Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Терзић oдбио Јувентус због Звезде!

Недавно је професионални уговор са Црвеном звездом потписао млади Алекса Терзић. То је очигледно био одличан мотив за левог бека да још напорније ради и на теренима омладинске лиге сјајним игама оправда поверење које му је клуб указао. Сања свој деби за први тим и спреман је да сачека својих „пет минута”.

У Црвену звезду дошао сам 2010. године из Младеновца где сам до тада тренирао фудбал. Прошао сам пробу на којој је било доста нас који смо желели да постанемо део Звезде и играли смо против тадашњег првог тима омладинаца. Ту утакмицу сам игао на десном крилу, и то је позиција коју сам заузимао током целе прве сезоне по доласку – присетио се својих почетака у Звезди Терзић.

Недуго потом уследила је промена позиције у тиму.

Играо сам и лево и десно крило на почетку, а последње две сезоне у Звезди заузимам место левог бека јер ми је лева нога јача. Могу да покривам целу леву страну терена, а сада сам се већ навикао да играм на месту бека и ту се пријатно осећам. Не бих мењао ову позицију, на њој имам доста простора за игру, а и у нападу је много јача конкуренција. Можда по конституцији не изгледам као бек пошто сам висок, али имам брзину и то ми много помже за игру на овој позицији.

Имао је прилике да много тога научи од доскорашњег Звездиног бека.

Прошле сезоне сам доста гледао Ибањеза, одличан играч и леви бек. Трудио сам се да од њега „украдем” неке потезе и начин игре. Ако причамо о играчима на које се угледам ван Звезде ту је пре свега Марсело, леви бек Реала, много ми се допада како он игра.

Терзић очекује да ће се добре игре Звездиних омладинаца наставити и у пролећом делу првенства.

Иако сам имао неколико лошијих утакмица презадовољан сам овом полусезоном. Дао сам неколико голова, што је одлично за позицију на којој играм. Такође имао сам и асистенције што је јако важно. Имам добар центаршут, али волим и да шутарим из даљине директно на гол када ми се за то укаже прилика. Цела екипа изгледала је одлично, посебно у другом делу полусезоне. Имамо континуитет заједничког играња, сви смо добри другари и то нам је много помогло да забележимо добре резултате. Сигуран сам да ћемо наставити са победама и након паусе, то се од нас очекује, а и сами себи увек постављамо највише циљеве.

Млади леви бек зна чиме у игри може да се похвали, а шта би требало да поправи.

Као највећи квалитет у игри истакао бих брзину и центаршут, дриблинг и скок, често играм главом због висине. Требало би да радим још како бих поправио игру у дефанзиви и чврстину.

И Терзић потврђује да у екипи омладинаца влада одлична атмосфера.

У екипи заиста влада одлична атмосфера, сви смо јако добри другари. Највише времена проводим са Луком Илићем, Милошем Николићем, Дејаном Јовељићем, са н јима се најбоље разумем и на терену и ван њега. У слободно време волим да играм игрице на Сонију, ту смо Лука и ја најбољи и када играмо заједно не може нико да нас победи.

Своје снове Терзић планира да оствари на Маракани.

У будућности планирам прво да заиграм за први тим Црвене звезде, да оставим траг у клубу и тек када то испуним бићу спреман да се окушам у иностранству. Сматрам да би мом стилу игре највише одговарала шпанска лига. Такође, волим и италијански стил фудбала. Већ сам имао понуду да пређем у млађе категорије Јувентуса, али желео сам да правилно прођем развојни период у својој земљи и у клубу који волим. Не бих себи опростио да не остварим сан да дебитујем за Звезду – поручио је Терзић.

Име и презиме: Алекса Терзић
Датум рођења: 17. 8. 1999.
Позиција у тиму: леви бек
Уговор до: јануара 2020.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo дец 27, 2016 at 15:46

Tako je mali pravilno razmisljanje imas sto ces da ostanes u Crvenoj Zvezdi i treniraj sto vise da bi se kad budes usao u seniorski sastav sto bolje snasao kad budes zaigrao za prvi tim u takmicarskoj utakmici ,svako dijete iz Zvezdine skole ima moju podrsku pa i ti

Reply

Leave a Comment