Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

За крај првог дела сезоне – утакмица најтрофејнијих тимова

Утакмицом деветог кола Суперлиге Србије завршава се прва фаза регуларног дела сезоне, а у њој ће се састати екипе које су у својој историји освојиле највећи број трофеја: Црвена звезда и Војводина.

Утакмице ова два ривала одувек су биле празници одбојке, а нема разлога да тако не буде и овог пута. Војводина је у својој историји освојила тринаест пута национални шампионат, а четрнаест пута национални куп, а у својој колекцији има и један Суперкуп Србије, као и европски Куп изазивача. Дерби кола дочекују на првој позицији, са осам победа и једним поразом, и 21 бодом. Наша екипа, која је дванаест пута била национални шампион и тринаест пута победник националног купа, и уз то освојила још пет Суперкупова Србије, такође има скор од осам победа и једног пораза, али има 18 бодова. Ипак, било који тријумф нашег тима донеће му јесењу титулу, пошто пласман најпре одлучује број победа, па онда тек број бодова.

Капитен Црвене звезде, Никола Мунћан, у изјави за званични сајт нашег одбојкашког тима, гледа на овај меч као уводни у борби између ова два тима:

„Надам се доброј игри. Они су показали да су иако млада екипа, са пар искуснијих играча, су сасвим равноправан противник и конкурент за шампионску титулу. Добра игра и победа у том мечу ће нам доста значити у наредним, одлучујућим сусретима са одбојкашима Војводине.“

Меч је на програму у суботу, цена карте је 200 динара, као и за сваку утакмицу одбојкаша. Било би лепо да публика помогне нашем тиму у борби за прво место за крај јесењег дела шампионата, па се надамо да ће људи после фудбала продужити у халу на Бањици, или доћи директно да подрже овај тим, који је то већ одавно заслужио.

Идемо до нове победе!

IX коло Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Војводина НС семе,

УСЦ „Вождовац“, субота 10. 12. 2016. године, 19:30h

Повезане вести

Leave a Comment