Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезда убедљива против Војводине

Хокејаши Црвене звезде савладали су екипу Војводине резултатом 9:2 (2:0, 5:1, 2:1), утакмици број 8 Првенства Србије у сезони 2016/17. играној у суботу у леденој дворани „Пионир“.

Београдски црвено-бели оправдали су улогу фаворита и убедљиво савладали новосадски клуб, иако се од гостију очекивао већи отпор на овом сусрету. Ипак, врло брзо се видело да захваљујући играма у словеначком државном првенству и појачањима која су у последњих неколико седмица стигла у Београд, тим Ненада Милинковића делује све сигурније и уиграније, те да клуб из „Српске Атине“ неће моћи да парира домаћим хокејашима. Томе су у великој мери допринела и два брза гола на старту меча, јер је Звезда већ после три минута игре имала предност од 2:0, док је после искључења капитена гостију Ивана Тумбаса због једног неопрезног старта при резултату 4:1 за наше хокејаше, питање победника било сасвим јасно.

Звезду је до победе водио одличан белоруско-чешки тандем Бухкин-Данијел, односно целокупна прва навала која је постигла шест од девет голова Београђана. Белоруски интернационалац Михал Бухкин постигао је хет-трик и уписао једну асистенцију, док је Михал Данијел постигао два поготка. Сјајан је био и руски интернационалац Александар Зубрицки који је уз постигнут гол забележио и три асистенције, док су се у стрелце још уписали и Иван Главоњић (1А), Евгени Леонов и млади Џорџ Таракан. У саставу екипе Горана Ристића по један погодак постигли су некадашњи репрезентативци Србије, поменути Иван Тумбас и Милош Бабић, што је ипак било недовољно да се избегне убедљив пораз у Београду.

Војводина се солидно држала до 33. минута када су наши хокејаши искористили петоминутни „пауер плеј“ и головима Ивана Главоњића у 33. и Евгенија Леонова у 36. минуту стигли до великих 6:1, да би до последњег одмора Бухкин увећао на огромних 7:1. Ни погодак Бабића после шест минута игре у последњој трећини није много променио ствари на леду, јер је Михал Бухкин својим трећим голом на најбољи могући начин крунисао одличну партију, а Звездин омладинац Џорџ Таракан два минута и 40 секунди пре краја голом завршио акцију саиграча из омладинске селекције „Црвено-белих“ Матије Вуковића за коначних 9:2.

У домаћем саставу Јован Фехер зауставио је 19 од 21 ударца на гол свог тима, док је на голу Војводине Иван Белић забележио 29 заустављених шутева.

Црвена звезда је друга на табели са девет бодова (има утакмицу мање од водећег тима).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 9:2 (2:0, 5:1, 2:1)
Београд – Ледена дворана „Пионир“. Гледалаца: 100. Судије: Фазекаш Ђорђе и Фазекаш Тибор. Казне: Црвена звезда 10 мин, Војводина 45 мин.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Фехер (19 одбрана), Јешић, Леонов 1 (1ас), Николић (1ас), Пајевић, Солјанкин-Пастернак (1ас), Живић, Анђелковић, Бухкин 3 (1ас), Даниел 2, В. Драговић (1ас), М. Драговић, Гачић, Главоњић 1 (1ас), Пожар, Таракан 1, Вуковић (1ас), Зубритски 1 (3ас).
ВОЈВОДИНА: Белић (29 одбрана), Дроздик (1ас), Ганер, Јерковић, Малетић, Милићевић, Милојковић, Надашки, Тумбас 1, Бабић 1, Екмешчић, Лаптев, Матавашиш, Меселџић, Милић, Николић (1ас).

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment