Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Држали смо све у нашим рукама

Тренер Црвене звезде мтс био је задовољан издањем својих изабраника у Подгорици. Радоњић је посебно апострофирао игру црвено-белих у одбрани и истакао да је циљ остварен.

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су тринаесту узастопну победу у АБА лиги. Црвено-бели су дерби регионалног такмичења учинили прилично незанимљивим, доминирајући на паркету током свих 40 минута. На крају, остварен је убедљив тријумф 77:54, а тренер црвено-белих Дејан Радоњић изнео је своје виђење утакмице:

Одиграли смо веома добру одбрану. Како је време одмицало стицали смо све више самопоуздања и успоставили контролу над свим битним елементима у игри Будућности. Држали смо све у нашим рукама и остварили битну победу јер желимо прво место пред плејоф – рекао је Радоњић.

Иако је рана фаза такмичења у АБА лиги, црвено-бели су заиста направили битан корак ка првом месту пред плејоф. Звезда је на тачно половини лигашког дела сезоне прва и као једини непоражени тим у регионалном такмичењу улази у други део сезоне. Подвиг је утолико већи јер црвено-бели играју у најжешћем ритму пошто су и једини Евролигаш у АБА лиги.

Паклен ритам се наставља, већ у четвртак Макаби гостује у Београду. Фантастична увертира је направљена.

Текст на сајту СД

Повезане вести

4 comments

Red дец 12, 2016 at 22:45

Izgleda lagano a nije tako…

Reply
pera дец 12, 2016 at 22:27

Mislim da mi od ovih 15 igrača možemo kroz sezonu dajući više minuta Simani, Dobriću pa i Rakičeviću da profitiramo timom za narednu sezonu a da je dobra priča sada dovesti nekog mladjeg Američkog centra pre četvorku nego peticu ali sa idejom ugovora na dve sezone. Videli smo šta je izrodio ugovor sa Cirbesom na dve sezone. Prošlo je vreme za skupo pojačanje za Evro ligu. Treba nam dobar skakač pod košem a sve ostalo imamo u timu. Sinoć se videlo koliko je tim napredovao u odnosu na mitskog Wilijamsa od pre dve sezone a očekujem da mi iz dana u dan dobijamo na samopouzdanju jer se tim navikao da igra bitne utakmice i još bitnije da ih dobija. Mene iskreno od naših igrača samo brinu igre i status Lazarevića i Radanova u FMP jer smatram da se dovoljno ne radi na njihovom unapredjenju igre.

Reply
drmr дец 13, 2016 at 18:59

Mozda nije losa ideja da se dovede mlad igrac iz USA na dve godine ali to mora da bude siguran pogodak sto je mnogo tesko. A slazem se da bi nam to sledece godine mnogo dobro leglo, jer imamo sve igrace na visegodisnjim ugovorima osim Dangubica (a mislim da ce i on ostati i produziti jer ga u ovom trenutku niko ozbiljan ne zeli a najbolje mu je da ostane u Zvezdi i igra EL) i takva ekipa uz ove domace igrace bi samo bila jos bolje i iskusnija. Mozda Misko vrati iz USA Luvavua koji ne vidja parket u NBA, i to bi nam bilo dobro pojacanje na 4. Umesto Woltersa ja bih licno sledece godine doveo nekog igraca 1/2 koji je igrao vec u Evropi i to iz Nemacke, Rusije ili Italije, a takvih ima sigurno (a ako bi bilo para ja bi probao da dovedem Tulsona iz Zenita kome ove godine istice tako ugovor a Top je igrac). Verovatno ce Jovic da se proda ove godine ali mislim da je zbog toga doveden Rakicevic ali koji je kako se pise povredjen. Od Rebica nema nista, Tejic ce i sledece godine da bude u Megi a Aranitovic je obnovio povredu i pitanje ja sta ce biti sa njim. Dobric ce sledece seyone da bude jos 20% bolji i to je super stvar. Po meni iz FMP-a samo bi Bolden i Davidovac mogli da dodju u obzir, svi ostali su jos zeleni. Sta kazes o ovome ? Pozz

Reply
dejo дец 12, 2016 at 14:17

Bravo Radonjicu samo naprijed da jos dodje jedan centar a inace si vodio sjajno ekipu KK Crvena Zvezda ka pobjedi protiv Buducnosti

Reply

Leave a Comment