Moja Crvena Zvezda
Женски фудбалФудбал

Први пораз фудбалерки

У осмом колу фудбалског шампионата Србије за жене, у великом дербију у Нишу, црвено-беле фудбалерке су први пут осетиле горчину пораза: Машинац – Црвена звезда 2:1 (1:1). Одлука је пала у последњим тренуцима сусрета,  тзв. судијској надокнади времена, када је Бајалица, које је у игру ушла у финишу меча уместо Мимице Павловић, постигла аутогол, матиравши свог голмана Марину Петковић. Тако је до победе стигао вишеструки државни шампион из Ниша.

Иначе, утакмица је одлично почела за ЖФК Црвена звезда, јер је репрезентативка Јована Дамњановић у 10. минуту дала водећи гол. Она је после продора по десној страни, затресла мрежу тако што је пласирала лопту. Упркос јаком ветру, који је у првом полувремену био савезник Нишлијки, наш тим је био бољи, а пре вођства, капитен Ивана Ерац је погодила стативу. Изједначење је уследило у 35. минуту, а стрелац је била Костић. Код резултата 1:1, одличну прилику је имала Ивана Бобић, али у тој ситуацији није имала среће, јер је погодила пречку. Средином другог полувремена искључене су М. Николић из Машинца и Јована Дамњановић, мада је фудбалерка домаћег тима требало да добије црвени картон још у 20. минуту, због грубог прекршаја, али се тада „провукла” са жутим.

– После серије победа, претрпели смо први пораз. Екипа Машинца је на крају заслужено победила, јер су њихове играчице биле борбеније и више су се залагале. Неретко су биле и грубе, што се види и по великом броју жутих картона које су добиле и једним црвеним. Наше играчице су често биле на мети преоштрих стартова, али је судија Дејан Анђелковић из Крушевца то толерисао. Суђење није било на адекватном нивоу, с обзиром на важност утакмице и реноме арбитра. Наша репрезентативка Данка Подовац је меч завршила с масницом на оку и повређеним зглобом, што најбоље показује какав се рат водио на терену. Екипа Машинца недавно на гостовању лидеру Спартаку у Суботици практично није направила фаул, али су зато сада њихове играчице кидисале на наше са свих страна, што им се на крају исплатило – рекао је Дарко Стојановић, тренер и директор ЖФК Црвена звезда.

Стадион: Делијски вис у Нишу.
Гледалаца: 600.
Судија: Дејан Анђелковић (Крушевац).
Стрелци: Костић у 35. и Бајалица (аутогол) у 90. за Машинац, а Ј. Дамњановић у 10. минуту Црвену звезду.
Жути картони: М. Николић, Ристић, Т. Стојановић (Машинац), Ј. Дамњановић (Ц. звезда).
Црвени картони: М. Николић (Машинац) у 66. минуту, Ј. Дамњановић (Ц. звезда) у 67. минуту.

МАШИНАЦ: Маринковић, Костић, Сампаниду, Димитријевић (од 46. Е. Смиљковић), Н. Николић, Трнавац (од 81. Лазић -), Т. Стојановић, Ристић, М. Николић, Крстић, Булатовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Петковић, Добросављевић, Илић, Бобић, Попов (од 46. Ђорђевић), Ј. Дамњановић, Ерац, Смиљковић, Подовац, Павловић (од 80. Бајалица), Пешић.

Повезане вести

6 comments

... окт 16, 2011 at 20:22

Da ste videli samo taj auto gol… Dusa da te zaboli.

Reply
CZovac окт 16, 2011 at 15:36

Devojke svaka cast!
Nadam se da ce delije da najzad podrze nase fudbalerke kako dolikuje, makar sa par stotina VATRENIH navijaca!
A sto se tice sudjenja, TOLE LO-PO-VE, TOLE LO-PO-VE!!!

Reply
alerim окт 16, 2011 at 14:09

dajte neku tabelu…. a mogli bi napraviti posebno mesto gde ce biti tabele u svim sportovima….

Reply
Robijev stil igre окт 16, 2011 at 09:41

Šteta za poraz, ali hahahah, i ovde Bajalica autogol 🙂

Reply
Delija_md окт 16, 2011 at 10:35

Hahaha ni ja Bajalicu nmg smislit,još onog gola Kroosa u nadoknadi kad je Bajalica napravio prekršaj i dobio crveni karton..xD

Reply
Robijev stil igre окт 16, 2011 at 12:16

On je po autogolovima postao poznat u Ofki, jednom je čak protiv partizana u 90 i nekom postigao autogol 🙂
Te godine je Kolubara bila veliko iznenađenje u kupu, stigli su do polufinala gde su igrali protiv Ofke, i njihovi navijači su doneli transparent (milicija nije dozvolila da unesu) na kom je pisalo „S verom u Boga i Bajalicu“ 🙂

Reply

Leave a Comment