Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши надиграли Ниш

У десетом колу Суперлиге Србије, одбојкаши Црвене звезде су победили екипу Ниша, и тако се, после два узастопна минимална пораза, вратили на победнички колосек. Звезда је одиграла лоше први сет, али после тога преузела ствар у своје руке, и решила меч у своју корист: Црвена звезда – Ниш 3:1 (9:25, 25:18, 25:21, 25:13).

Нишлије су боље отвориле меч, освојивши прва три поена у првом сету, али ту нису стали већ су повећавали разлику у своју корист (2:6, 4:10), приморавши Кобиљског да реагује тајм-аутом. На техничком тајм-ауту, Ниш је имао великих седам поена предности (5:12). Гости су освојили и први поен после одмора, па је Кобиљски покушао и изменама да размрда екипу. Међутим, ништа није полазило за руком нашој екипи, док је Ниш наставио са добром игром, и стигао до двоцифрене предности (5:15). После новог тајм-аута Кобиљског, гостију везују две грешке, па је и тренер гостију реаговао тајм-аутом (7:15). Ниш одговара са пет везаних поена, уз два нова аса (трећи и четврти у сету), и долази до нове максималне предности у сету (7:20). Не памти се дуго да су одбојкаши Звезде овако убедљиво изгубили неки сет, нису успели да прикупе ни десет поена – 0:1 (9:25).

Милутиновић је постигао три ас поена на старту другог сета, па је Звезда уз блокове Благојевића и Гмитровића прва стигла до осетније предности (5:1). После тајм-аута, Ниш везује два поена, а убрзо је пришао и на поен заостатка (6:5). На техничком тајм-ауту, Звезда је имала три поена предности (12:9). После једног дугог поена, Звезда одлази на +4, а потом је уследио и ас Благојевића (16:11). Одличан на сервису, убрзо је био и Стојсављевић, па је Звезда са шест поена предности ушла у завршницу сета (21:15). Још један дуг поен припао нашем тиму, чиме је практично решен победник у овом сету (23:16), на крају – 1:1 (25:18).

Звезда одлично отворила и трећи сет (4:1), али су гости серијом од 3:0 поравнали резултат, а потом и повели (6:7). Ипак, Звезда је вратила предност на своју страну, и на техничком тајм-ауту имала минималну предност (12:11). Настављена је резултатска клацкалици, ниједна екипа није успела да се одвоји, све до серије Звезде од 3:0 (21:18). Разлика је била довољна да Звезда мирно приведе сет крају, искористивши другу од укупно четири сет лопте, до колико је стигла – 2:1 (25:21).

На почетку четвртог сета, водила се велика борба. Звезда је углавном имала два поена предности, све до грешке гостију, која је донела нашој екипи +3 први пут у овом сету (10:7), а та разлика је била и на техничком тајм-ауту. После одмора, гости прилазе на поен заостатка, али је Звезда одговорила са пет везаних поена (18:12). Наставила је да расте предност Звезде, два тајм-аута гостију нису успевала да поремете наш тим (23:13). Практично сви Звездини играчи су „решетали“ у нападу, а меч је завршен са два узастопна ас поена Стојсављевића – 3:1 (25:13).

Црвено-бели су на тај начин победом отворили другу половину регуларног дела сезоне.

Браво, момци!

Повезане вести

Leave a Comment