Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Вече за памћење

У свечаној атмосфери Црвена звезда је синоћ, 8. децембра, обележила 25 година од највећег успеха у историји клуба – освајања титуле шампиона света.

Један од актера утакмице против Коло-Колоа, чувени Звездин везиста Влада Стошић истакао је колико је важно да велике успехе никада не заборавимо.

Када ти се нешто тако лепо догоди у животу, а неко те исте моменте слави са тобом, у овом случају милионска армија навијача, онда можете да замислите колико ми је срце тренутно пуно. Данас ми је прва асоцијсција на тај дан и подизање пехара чињеница да сам у тако важном моменту био део Звезде која је сијала најсјајније – рекао је Стошић.

Црвено-бело вече ће постати традиционални догађај где ће се сви Звездаши присећати огромног успеха из прошлости, али и награђивати најбоље појединце у текућој години.

Идеја је дивна, био бих изузетно срећан када би ово заиста прерасло у традицију. Награде за најбоље појединце су подстицај за играче, а ми нешто старији на оваквом догађају имамо прилике да видимо своје пријатеље са којима смо играли и присетимо се неких лепих времена – рекао је Владимир Петровић Пижон.

Скуп је својим присуством увеличао велики број Звездиних легендарних фудбалера.

Ово ме подсећа на некадашње прославе које смо ми у младости имали сваког 4. марта у Дому синдиката. То су ми неке од најлепших успомена и драго ми је што ће сада и млади играчи имати чега да се сећају једног дана. Ми у удружењу ветерана гледамо све утакмице које Звезда игра, имамо јако високе стандарде за играче, али смо задовољни избором најбољег фудбалера. Мајсторије Катаија нису заслужиле да остану без награде – рекао је Станислав Караси.

Звездин чувени голман Стеван Дика Стојановић зна какав је осећај када донесете радост милионима навијача и сматра сваку годишњицу освајања два најважнија трофеја у историји клуба вредном обележавања.

Овакве манифестације се и праве да би се срели стари пријатељи и да бисмо се сви подсетили да смо део највећег и највољенијег клуба – рекао је Дика Стојановић.

Освајач титуле првака Европе 1991. године Слободан Маровић црвено-бело вече види као дивну замисао која буди носталгију.

Драго ми је што смо се вечерас присетили неких лепих тренутака из прошлости. Такође сам срећан што сам имао прилике да упознам и неке нове наде Црвене звезде, играче пред којима је тек каријера. Сви навијачи Звезде имају права да верују у њих и да се надају неком новом чуду које ће нам црвено-беки приредити – рекао је Маровић.

У свечаној атмофери додељене су и награде најбољим појединцима из Омладинске школе, стрелцу најлепшег гола, као и најбољем играчу у протеклој години.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

nele дец 10, 2016 at 13:05

Lepo, samo mi nikako nije jasno zasto u svakoj corbi mora da bude mirodjija ovaj dosadni Kalinic!!

Reply
dejo дец 9, 2016 at 22:58

Treba da bude sto jaca Crvena Zvezda u svim segmentima ,bas zbog nje same nadam se da ce uprava svatit da su uz onaj plus sto su odabrali Kovilovo da bude nesto sto partizan ima zemunelo nadam se da ce taj centar Crvena Zvezda kupit uz stadion Crvene Zvezde samo bih volio da ova uprava Crvene Zvezde ako moze da ubijedi Gasprom da kupi Crvenu Zvezdu ako slucajno ne ubijedi uprava Crvene Zvezde Gasprom onda drugu inostranu kompaniju il jednog stranog biznismena

Reply

Leave a Comment