Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Радоњић: Паметни, концентрисани и одговорни

Тренер Црвене звезде мтс није крио задовољство након још једне велике победе његових изабраника. Након тријумфа против Макабија, још један европски великан Реал Мадрид савладан је у фантастичном амбијенту дворане “Александар Николић.“

Догодио се још један подвиг у режији Дејана Радоњића и његових изабраника. Претходне недеље у сјајном амбијенту дворане “Александар Николић“ убедљиво је савладан Макаби, а само недељу дана касније на истом месту Звезда је савладала Реал.

Разлога за задовољство у табору Црвене звезде мтс има и превише, али Дејан Радоњић по свом већ старом обичају није упадао у еуфорију. Пре свега свестан, вероватно и највише од свих каква оптерећења доноси нови формат Евролиге.

За нас је свака победа Евролиги велика. Веома сам задовољан што смо још једном добро играли. Када се добије Реал наравно да се навијачка страст подиже до максимума, што је и нормално. Ми који смо на послу морамо да рачунамо другачије, трезвено. Задовољан сам како смо играли. Били смо паметни, концентрисани, одговорни и одиграли смо без много грешака. Показали смо да свима можемо да будемо равноправни, иако ћемо негде да губимо, а негде да добијамо – рекао је Радоњић у уводном излагању и већ се осврнуо на меч са трофејним Московљанима.

ЦСКА је фаворит, још већи него Реал, али прво Цедевита па онда све остало – јасно је истакао приоритет тренер црвено-белих, а потом додао:

Играмо велике утакмице. Треба да уживамо у свему томе, а трyдићемо се да све обрадујемо што је више могуће – истакао је стратег Звезде.

Радоњић је потом наставио да прича о мечу са Мадриђанима.

Ово је сигурно велики резултат, победе које смо остварили и игре које смо пружили. Видите каква се изненађења дешавају, а ми смо ту стабилни са тенденцијом да правимо успехе. Жао ми је што нисмо били комплетни против Жалгириса, сигуран сам да бисмо добили – рекао је Радоњић.

Радоњић је упитан за формат Евролиге у следећој сезони, на шта је одговорио: „Шта ће бити следеће сезоне?“

Прво да преживимо ову – уз осмех је рекао Радоњић.

Тренер је поновио да се клуб труди да нађе новог играча који ће моћи да помогне екипи и да мора да постоји опрез иако екипа игра добро, с обзиром на ритам утакмица.

Нисмо баш у прилици да можемо да причамо о појачањима. Надам се да ће то да се деси и верујем да ћемо добити нешто од тог играча. Треба бити свестан да ови момци добро играју, а морамо да будемо опрезни јер у оваквом ритму свашта може да се догоди и не смемо да улазимо у превелике ризике. Због тога је потребно да дође неко да нам помогне – рекао је Радоњић.

Прича се некако поново вратила на ЦСКА али се Дејан Радоњић упорно држао распореда.

Не желим да прескачем утакмицу која следи. Толико смо у путу да ће сутра свима нама бити изненађење што смо код куће, скоро читав дан. Зато сав фокус мора да буде на Цедевити. Ово су бољи противници од нас, то је искрено и истинито. Нема лажи и превара, дизања и спуштања, правимо велике резултате и ове сезоне, барем за сада. Трудићемо се да буде их буде још, а тек ћемо видети докле ће то да нас доведе. Ово су невероватна оптерећења – закључио је Радоњић.

Повезане вести

1 comment

milos rankovic дец 23, 2016 at 11:43

Realno da smo imali jos jednog centra minimum bi imali jos tri pobede Bjelica bi se vratio na cetvorku Simon na trojku onda bi imali i skok i trojku dobru to bi bilo ekstra imali bi i sanse za osmo mesto kad sam pricao za Lazica da je za reprezentaciju svi su se smejali on je vrh igrac popravio i sut jaci je od pola cetvorki u evroligi samo napred Zvezdo

Reply

Leave a Comment