Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Упознајте Луку Илића: Највише се радујем асистенцијама

Почетком 2016. године професионални уговор са Црвеном звездом потписао је талентовани везиста Лука Илић. Овај седамнаестогодишњак је на пријатељским утакмицама већ наступао за први тим црвено-белих, а са старијим и искуснијим саиграчима већ је имао прилике да прође припремни период. Искуство које је том приликом стекао на одличан начин искористио је у Омладинској лиги и забележио одличне партије у јесењем делу шампионата.

У Црвену звезду дошао сам из Ниша 1. септембра 2014. године, последњег дана прелазног рока. Осим тог, посебно леп тренутак за мене био је и када је ове године црвено-бели дрес обукао и мој рођени брат. Иван је две године млађи од мене, али игра за 2000. годиште – отпочео је разговор Лука Илић.

Сезону у Омладинској лиги започео је након припрема које је одрадио са сениорским тимом Црвене звезде.

Нисам задовољан како смо у Омладинској лиги отворили сезону, требало нам је времена да уђемо у форму и започнемо низ победа. И поред неких малих потешкоћа, против директних конкурената за освајање лиге смо увек играли најбоље. Победили смо у свим дербијима, али смо имали киксеве против условно речено слабијих ривала. Турнир који смо освојили у Базелу свима нам је повратио самопоуздање и чини ми се да је то била прекретница сезоне и тренутак када смо схватили да можемо да играмо са сваком екипом. Од тада су нам резултати много бољи и надам се да ћемо у истом ритму наставити и у пролећном делу сезоне.

Од старта сезоне Илић је мењао позицију у тиму.

Мењао сам позицију зато што нам је на почетку сезоне дошао нови тренер Јован Станковић. Требало нам је времена да уклопимо екипу, посебно на средини терена где је конкуренција најоштрија. Ту су Урош Рачић и Лука Аџић који су већ показали свој квалитет у првом тиму, а прикључио нам се и Вељко Николић кога већ дуго познајем из репрезентације. Првих неколико утакмица играо сам полушпица, али су то место због физичке конституције преузели нешто старији играчи од мене. Пребачен сам на позицију задњег везног. Било ми је тешко на почетку, али брзо сам се навикао. Фудбал се игра у два правца и на новој позицији имао сам више задатака у одбрани. Сада се и ту добро сналазим, али ипак ми је дража позиција у нападу.

И поред тога што је у игри више концентрисан на дефанзиву, Илић је ове полусезоне забележио доста асистенција.

Тренер је то и желео од мене, дао ми је слободу да се крећем и придодајем нападу докле год не заборављам да се вратим и помогнем екипи у одбрани. Увек ми је у глави на терену да колико одем напред исто толико морам и да се вратим. Трудим се да будем креатор игре, да спајам одбрамбену и линију напада и то видим као свој највећи квалитет. Волим да асиситирам саиграчима, чак се томе више радујем него својим головима. Наравно, када ми се укаже прилика шутирам, али на првом месту ми је увек победа екипе, неважно је ко ће постићи погодак.

Млади везиста ће се у припремном периоду трудити да поправи један аспект своје игре.

Доста сам асистирао, Лазару Романићу чини ми се највише ове полусезоне. Уз центаршут то бих истакао као главни квалитет своје игре. Наравно да знам да имам још простора за напредак, зато ћу се трудити да порадим на брзини и поправим тај сегмент своје игре.

Као награду за одличну игру у претходном периоду Илић се нада да ће добити позив од тренера Миодрага Божовића за препреме са првим тимом.

Рад на припремама са првотимцима много значи нама млађим играчима. Када сам се вратио летос пред старт Омладинске лиге осетио сам разлику у брзини и физичкој снази у односу на своје вршњаке и то ми је много значило за самопоуздање. Много нових ствари сам научио у току летњих припрема, од тренера Миодрага Божовића добио сам доста савета како да играм брже јер он инсистира на томе да екипа игра јако брзо и да пријем увек буде усмерен ка голу. Доста су ми, наравно, помагали и старији играчи и зао се надам да ћу и зимске припреме провести са првим тимом.

Илић стрпљиво чека да оствари своје снове у цвено-белом дресу.

Сан ми је да заиграм за први тим Црвене звезде, да постигнем гол у дербију, освојим неколико титула па бих тек онда размишљао о одласку у иностранство. Волео бих да једног дана играм у шпанској лиги, свиђа ми се што играју брз и фудбал и мислим да ми одговара тај стил – поручио је Лука Илић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE дец 25, 2016 at 11:21

za poletanovica,le taleka i jos neku boraniju je Pogba…poletanovic decko ne moze da igra ni u dorcolu..

Reply
dejo дец 23, 2016 at 20:43

Zelim ti Luka da se sto prije prikljucis prvom timu i da dobijes na jednoj takmicarskoj utakmici u Super ligi jedno svoje poluvrijeme nadam se da ce ti Grof ukazat sansu neka to bude u narednoj godini u nekom mecu

Reply

Leave a Comment