Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда срушила краља!

Звезда поново срушила „краља“! Кошаркаши Црвене звезде само два дана после меча са братским Олимпијакосом савладали су Реал Мадрид у 14.колу Евролиге са 82:70 (43:35)!

Дејан Радоњић и његови играчи су у сваком сегменту игре победили деветоструког првака Европе! Пабло Ласо је поново тактички надигран, Бранко Лазић је поново зауставио Љуља, Звезда је поново победила.

Мадриђани су били ослабљени одсуством Рудија Фернандеза и Јонаса Мачиулиса, а у тим се вратио опорављени Рендолф.

Одличан почетак меча Звезде, чврста одбрана донела је предност коју црвено-бели нису испуштали до краја утакмице. Прву предност Мадриђани су имали на самом старту 0-3, тројком Луке Дончића. Уследила је серија Црвене звезде 8-0 и до краја меча ношена одличном подршком са трибина је предност претворена у победу. Одговорио је вечерас одлични Тејлор, али Звездина гранитна одбрана није попуштала. Чињеница да екипа која постиже 90 поена у просеку по утакмици, вечерас у Пиониру убаци 70 и то захваљујући финишу утакмице када је победник био познат, довољно говори.

Љуљ није могао да помогне, није било пролаза, на њему су се смењивали чувари, највише је био уз њега Бранко Лазић, али феноменалан меч одиграо је Стефан Јовић. У оба правца практично без грешке.

dsc_0112

Игру кош за кош прекида Дрејпер са пенала након техничке грешке и то је било последње вођство Реала на мечу (22-25). Звезда је кратко испала из ритма, али је убрзо вратио у колосек Марко Гудурић. Дечко за велике утакмице и велика дела. Без гарда против славног противника, храбро у прса, за победу. Нова серија, уследили су поени Симоновића – закуцавање у контри, поново Гудурић, офанзивни скок и поени Лазића за 43-35 на полувремену.

У другом полувремену видели смо ЗВЕЗДУ, а Реал звезде. Дејан Радоњић је више пута истакао да више ниједан противник, ма како се он звао и шта год освајао у својој историји, не долази у Београд сигуран да ће победити. „А ко буде бољи, стиснућемо руку и честитати“. Навијачи Црвене звезде могу да буду поносни на оно што имају прилике да гледају.

Иако су након поена Кузмића дуго чекали на нове поене, а Реал за то време покушавао да по последњи пут сачува круну, Звезда је у одбрани играла борбено, јако, предано, да чак ни Џефри Тејлор није помогао, који је одиграо утакмицу каријере и погађао за три поена (7/10) када је затребало Мадриђанима. Повреда Луке Дончића је додатно десетковала Реал.

iva_0503

Стефан Јовић је био тај који је увек имао решење, а притом миран и сигуран у то што жели и ради. Звезда је поново стекла предност, а Гудурић је потврдио.

Последњи период је донео славље. Ношени одличном атмосфером, за коју су сами заслужни и вођени Дејаном Радоњићем, црвено-бели стижу до +16, а када је и Пабло Ласо из немоћи добио техничку грешку, победник је био познат и „Краљ“ је пао пред краљевима. Поново.

Најефикаснији је био Марко Симоновић са 20 поена, Марко Гудурић је додао 12, Јовић и Кузмић по 11. У редовима Реала, Тејлор 25 поена, Љуљ 12.

У четвртак, 29.децембра, нови спектакл, првак Европе у Београду, ЦСКА у Арени, у последњем колу првог круга такмичења. Прелеп новогодишњи поклон и празник кошарке. Дођите да подржимо наше момке, који после 14.кола Евролиге имају скор 6-8! Барселона, Армани, Макаби, Реал Мадрид…

„Сећам се јако добро да је пред почетак сезоне било размишљања да нећемо ни у АБА лиги добијати, то никад нећу заборавити“ – Дејан Радоњић.

Црвена звезда мтс – Реал Мадрид 82-70 (20-19, 23-16, 19-16, 20-19)

Београд, Хала Пионир.
Гледалаца: 6.498
Судије: Фуфис (Грчка), Мантила (Финска), Ковалски (Пољска)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 5 (3ск), Дангубић 4 (5ск), Митровић 4, Лазић 5 (3ск), Добрић, Симоновић 20 (3ск 2укл), Ракићевић, Џенкинс 6 (3ас), Гудурић 12 (3ск), Јовић 11 (6ас), Кузмић 11 (8ск), Бјелица 4 (4ск 4ас). Тренер: Дејан Радоњић

РЕАЛ МАДРИД: Рендолф 5, Дрејпер 6, Ноћиони 1, Дончић 3, Рејес 4, Ајон 4, Керол 8, Хантер 2, Љуљ 12, Томпкинс, Суарез, Тејлор 25. Тренер: Пабло Ласо

dsc_0011

ТОК УТАКМИЦЕ

Добар почетак утакмице за наш тим који након пет минута води 10:8, уз по две постигнуте тројке на обе стране. Џенкинс је изашао већ након два и по минута због две личне грешке.

Води Звезда након прве четвртине са 20:19. За сада одличан меч са обе стране. Код гостију одличан Тејлор који је већ постигао две тројке, док је Волтерс брзо након уласка убацио пет поена, од чега једну тројку.

Феноменална Звезда за сада! Након 15 минута наш води 35:25 и има лопту. Чак 15 поена нашег тима за мање од пет минута у другој четвртини. Реал је одавно испунио бонус што одлично користе наши играчи.

Води наш тим са 43:35 на полувремену у заиста сјајној атмосфери у Пиониру! Најбољи у нашим редовима су Симоновић са 9 поена те Гудурић са 7. Код гостију Тејлор је постигао 11, од чега чак три тројке.

25 минута игре, Реал је нешто бољи ривал у другом делу игре, резултат је 50:45 уз 17 поена Тејлора који је постигао чак пет тројки. У нашим редовима Кузмић је сада први стрелац са 11 поена.

35 минута игре у Пиониру, Звезда чува вођство и води са чак 70:55! Краљ на коленима! Симоновић и Гудурић по 12 поена, Кузмић 11 уз 8 скокова!

Победа Црвене звезде над Реал Мадридом! Имао је наш тим и 17 поена предности у последњој четвртини, у потпуности надиграо госте из Мадрида и славио победу од 82:70!

Најбољи у нашим редовима били су вечерас Симоновић са 20 поена, Гудурић са 12, Јовић и Кузмић са по 11. У гостујућем тиму 25 је постигао Тејлор, од чега чак седам тројки, а 12 је постигао Љуљ.

Повезане вести

8 comments

dux дец 23, 2016 at 09:47

Sjajno,sjano..uživao sam u svakoj sekundi,b

Reply
ZVEZDAS дец 23, 2016 at 09:25

Radonjicu odlazi

Reply
Goran дец 23, 2016 at 05:13

Bravo Sampioni!

Reply
Maksa дец 23, 2016 at 02:54

Tako je bre momci, tako se igra kosarka, bez straha i nekog preteranog taktiziranja i komplikovanja nego agresivno i sa puno trcanja jer niko ne voli da igra protiv ekipe koja je neprestano u pokretu. Kako je prijatno bilo gledati kosarku veceras. Sada treba odraditi posao protiv Cedevite, pa onda sa CSKA po istom receptu: agresivna odbrana, brzi kontra napadi i pre svega sa puno trcanja. I sve pohvale za publiku koja je napravila fantastican ambijent.

Reply
CIGANIN74 дец 23, 2016 at 01:50

Kad pomislis da ne moze bolje momci i Radonja demantuju u roku od nedelju dana!posle makabija mislio sam da je to najbolja partija a sad sam uveren da ce protiv Cska momci pruziti jos vise i bolje nego veceras!

Reply
herceg Novi дец 23, 2016 at 00:08

2 komentara???????? A kad dobijemo surdulicu bude 15,a kad izgubimo od fenera ili Olimoijakosa bude i 30?????? kakav je ovo sajt,napustam ovo!!! Radonja i momci od svega srca vam hvala!

Reply
dejo дец 22, 2016 at 22:26

Jos jednom ste me svi kosarkasi Crvene Zvezde pozitivno odusevili ,jedno veliko Bravo za trenera Crvene Zvezde pa onda za sve kosarkase Crvene Zvezde

Reply
Hadži Dragan дец 22, 2016 at 21:17

Bravo cigančići moji,mnogo vas volim.A sad se okrepite cedevitom.

Reply

Leave a Comment