Moja Crvena Zvezda
Архива

Lale Lučić:“Zvezda od beton lige, a Partizan je državni projekat“

Lale Lučić i Sloba Vučićević iz perioda trenutnih uspeha

Situacija na Malom Kalemegdanu je nikada teža. Klub slavne tradicije nalazi se u nikada težoj situaciji. Povodom sveopšteg stanja u kratkom intervjuu za dnevni list „Sport“ oglasio se i poslednji predsednik KK Crvena zvezda Vladislav Lale Lučić.

– Grupa ljudi uključujući moju malenkost, pre odlaska iz kluba, bila je na dobrom putu, ali nam nije dozvoljeno da uradimo posao. Davno sam rekao da klub mora da počne od početka, od beton lige ako mora, da se zaboravi prošlost. Čitavu deceniju su svi pomagali nelogičan projekat Zvezde, bilo je pristojnih i nepristojnih primanja, a dugovi se gomilali.

Lučić bi bio u stanju da se opkladi da niko nije u stanju da prepozna šta zapravo hoće klub bogate tradicije:

– Čas su opcija mladi, pa povratak na strategiju Amerikanci, i smatram da je jedini izlaz ono prvo. Bez obzira na entuzijazam i energiju nekolicine koji su ostali na vetrometini, situacija je beznadežna. Bez pomoći društva, najblistaviji srpski sportski simboli Crvena zvezda i Partizan neće moći da izdrže. Crveno-beli su sve kredite istrošili. Nekada se pričalo da su državni projekat, a sada su uloge u odnosu na Partizan izmenjene.

Bivši trener koji je trenirao i košarkaše i košarkašice, ali radio i u Humskoj, ne libi se da konstatuje:

– Nije poznat koncept na Malom Kalemegdanu, a treba da se preživi. Kako? Nema predsednika, potpredsednika, UO, samo dvojica, trojica ljudi, a šta oni mogu da urade?! Gube vreme i ništa više. Ne sećam se kada je Zvezda uopšte dobila neku utakmicu, računajući i pripremni period. Mladi košarkaši se i ne vide. Žao mi je, ali uzalud sam utrošio i vreme i energiju da nešto napravim sa izuzetno kvalitetnim saradnicima među kojima je bio i najmlađi akademik (Kostić). Čim je otišao Slobodan Vučićević sve je krenulo nizbrdo.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.