Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

НА ДАНАШЊИ ДАН: Звезда након драме срушила Бајерн за ТОП 16

На данашњи дан 2015. године, Црвена звезда је савладала Бајерн из Минхена у хали Пионир и пласирала се у ТОП 16 фазу Евролиге.

Наш тим био је готово прежаљен након шест кола такмичења, али је до краја праве групе смрти успео да у гротлу Пионира сломи Реал, Химки и Бајерн и након неколико невероватних недеља оде у наредну фазу такмичења.

Памтиће се сјајна партија Марка Гудурића, који се након овог меча истакао као веома битан шраф екипе Дејана Радоњића.

У утакмици за инфаркт, наш тим је водио, гости преокренули, имали велику предност у трећој и четвртој четвртини, али је Звезда преко Цирбеса, Милера и Гудурића успела да направи велики преокрет и дође до историјске победе!

Звезда је прву четвртину одиграла сјајно и направила залиху од чак 11 поена (31:20). Било је у једном тренутку и +13 (23:10), а наш тим имао је фантастичне проценте шута – 5/7 за два поена, 4/7 за три и 9/11 пенали. Доминирали су Милер, Цирбес и Јовић, а две тројке погодио је Симоновић. Црвено-беле носила је сјајна атмосфера препуног Пионира, од првог тренутка утакмице.

У другој четвртини уследио је очекиван пад, након сјајних 10 минута, па су  гости успели да смање заостатак и врате се у меч. Било је и свега +3, али се на одмор отишло са пола коша предности више. Резултат је био 44:40. Гудурић је био одличан у овом делу меча, а Милер и Симоновић промашајима су „платили“ непогрешивост из прве четвртине.

Трећи период у потпуности је припао Бајерну. Свега 12 поена убацио је наш тим, а од заостатка од шест поена, гости су дошли до +11. Играчи Звезде срљали су у нападу, посебно је нервозан био Лазић, а гости погађали и постепено стизали, а затим и преузели предност у своје руке.

Звезда је постигла свега 25 поена за 20 минута, након четвртине у којој је убацила чак 31 поен.

У последњих десет минута Звезда је ушла са невероватном енергијом, и након два без поена, постигла их чак 14 за нешто више од три минута. Бриљирао је Гудурић, који је погодио две тројке, од чега једну уз фаул, а потом и два слободна бацања.

Било је много тензија у финишу, чак и техничка грешка за Бранка Лазића, али је су Цирбес са пенала, као и Милер, тројком (као против Реала и Химкија) донели Звезди велику предност у самом финишу и пласман у ТОП 16!

Звезда је успела да се пласира у ТОП 16 фазу такмичења, а потом и у најбољих 8, где је наш тим елиминисан од московског ЦСКА.

10. коло Евролиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – БАЈЕРН 85:76 (31:20, 13:20, 12:25, 29:11)

Хала Пионир

Гледалаца: 6 458

Судије: Виатор, Контас, Булто

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс, Ребић, Томпсон 4, Дангубић, Лазић 6п, 4изгл, Тејић, Симоновић 8п, 3ск, Гудурић 16п, 2ск, Јовић 9п, 13ас, Милер 21п, 10ск, Цирбес 17п, 9ск, Штимац 4

БАЈЕРН: Риверс 10, Томпсон 17, Сејферт, Ренфро 9, Мицић, Ђедовић 8, Ципсер 2, Савановић 19, Гавел 4, Mајр, Тејлор 4, Брајант 3

Повезане вести

1 comment

neko дец 19, 2017 at 11:32

Sjajna utakmica, atmosfera i navijanje za pamcenje! Pre je bilo 8.500 gledalaca ali nema veze… 🙂

Reply

Leave a Comment