Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Савић о мечевима са Орадеом

Ватерполисти Црвене звезде сјајно су одиграли турнир шеснаестине финала Купа Европе на Хиосу. Црвено- бели су славили у сва три сусрета и тако се пласирали међу осам најбољих екипа у реномираном такмичењу. Сада је на реду нови тест, препрека на којој су се наши играч у септембру већ саплели, неугодна екипа Орадее.

Први меч је на програму већ у суботу у Румунији. Тренер Дејан Савић верује да ће реванш у Београду одлучити ко ће наредну рунду Купа Европе.

– Припремамо се на основу снимака њихових мечева. Орадеа је веома озбиљан ривал, имају искусну екипу састављену од румунских репрезентативаца. Покушаће да искористе све повољности које носи домаћи терен. На турниру у Монпељеу одиграли смо одлично прве две четвртине, али смо пали у наставку и изгубили меч. То „полувреме“ је модел за успех. Од тада смо одиграли још два европска турнира и сигурно смо у бољој форми. Ватерполо је спорт у којем предност из једног меча ништа не одлучује. Ни победа, али ни евентуални пораз у гостима неће имати пресудан утицај на коначан исход пред реванш у Београду – истакао је млади стручњак.

Некадашњег репрезентативца, сада у новој улози тренера, посебно радује сусрет са навијачима.

– Нама је на старту сезоне био циљ да једну европску утакмицу одиграмо на нашем базену. Врујем да ће амбијент бити сјајан, а ми ћемо дати све од себе да се покажемо у најбољем светлу и уз доброу игру обезбедимо пролаз даље. Тако ћемо обрадовати наше присталице, чија нам је подршка потребна – напоменуо је Дејан Савић.

Повезане вести

4 comments

aleksandar окт 19, 2011 at 14:38

Znam da je ovo vaterpolo ali da li neko mozda zna kada igramo u rukometu protiv Kroacije?Hvala!

Reply
Vlada Tosic окт 18, 2011 at 21:33

Samo neka ukomponuju Pazar sa ovim Rumunima i bice pun SC !

Reply
Марко Дарковић окт 19, 2011 at 00:14

Треба водити рачуна колико год је то могуће да наши клубови не играју утакмице истовремено, тј. да се не подударају термини. Нпр. у суботу фудбалери су играли у 14:30ч, а кошаркаши у 17ч… Наредни меч кошаркаши играју у петак, а фудбалери у суботу. Управа и играчи траже подршку а не могу да увиде у чему је проблем.

Reply
Vlada Tosic окт 19, 2011 at 10:21

O tome i pricam….Ja nisam iz BG i mogu da skupim novac da odem na jednu utakmicu i to ce uvek biti FK e ako se podudari da bude i kosarka, vaterpolo … uvek cu otici ..A ovako da idem dva puta je preskupo…

Reply

Leave a Comment