Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноКошаркаНајновије

Звездина сезона без предаха: Утакмица на три, победа на свака четири дана…

Децембар је за кошаркаше Црвене звезде означен као месец пакленог ритма утакмица. Наиме, распоредом је предвиђено да црвено-бели у последњем месецу календарске 2016. године одиграју чак 10 утакмица, односно један меч у три дана.

Звезда је већ одиграла већи део тих утакмица. Забележени су порази од Фенербахчеа и Жалгириса у Евролиги, али и тријумф против Макабија у истом такмичењу. Поред тога, наш тим је славио против ФМП-а, Будућности и МЗТ-а у АБА лиги. Очекују нас утакмице против Олимпијакоса, ЦСКА, Реала из Мадрида и гостовање Цедевити у Загребу.

Поред велике потрошње играча, о којима и они сами, али и људи из стручног штаба, често говоре, и неки статистички подаци и бројке говоре јасно о томе у каквом ритму су наши кошаркаши играли током ове јесени.

Наиме, од старта сезоне и победе против МЗТ-а (30. октобар) и последњег меча, против истог противника (17. децембар), црвено-бели су одиграли чак 26 утакмица за 78 дана. Лако је израчунати да Радоњићева екипа игра утакмицу на свака три дана. Поред тога, у 26 мечева забележено је 19 победа, уз 7 неуспеха, што значи да Звезда на свака четири дана (4,1) бележи по један тријумф.

Треба истаћи да жесток ритам од једног дуела на свака три дана још више добија на значају када се у обзир узме да су наши момци пропутовали „пола Европе“ и током протеклих 78 дана дошли до границе Азије, у мечу против Уникса. Поред Казања, црвено-бели су путовали у Истанбул чак три пута, те у Бамберг, Атину…

Након децембра, у којем за црвено-беле више нема „лаке“ утакмице, и у јануару нас чека нешто слично.

Нову годину наши момци ће почети већ 2. јануара, када дочекују Задар, а онда до краја месеца следи још девет утакмица! Редом ће Радоњићева екипа играти против Жалгириса и Меге у гостима, па Фенербахчеа и Крке на свом терену, да би онда уследила нова три гостовања – Макаби, Игокеа, Басконија. Јануар ће Звезда затворити дуелима у Београду против Морнара и Панатинаикоса.

Уз подсећање на повреду Митровића, болест Гудурића и Ребића, који је почео сезону, неспремног Ракићевића, који тек почиње да добија шансу да буде у 12 играча (дебитовао тек у Скопљу), али и период адаптације Нејта Волтерса, који се прикључио тиму у другом месецу у сезони, досадашњи однос победа и пораза радује и даје наду навијачима.

Паклени ритам се наставља…

Повезане вести

Leave a Comment