Moja Crvena Zvezda
МачевањеОстало

Завршница СП у мачевању

“ Тужна сам и разочарана. Изгубила сам добијену борбу. Остаје ми само да анализирам где сам погрешила и да извучем поуку за такмичења која следе…“. Ово су речи наше мачевалке Александре Јевремовић која након одличног старта, првог дана такмичења на Шампионату Света и уласка у најбољих 64, није успела да се квалификује даље.

Борбу за улазак у 32, изгубила је резултатом 14:15 од такмичарке Лањренце (ГБР). Након што је одлично „отворила“ борбу и повела са 6:1, дозволила је британској такмичарки, да је у другој трећини стигне на 14:14, и да је оконча у своју корист резултатом 15:14.

Иако остаје жал за пропуштеном шансом за пролазак у наредну фазу такмичења, Александра има разлога за задовољство. Као најмлађи такмичар који је на овом СП наступио за нашу земљу, она је остварила најбољи пласман. У коначном поретку је била 42.

Златну медаљу у категорији мач за даме је освојила Ли На (ЦХН), сребрну Сун Yујие (ЦХН), док су два трећа места поделиле Румунке Мариоу Анца и Бранза Ана.

Интересантан је податак да је актуелна олимпијска шампионка Бритта Хеидерман након само једне победе у групи заузела 126. место, а Лаура Флессел Чоловић, која у својој колекцији има чак пет олимпијских медаља и 12 медаља са СП, је заузела 35. место.

Припремила: Александра Бранковић

Повезане вести

Leave a Comment