Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Победа за прво место и крај суперлигашке године!

Рукометаши Црвене звезде савладали су Металопластику – 31:26, у Шумицама, у последњој утакмици Суперлиге за 2016.годину! Најефикаснији је био Младен Шотић са 8 голова.

У одличној, борбеној утакмици, у којој су обе екипе дале све од себе, Црвена звезда је на крају заслужено славила против Металопластике, у дербију српског рукомета.

Црвена звезда је створила почетну разлику, али су мимо очекивања Шапчани успели да се врате у меч серијом 4:0 и изједначе на 9:9. Црвено-бели су успели преко Шотића да дођу до нове предности од два гола, са којом су и отишли на одмор, 14:12.

У другом полувремену, изабраници Ненада Перуничића су одржавали стечену предност, али се борбена Металопластика није предавала и успешном реализацијом седмераца успевала да остане у игри. Звездин одговор је био у доброј одбрани и контранападима, па је новом серијом голова Младена Шотића у финишу дошла до победе, коју је потврдио голом са своје половине Душан Андрејевић, 31:26.

Победа која је Црвеној звезди донела деобу првог места са шампионом Војводином, са по 25 бодова. Победа која је одржала непобедивост Шумица.

Најефикаснији је био Младен Шотић са 8 голова, по 6 голова су постигли капитен Дејан Бабић и Виктор Матичић. У редовима Металопластике најефикаснији је био Милутин Драгићевић са 8 голова, док је доскорашњи Звездин играч, Александар Драгутиновић постигао 5.

У суботу, Црвена звезда у Шапцу против ОРК Мачве игра полуфинале Купа такмичарске комисије „Центар“, док је финале заказано за среду, 21.децембар.

Браво, момци!

Црвена звезда – Металопластика 31:26 (14:12)

Београд. Дворана: Шумице. Гледалаца: 350. Судије: Мошорински (Нови Сад) и Панџић (Зрењанин). Седмерци: Црвена звезда 6 (6), Металопластика 6 (5). Искључења: Црвена звезда 12, Металопластика 8 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 8, Мошић 3, Ћоровић 1, Продановић 2, Андрејевић 2, Гачевић, Љубојевић, Љубеновић, Милосављевић, Шћепановић, Златановић, Матичић 6, Д. Бабић 6, Кљајић 2, Леовац, А. Бабић 1. Тренер: Ненад Перуничић

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Драгићевић 8, Воркапић 5, Дакић, Драгутиновић 5, Срдановић, Дошен, Бозољац 1, Петровић 1, Бомаштар, Миленковић, Ђукић 5, Митровић, Мићић, Цвијановић, Јевтић. Тренер: Недељко Матић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

joda023 дец 15, 2016 at 17:07

svaka čast momci!

Reply
Goran дец 14, 2016 at 15:30

Kako svugde na net-u pise da je Vojvodina prva na tabeli?

Reply

Leave a Comment