Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисти Звезде у финалу Купа!

Ватерполисти Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Србије пошто су вечерас на базену Чаир у Нишу у полуфиналу били бољи од Шапца резултатом 11:6.

У финалу Купа Србије црвено-бели ће играти против „вечитог ривала“ Партизана који је у другом полуфиналу савладао Војводину са 12:6.

У првој четвртини Шапчани су били равноправан ривал. По два гола у обе мреже. Звезда је у другом и трећем делу појачала ритам и квалитет је дошао до изражаја. На крају трећег периода игре резутат је био 9:4. У последњој четвртини ватерполисти Црвене звезде су смањили гас, одржавали резултат, очигледно чувајући снагу за сутрашњи дуел за трофеј са црно-белима.

Тренер Црвене звезде Александар Николић након полуфиналног меча је рекао:

Били смо сконцентрисани, ушли смо у меч да победимо и да се при томе не трошимо. Све је било како смо планирали. Очекује нас утакмица са Партизаном. Не треба да се троше речи. Партизан је Партизан, дуго играју заједно, ми смо се тек саставили ове године. Даћемо максимум, покушаћемо да пружимо снажан отпор и ако испунимо све што смо замислили резултат би могао да дође.

Финални сусрет Партизан – Црвена звезда игра се у четвртак на базену Чаир у Нишу у 16,45 часпва. Од 19 часова почиње женско финале Купа Србије у коме ће и ватерполсткиње Црвене звезде покушати да освоје трофеј против Врачара.

Црвена звезда – Шабац 11:6 (2:2, 3:1, 4:1, 2:2)
Базен Чаир. Гледалаца 600. Судије:Голијанин и Јованчевић. Искључења: Црвена звезда 8, Шабац 7. Петерци: Црвена звезда 2(2).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић, Јовић, Ивановић, Шуберић, Илић 1, Бјелић 2, Љубеновић 3, Николов 1, Ћорић. Драшковић 2, Пековић 1, Тодоровски, Бурсаћ 1. Тренер: Николић.
ШАБАЦ: Алексић 1, Личанин, Марковић 2, Петковић, Будурин 2, Тешић, Цар, Лазаревић, Богићевић, Тенжера, Манић, Цветковић 1, Миловић, Укуманов. Тренер: Николић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment