamo,sto znaci da se oslanjamo na domace igrace i da se pokrpimo sa dva,tri (solidna)stranca pa dokle stignemo.cast je biti u ovakvoj ligi i treba biti realan a naravno NIKAD bez obzira na taj prokleti budzet ne istaci belu zastavu nikome!za utehu veceras -igrali smo protiv turske ekipe a 4 poena smo primili od turcina a jedan Udo kosta koliko CEO nas roster sa strucnim stabom!

Reply
Napred Zvezdo дец 9, 2016 at 00:42

Pravi komentar. Nemam nista ni dodati, ni oduzeti, samo pohvale za skroz realno vidjenje situacije! 🙂

Reply
ivan дец 9, 2016 at 10:49

Svaka cast.Svaka na mestu. Treba biti realan,na zalost novac igra presudnu ulogu u svemu,pa tako i u sportu.

Reply

Leave a Comment