Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Одбојкаши спремни за ЦЕВ Куп

Мушки тим Црвене звезде рано зором отпутоваће у Естонију на први меч шеснаестине финала ЦЕВ Купа против Селвера из Талина. У четвртак од 18,45 по нашем времену изабраници Жељка Булатовића одмериће снаге са домаћином који је већ пет година заредом шампион Естоније, освајач Купа и победник Шенкер лиге у којој учествују екипе из Естоније, Литваније и Летоније.

Звезда и Селвер су пре четири године играли у Челенџ  Купу и после 1:1 у победама, златни сет је одлучивао која екипа ће наставити такмичење. Естонци су тада на домаћем терену славили 3:0, па су успели и златни сет да реше у своју корист 15:10. За разлику од сезоне 2007/2008 Звезда наступа у тотално другачијем саставу, док домаћин има тројицу из тог периода коректора Мересара (31), либера Есна (25) и примача Росенблата (24).

Каква су очекивања у овом сусрету?

– Без обзира на квалитет једне и друге екипе очекујем добру утакмицу. Тренер Булатовић се постарао да баш добро тренирамо последњих недељу дана, зато верујем да ће све бити како треба. Они су добра екипа, али мислим да ми имамо предност у младом тиму, зато што су сви пуни жеље за победом и сигурно да ће момци дати све од себе да забележимо добар резултат – каже Филип Вујић, либеро црвено-белих.

Колико сте уопште успели да дођете до неких информација о противнику?

– Знамо да имају младу екипу али нисмо имали прилике да гледамо како играју. Сигуран сам да је тренерски тандем Булатовић-Николић спремио добру тактику и да неће бити проблема. Пред утакмицу ћемо свакако гледати видео па ћемо знати шта и како треба да радимо. Вероватно им је највећа снага искусни Мересар, али наћи ћемо неку тактику и за њега.

Да ли Звезда ове године може да се задржи мало дуже у Европи обзиром да прошле није имала среће, јер је одмах играла против Лубеа из Маћерате и испала из даљег такмичења?

– Лубе је једна озбиљна екипа али показали смо и против њих у Београду, када је било 3:2, да можемо да се носимо и са таквом екипом. Искрено, ако будемо пружили свој максимум можемо да наставимо такмичење, па и далеко да догурамо.

Како Вам изгледа Звезда ове сезоне, сви сте релативно млади, али опет сте дуго заједно?

– Имамо доста младих играча и чињеница је да је појединима ово прва сезона да играју, али добро су упућени у све. Већ две-три сезоне су при првом тиму, добро тренирају и имали су прилике да виде како све то функционише. Имамо доста сјајних играча, али бих истакао младог Лазара Копривицу који је показао да може добро да одигра, као и новајлију Ћелића који се одлично уклопио. Сигурно да имамо добар тим јер момци дају све од себе на тренинзима и боре се до последње лопте – искрено ће Филип Вујић, који је јуче напунио 22 године.

Повезане вести

Leave a Comment