Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Црвена звезда – Олимпија 93:101

Радетић, фото "Журнал"
Радетић, фото "Журнал"

Кошаркаши Црвене звезде су поражени у 3. колу АБА Лиге од Олимпије, резултатом 93:101, пред око 3.500 гледалаца у дворани Пионир.

Љубљанчани су добар део утакмице имали предност од 4-9 поена, међутим обзиром на невероватно шутерско вече ове екипе, право је чудо (или боље рећи квалитет црвено-белих) да предност није била већа. У тренуцима када су, током треће и четврте четвртине, затајили „нишани“ Словенаца, избраници Светислава Пешића су наставили са својом игром, успели да преокрену резултат и дођу до предности.

Неко веће одлепљивање наше екипе била је готово немогућа мисија, обзиром да су кошаркаши Олимпије брзо наместили своје „нишанске справе“ и наставили да немилице затрпавају наш кош, шутирајући невероватном прецизношћу.

У сам финиш ушло се у потпуности егал, међутим неколико несмотрених грешака и исхитрених шутева, као и пропуштени зицери, коштали су нашу младу екипу победе у овом дуелу.

Понајбољи у нашим редовима био је Адам Морисон, који је постигао 30 поена, и једини могао да се прецизошћу мери са противничким тимом. Добру ролу имао је и Суботић са 16 поена, иако је неколико пута кардинално погрешио. Новајлија Бојан Поповић се показао за прву утакмицу веома добро, уневши сигурност у игру наше екипе, као и већу стабилност у одбрани, те је права штета да није могао да одигра који минут више, обзиром на недовољну спремност.

Црвена звезда следећу утакмицу игра против Цедевите наредне суботе.

Црвена звезда Београд – Олимпија 93:101 (34:32, 22:27, 26:17, 11:25)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА БЕОГРАД: Радетић 7, Суботић 16. Морисон 30, Б. Поповић 8, Милутиновић 9, Цветковић, Недовић 2, Марковић, Човић 4, Лешић, П. Поповић 7, Илић 10.

ОЛИМПИЈА: Вудсајд 10, Салин 23, Ћапин 10, Маркота 11, Јагодник 6, Ротбарт, Блажић 9, Варда 14, Мурић, Томсон 7, Грин 9, Бертанс.

Повезане вести

44 comments

Бранимир окт 16, 2011 at 22:04

Некада ми се учини да играчи лако потону у малодушност, да немају снаге ни храбрости да загризу и да се много лакше уклапају у амбијент са трибина. То се показало у Подгорици када су центри одустали да се туку са једним човјеком (Вучевић), а онда су и остали соколови заскакивали и куражили се.
Штета је што играчи нису ималио више вјере у побједу против Олимпије, јер су показали да су и против нерезонског и непоновљивог шута за три поена зелених могли и требали побиједити. На 2,50 до краја Звезда је водила 6 кошева разлике, а онда је очајнички шут Јагодника за 3 повратио Словенцима наду у могућу побједу. Све послије тога био је чиста меланхолија.
Звезда је показала да има лагане центре, који не воле да играју под кошем већ се радије извлаче изван рекета. Илић не може да затвори свој рекет. Радетић и Суботић имају меку руку и знају погодити за 3, али је нерезонски правити гужву на дистанци и одузимати простор поентерима. Бекови су показали безопасност, можда и због тога што су се често мијењали.
Свеједно, ја вјерујем у овај тим и сматрам и даље да може на Ф4. Лига је јака и уједначена и свако свакога може савладати. Неки фаворити су одрадили три кола без кикса (Макаби, партизан, Олимпија, Цибона), Цедевита има 1 пораз и ту се завршава круг Звездиних главних ривала. Сви остали ће бити од користи да некоме помраче вид. Првенство је дуго, вјерујем да има доста простора за поправке. али се овакве ствари више не смију дешавати.
Што се тиче Делија … Они су доказали да без њих не ваља и да је много теже. Питам се, докле ће Делије сматрати себе за савјест српске кошарке када то од њих нико нити тражи нити очекује, осим њих самих. Слиједи ново сасвим логично питање: да ли Делије више преферирају просперитет српске кошарке или напредак КК Црвена Звезда? И како би се ту поставио приоритет? Ја ту немам дилема. Ево, партизан се труди да докаже да се у Србији игра некаква кошарка, а клупска само у том клубу. Остали се само као лоптају, уче двокорак, ролинг и полагање лијевом руком. Знам да су због тога смијешни, али се на крају они грохотом смију. И сада се злурадо грохотом смију бојкоту и подржавају Делије у својим принципима. Када сам чуо да их се против Домжала скупило 5.000 да оштре ћуну на аутсајдерима, више него против Спартака у фудбалу, спопала ме је нека неописива туга. Нисам навикао да гледам на ту страну и да своју срећу учиним зависном од тих комплексаша. Али, ето, људи су се скупили и показали да су јаки. Знам да смо много јачи, али морамо да то и покажемо и докажемо.

Reply
MARKO окт 16, 2011 at 15:06

Novajlija Bojan Popović se pokazao za prvu utakmicu veoma dobro, unevši sigurnost u igru naše ekipe, kao i veću stabilnost u odbrani, te je prava šteta da nije mogao da odigra koji minut više, obzirom na nedovoljnu spremnost. SAMO CU RECI HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH !!! Admine jel si ti uopste gledao kako je igrao Bojan Popovic ? One greske koje je pravio ne prave ni u trecem razredu osnovne skole kad uciteljica izvede djake na fizicko u fiskulturnu salu !

Reply
Nikola окт 16, 2011 at 15:48

Ati da si gledao video bi da smo zahvaljujuci njegovoj odbrani ustopovali njihovog pleja

Reply
delija86 окт 15, 2011 at 22:57

Ih a Kari ne zna sta mu treba,nego problem su NOVCANICE IZGLEDA

Reply
Djolle окт 15, 2011 at 22:41

Mnogo koševa smo i dali i primili. Ja im ništa ne zameram, izgubili smo na čisto neiskustvo. Nama ovo nije i definitivan izgled tima, biće tu još pojačanja i onda će to da izgleda dobro.

Reply
vlada окт 15, 2011 at 22:15

Delije bi na ovoj utakmici donele prevagu u nasu korist.Steta…

Reply
DNL окт 15, 2011 at 22:12

Лепо је гледати ову нашу екипу.
Требају нам још два добра играча , за озбиљне домете, али и сада наши заслужују сваку похвалу.
Довели смо Морисона , који је најбољи шутер у овој лиги.
Наш бојкот је глупост. Морамо да се боримо на друге начине за свој клуб, бојкотовањем ми ништа не можемо учинити.Константно идемо главом у зид… Хоћу да се Пиониром ори наша песма..

Reply
Alex окт 15, 2011 at 21:36

Ovo je mlada ekipa pred kojom je buducnost. Da bi smanjili oscilacije neophodni su iskusni igraci na pozicijama 1, 4 i 5, i tada mozemo da pricamo o plasmanu madju prva 4.

Reply
Blade_DS окт 15, 2011 at 21:40

Отприлике ☺

Reply
dejan-DELIJA окт 15, 2011 at 21:18

Sto se tice tima treba nam centar i plej sa ozbiljnim EVROPSKIM ILI NBA iskustvom. i jos jedan morison. …..BOJAN POPOVIC JE PROMASAJ PO MOM .

Reply
Blade_DS окт 15, 2011 at 21:31

Ај немој лупати глупости, промашај….:О док је лик био у игри, Звезда је играла најбоље, бар што се одбране тиче, а чим екипа игра добро одбрану, напад није проблем…..зато ћути

Reply
Steva окт 15, 2011 at 21:15

ne treba ocekivati cuda preko noci setimo se gde smo bili do samo pre nekoliko meseci ovo je odlicno jedino sto mi smeta su oni nasi peskiri malo im je cudna boja menjajte to

Reply
Morison окт 15, 2011 at 21:14

Ae delije da pokrenemo neku akciju za prekid bojkota, da napravimo neku peticuju ma bilo sta nmg da verujem da jos uvek bojkotujemo…

Reply
Blade_DS окт 15, 2011 at 21:35

Hahahaha….peticiju…xDDDDD au brate slatko me nasmeja….:D

Reply
Blade_DS окт 16, 2011 at 00:36

Па мислим…ај мало логично размишљајте…..да пишете петицију….ок ајмо сакупљати потписе……сакупимо нпр. 10,000…и шта са њима….да их предамо Борхану….стварно не контам….зар није мало логичније да се сви који бисте потписали петицију појавите у Пиониру и урадите нешто конкретно…..нпр. да запевате, односно запевамо ?

Reply
dejan-DELIJA окт 15, 2011 at 21:13

Nije mi jasno zasto bojkotujemo ABA ligu, kada smo spocetka tog takmicenja bodrili svoj tim u najlepsem i najboljem svetlu. cemu ovo ?….. To je nasa liga sad,neznam u cemu je problem DELIJE. DAJTE NEKO JASNIJE OBRAZLOZENJE ZASTO SMO RANIJE BODRILI SVOJ TIM A SADA NE ???????? … EVO NEKA IZADJE SAVIJA I OBJASNI STVAR.

Reply
... окт 15, 2011 at 21:24

Cim neko spomene Saviju, zna se koliko zna o tribini…

Reply
delija86 окт 15, 2011 at 22:51

A ti se predstavi pa pricaj

Reply
kalu окт 15, 2011 at 21:11

Delije hvala jos jednom,ne znam sto ste i dolazi protiv bajerna koji moj.Ja ne znam kako ne mogu da shvate da se u EVROPU ulazi preko jadranske lige(hteli mi to ili ne).Sto se tice utakmice vidi se da nam fali jos jedan igrac uz moriosna koji ce da pokodi a to je definitvno rakocevic,i zato rakocevicu svega ti vise ne premisljaj se i dolazi u zvezdu da pomognes klubu.I pesci bi trbeao vise minutaze da daje lesicu i nikolicu pogotovo.Morisonu svaka cast najbolji stranac u zvezdi u poslednjih 10 godina…

Reply
Dzoni окт 15, 2011 at 21:09

Nisam razocaran nimalo ali primucjem da nas 4/4 mnogo zajebava! :S

Reply
dexa7 окт 15, 2011 at 21:50

U PG i treca i cetvrta!

Reply
БојанБЛ окт 15, 2011 at 21:08

Прошле године, „веома слаба“ Звезда изгубила само 15 разлике у Љубљани, а у Београду разбила незаинтересоване Словенце!!! Знам да је сваки почетак тежак, знам да је ово нека нова екипа, нека нова Звезда, али нисам очекивао да ћемо имати два пораза у прва три кола. Олимпија јесте евролигаш, али падали су и много већи клубови својевремено на нашем паркету од зелених. Надам се само да ће Човић и Пешић пронаћи начин да се равноправно носимо са гробарима (пораз од 40 разлике много боли и данас).
Са идејом бојкота нисам сагласан, јер на тај начин само штетимо Звезди, а ови млади и неискусни играчи су заслужили да им се пружа подршка са трибина. И зато, свако ко може нека иде у Пионир и нека бодри нашу Звезду до небеских висина!!! Звезда ооооооооооо…

Reply
MarkoFCRS окт 15, 2011 at 21:00

Ne znam da li je tačna informacija, ali negde sam pročitao da je 15. oktobar rok za registrovanje igrača u EL… S’ obzirom da Igor i dalje nema klub, ja se ipak nadam da će on doći kod nas… I još da dodam da me Darko Miličić razočarao i kao čovek i kao Zvezdaš… Gotovo svi evropski igrači su se vratili u svoju zemlju da igraju, da pomognu… Parker igra za 1500 evra u Francuskoj, Kirilenko sve što dobije od CSKA daje u dobrotvorne svrhe, a da ne govorim kako su se vratili i Rudy, Gasolovi, Galinari, pa Peković je odma otišao kod stoke… Darko je samo trebao da dođe, da pomogne „voljenom“ klubu, sa 50% zalaganja bi bio naš najbolji igrač, postao bi legenda među Delijama…. Ali eto, bitno da je on po novinama pričao da će završiti karijeru u Zvezdi… Tad nam neće trebati !

Reply
Теша_Делија!!! окт 15, 2011 at 21:13

Parker je delimicni vlasnik tog kluba u kojem igra, ostali igraju zbog forme, a za Milicica ne mozemo da tvrdimo, jer ne znamo dal’ su ga uopste kontaktirali iz kluba, jer ne verujem da bi odbio da igra jer je lik isao i na „Sever“, valjda protiv Venstpilsa sam ga video.

Reply
MarkoFCRS окт 16, 2011 at 00:14

Ja sam čuo da je Darko rekao da neće nigde da igra, zato što hoće da odmara?!? Samo ne znam od čega se odmara… Verovatno mu je draže da visi po splavovima… U ostalom, zna se koliki su Darkovi dometi bili, i zna se da ih ni približno nije opravdao zbog svoje (ne)inteligencije…

Reply
Jovan окт 15, 2011 at 20:56

Dolazi Rakocevicu,sveg a ti……i ako mozete angazujte nekoc centra/krilnog centra…..i onda dolaze pobede…..

Reply
Марко ККЦЗ окт 15, 2011 at 20:56

Имамо ми добре центре, П. Поповић је у кризи и ја верујем да ће он што пре ући у форму. Мислим да је проблем Звезде лош припремни период јер смо играли против слабијих екипа и зато имамо проблем са јачим тимовима. Момци морају још да раде а ми морамо да им пружимо подршку јер Звезда може да победи свакога. Бојан Поповић се показао као одлично појачање и једва чекам да се привикне на нови тим. Имам утисак као да је Пешић намерно изгубио ове две утакмице да би смањио тензије и апетит навијача…
Биће тотално друга прича кад се Делије врате у Пионир!

Reply
Nikola окт 15, 2011 at 21:09

Ma daj brate,pa Petra Popovica znam iz prve sezone kada je igrao u zvezdi,pa opet kada se vratio….i igra uvek isto…jednu utakmicu odigra iznad ocekivanja i onda ga 6 utakmica nema nigde!! i tako sve u krug….I to da je Pesic namerno izgubio utakmice,nema veze sa mozgom,nije kari indijanac,daj brate!

Reply
Nikola окт 15, 2011 at 20:52

Bice ovo dobro,stvarno smo igrali odlicno do zadnje dve min.dovesce to Pesic pod konac

Reply
DELIJA PRAVI окт 15, 2011 at 20:50

Ljudi bojkot nicemu dobrom ne sluzi , niko nece prekinutu ABA ligu il ce Zvezda istupiti , mi smo se spojili s FMP jer oni igraju aba ligu , PREKINUTI BOJKOT SMESTA !!! Olimpia bi pala da su imalu nasu podrsku , daj da protiv Cedevite , GRMI pionir tako da Igraci cedevite mase zicere a da trojke i zaborave da sutiraju !!!! CZV ispred svega !!!

Reply
cccc окт 15, 2011 at 21:00

nije mi jasan onaj sto dislike , nek napise u objasnjenje da vidimo zasto se ne slaze ? !!

Reply
dexa7 окт 15, 2011 at 21:53

To je jasno ko dan,ali neki ipak ne razumeju.

Reply
Nikola окт 15, 2011 at 20:41

Au kako nam je potreban centar,Petar Popovic me nije iznenadio losom igrom,jer covek jednostavno ne moze da se nosi sa dobrim centrima,protiv hemofarma je naspram sebe imao klince od 19 godina,i zato je i odigrao solidno…Slabo smo igrali u odbrani,101 kos je mnogo,mada smo i mi dali preko 90….ne mogu biti ni zadovoljan ali ni ne zadovoljan…nije ovo lose,s’obzirom da olimpija ima ozbiljan igracki kadar…Poz Delije

Reply
Milan окт 15, 2011 at 20:43

imamo centra samo da se oporavi: Uros Nikolic

Reply
Nenad окт 15, 2011 at 22:55

Koliko nam samo Uros fali, po meni je on nas najbolji centar, pa i krilni centar, moze i tu da posluzi…

Reply
CCCP окт 15, 2011 at 20:40

Ima li iko razuman da prekine ovaj besmisleni bojkot? Ovo je velika nepravda prema ovim mladim momcima. Zasto se islo na utakmicu protiv Bajerna? Nije se trebalo navijati ni na toj utakmici, ovako su se igraci samo jos vise razocarali jer su ocekivali onakvu podrsku i u buducnosti. Ne bojkotujemo mi nikoga do samih sebe!

Reply
miki окт 15, 2011 at 20:39

Sta su uradili rukometasi i vaterpolisti?

Reply
bole окт 15, 2011 at 20:37

Fali nam CENTAR!

Reply
ZVRNDALO окт 15, 2011 at 20:41

ne,samo delije fale.. ostalo sve imamo!!!

Reply
Milan окт 15, 2011 at 20:44

Imamo ga a to je UROS NIKOLIC

Reply
ZVRNDALO окт 15, 2011 at 20:29

Do kad cemo bojkotovati nas klub i dopustati bilo kome da nas dobije u nasem gradu,na nasem parketu…? bez delija ovaj projekat je za nijansu losiji!! cestitke momcima na dobroj igri protiv euroligasa iz ljubljane.. falio nam je samo 6. igrac!!

Reply
Blade_DS окт 15, 2011 at 21:25

А ви сви што пишете по интернету, боље дођите до Поинира, па подржите кошаркаше…..ваљда свако од вас има неколико другова који навијају за Звезду, кад вас неколицина запева, веруј те ми, сви ће вас подржати….мислим да је ово прави тренутак да „на површину исплива“ неки нови, млади вођа !

Reply
Pavlovic окт 15, 2011 at 20:28

Bruka zbog bojkota , ponavljam ne bi ni 10% suta za 3 pogodili da je bila atmosfera kao protiv bajerna !!! BOJKOT NAJVECI NEPRIJATELJ ZVEZDE ove godine !!!

Reply
marakana окт 15, 2011 at 20:40

nazolost nije samo ove,vec duzi niz godina ! bojkotom nismo samo oslabili nas klub,vec dozvolili da se klub iz „komsiluka“ digne do neslucenih visina, a do toga siguran sam ne bi doslo da smo mi bili gde nam je mesto !

Reply

Leave a Comment