Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаФудбал

Терзић сумирао годину – о износу дуга, појачањима, одласцима, Божовићу…

Преносимо текст „Вечерњих новости“ у целости.

Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је данас да је финансијских проблема било, да ће их бити, али да се руководство труди да стабилизује и да ће сваким даном бити све боље.

„Проблема има и биће их, али много мање него пре годину дана. Звезда ће бити боља него што је била јуче. Звезда мора да продаје играче и треба да будемо поносни што смо оспособили клуб да на тржишту може да остварује огромне приходе. Биће одлазака и долазака. Трудићемо се да се клуб стабилизује. Имамо времена и оформљен тим“, рекао је Терзић на конференцији за новинаре.

Звезда је полусезону завршила на првом месту Супер лиге са шест бодова више од „вечитог“ ривала Партизана.

Клуб ће пролећни део сезоне почети са измењеним саставом, али ипак тренером Миодрагом Божовићем на клупи, који је одлучио да остане.

„Разумемо тренера, није лако радити у Звезди, велики је, свакодневни стрес, страховит притисак. Годину и по дана на клупи Звезде је успео само Славољуб Муслин. Драго нам је што је Божовић рашчистио. Разумемо га, превелика су очекивања“, казао је Терзић.

„Када оде, а надам се не пре јуна 2018. надам се да ће отићи као човек који је урадио много ствари за стабилизацију клуба. Божовић је део Звезде, он воли Звезду. Можда је превише емотиван. Није овде због пара“, додао је он.

Према његовој оцени, Звезди је потребно време „за Европу“, иако је постојеће руководство урадило много квалитетног посла.

Терзић се извинио због пораза од Сасуола у квалификацијама за Лигу Европа и што је екипа играла „онакву утакмицу“, уз речи да му је жао што се то десило, али да је неспорно да је италијански клуб квалитетнији.

Он је истакао да „нема проблема“ када је реч о лиценци за играње у европским такмичењима.

Генерални директор је најавио појачања, али и останак кључних играча, пре свих Мичела Доналда, Гелора Канге, Дамјана Ле Талека и Џона Руиса.

Терзић је навео да је Звезди „скучен простор“ за довођење играча због финансијских средстава.

„Можемо да доведемо играча из наше лиге, каква је таква је, пратимо их све. Друга структура су повратници са српским пасошем, као што смо погодили са Александром Катаијем и трећа су странци без обештећења“, додао је директор црвено-белих.

Терзић је рекао да се ради на довођењу „једног или два странца“, али да клуб неће да жури. Он је додао да је шест странаца било „погодак“, док се двојица нису снашла.

Како је рекао, на руководству је да се труди да продајом играча екипа не слаби у спортском смислу и да треба да „следи пут Ајакса“, који већ 25 година живи од своје академије и озбиљан је клуб.

Када је реч о одласцима, клуб ће напустити Томас Фибел и Пабло Моуче. Како је рекао Терзић, „они се нису снашли, али нису тек тако доведени клуб.

Звезда ће са Фибелом раскинути уговор, а он је опростио део дуговања, док ће Моуче бити враћен у клуб из кога је дошао на позајмицу.

„Фибел и Моуче нису оправдали велика очекивања, али нико није питао зашто се они доводе. Нико од Моучеа са већим реномеом није дошао у Звезду. Слажем се да се није снашао, али нико не може да каже да је погрешан потез његово довођење. Фибел је у 10 година одиграо 300 утакмица за клубове, имао је за себе нешто што га је квалификовало“, рекао је Терзић.

Терзић је навео да Михаило Ристић може да иде у случају добре понуде, док ће Уго Вијеира сигурно напустити клуб и близу је преласка у Јапан. Он је захвалио португалском нападачу на свему што је урадио.

„Жао ми је што се то десило, али је он искључиви кривац. Својим односом према тренингу, свлачионици и саиграчима је зарадио овакав статус. Не прихвата да мора да ради као професионалац оно што се очекује“, рекао је Терзић.

Терзић је истакао да се залаже за промену формата такмичења у Супер лиги, као и за смањење броја клубова.

Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је данас да је задовољан резултатима у 2016, али и због тога што се већ друга година заредом завршава у финансијском плусу.

„Изузетно смо задовољни и поносни оствареним резултатима у години за нама. Задовољни смо и финансијским делом, годину смо завршили у плусу и са задовољством констатујем да се то дешава другу годину заредом“, рекао је Терзић на годишњој конференцији за новинаре у Београду.

Звезда је у мају доминантно освојила титулу шампиона Србије и прва је са шест бодова предности у односу на Партизан после првог дела нове сезоне. Такмичење у Европи завршила је у квалификацијама.

Терзић је навео да је дуг Звезде између 36 и 39 милиона евра, у зависности у ком периоду се посматра.

„Ради се циклично, али није исто у фебруару или у време када се продају играчи. Дан у Звезди кошта 30.000 евра, а месец између 800 и 900 хиљада“, казао је Терзић.

Како је рекао, клуб искључиво послује преко рачуна и без „црних фондова“.

„Звезда послује 100 одсто и искључиво преко рачуна, без црних фондова, легално и транспарентно. Редовно плаћамо порезе по свим основама. УЕФА мониторинг успешно квартално пролазимо“, истакао је Терзић.

Он је захвалио спонзорима, Гаспрому, који годишње издваја четири милиона евра, и Телекому, који даје 800.000, и додао да клуб не може да живи од телевизијских права и улазница и да мора да продаје играче, али и да игра у европским такмичењима.

По његовим речима, Звезда је у претходне две и по године платила пет милиона евра пореза. Такође, казао је да клуб редовно плаћа порез, али и користи све законске могућности за репрогам.

„Захвалан сам премијеру и влади на разумевању за спорт и подржаваћемо их све док тако буде“, рекао је Терзић.

Терзић је рекао да је незадовољан како медији пишу о Звезди јер му се чини „као да је неко други шампион“.

„Кривица у тој перцепцији је неким делом и моја јер сам се на кратко повукао из медија и оставио прилику за неке спекулације“, рекао је Терзић.

Он је најавио да ће убудуће сваког понедељка неко из руководства клуба бити на располагању новинарима.

Терзић је навео да је од његовог доласка у клуб јуна 2014. године постигнут напредак у сваком сегменту и да је задовољан постинутим.

Генерални директор Звезде је поручио навијачима да буду „без бриге“ јер је клуб „на добром путу“.

Повезане вести

39 comments

dejo јан 2, 2017 at 19:50

Napravi sve Terzicu da dodju pravi igracu u zimskom prelaznom roku u Crvenoj Zvezdi

Reply
NESO HADZIJA јан 2, 2017 at 14:59

PARTIZAN I ZA INAT SVIMA SAMPION OVE GODINE

Reply
HADZI NESO јан 2, 2017 at 15:15

OVAJ DOBAR I BICE MNOGO DOBAR DA BERE KUKURUS PO BEOGRADSKIM SELIMA KLASA OD IGRACA TO VAM TVRDI HADZI NESO

Reply
NESO јан 2, 2017 at 13:26

STAJE BRE ZVEZDASI DA NISTE U SKOLSKI RASPUST NE PISETE NISTA I KAD VAS COVEK DIRNE GDE VAS BOLI ONDA VAS NEMA NIGDE PISETE KOMENTARE DAJTE PREDLOGE BUDITE HADZIJE PRAVE IZIGRAVAJTE MENADZERE PREPORUCITE SE ZA TRENERE ZA UPRAVU ZA DOVODZEJNE IGRACE I ZA SVE OSTALE POSLOVE KOJ TREBA CRVENOJ CIGANSKOJ ZVEZDI

Reply
NESO јан 2, 2017 at 12:48

PO IGRACKOM KADRU I KOJA EKIPA MOMENTALNO PARTIZAN IMA PARTIZAN OSVOJA OBE TITULE NA PROLECE OVE PARTIZANOVE IGRACE IMA DA URADE DAR MAR IMAJU I KLUPU I MNOGO JACE IGRACI KVALITETNO I ZA TO
PARTIZAN SAMPION STO POSTO

Reply
NESO дец 31, 2016 at 12:23

MOM KLUBU ZVEZDU I SVIH ZVEZDINIM NAVIJACIMA U CELOM SVETU CESTITAM NOVU 2017 GODINA I ZELIVAM PUNO ZDRAVLJA SRECU DA BOG DA DA OSVOIMO DUPLU TITULU I DA SE RADUJEMO ZAJEDNO SVI ZVEZDASI I OVE GODINE KOJU DOLAZI DA SE PLASIRAMO U LIGU SAMPIONA
POZDRAV SVIM ZVEZDASIMA NESO PARIS FRANCIJA

Reply
NESO дец 31, 2016 at 11:54

DRAGA REDAKCIJU VIDI SE DA STE SAMO ZA SRBE A STA NE REAGUJETE KAD NEKO PISE BEZVEZA TRETIRA BUGARE A NI SU BUGARE I ZASTO MOJE KOMENTARE NE OBJAVUJETE KOREKTNO KAO I SVE OSTALE KOMENTARE KOJ DAJU LJUDI NEMOJ DA BUDETE NEKOM MAJKA NEKOM MACEHA POZDRAV

Reply
NESO дец 31, 2016 at 12:15

E BICU BAS DOSADAN DOK MI NE DAJETE KOREKTNO ODGOVOR

Reply
dejo дец 30, 2016 at 17:26

Terzicu nadam se da ces dovest kupca stranca ili stranu kompaniju da jedno od dvoje kupe Crvenu Zvijezdu mozes ti da ostanes isto Terzicu u to da sa tom vlasnickom privatnim kapitalom uz povratak bivsih igraca u tu upravu Crvene Zvezde ,naravno neka trener Crvene Zvijezde Grof ostane samo se promijeni sportski direktor sadasnji ,Terzicu ajde pokusaj da ubijedis ljude koji vode Kovilovo da se dogovorite da Crvenoj Zvezdi pripadne sportski kompleks Kovilovo

Reply
NESO дец 31, 2016 at 19:04

PAMETAN I MNOGO DOBAR PREDLOG NEMA STA SAMO I DA OSTALI DAJU TAKVE KOMENTARE

Reply
HADZI NESO јан 2, 2017 at 16:15

DEJO ZASTO SI MNOGO INTELIGANT DESKOI POZNAJES MNOGO FUDBAL SVE VISNI BOG TE NAGRADIO I GELIM TI SVE NAJBOJLE U 1917GODINI A I TVOJOJ FAMILIJU

Reply
dejo јан 2, 2017 at 18:41

Hvala ti Hadzi Neso i ja zelim tebi Srecnu novu godinu tebi i tvojima isto ,pokusajte Hadzi Neso da zahtijevate ovo sto sam ja predlozio a moju punu podrsku pokusajte da ubijedite upravu Crvene Zvezde za novu jaku Crvenu Zvezdu koja ce da ponos nas svih navijaca u Evropi pa i Srpskom fudbalu

Reply
HADZI NESO јан 2, 2017 at 20:32

POSTOVANI DEJO U POTPUNOSTI SVATIO SAM TE NORMALNO TO TREBA DA TRAZIMO I DA BUDE TAKO ALI DEJO BRATE JEDNA DVA TRI PET LASTE NE CINE PROLECE DAO SAM PREDLOG I TO MNOGO DOBAR JEDAN NAS ZVEZDAS ODGOVARA MI IDI U TVOJ CRNU GORU I GLEDAJ TVOJU LIGU I TVOJE NAMESTENE UTAKMICE A COVEK ME NEZNA ODAKLE SAM ODAKLE DOLAZIM I KO SAM REKAO SAM MU KOREKNO SA FAMILIOM ZIVIM VEC TRIEST GODINA U FRANCUSKU A ON ME TRETIRA TI SI BUGAR NAVIJAJ ZA TVOJE KLUBOVE SPOMINEMI NEKI LEVSKI DINAMO I TVRDI JA SAM IZ BUGARIJA I TRETIRAMI NESO BUGARCE NEMAMO NI SLOGU NISMO ZAJEDNICNIK MISLEJNA I KOME PADA NAPAMET TAKO PISE KAKO NE MU PARIRA BEZ DA GLEDA STAJNE I ISTINU U NASOM VOJLENOM ZVEZDU BUDI POZDRAVLJEN

Reply
HADZI NESO јан 3, 2017 at 11:47

dejo eto vidi sad licno koje navijaci za pojedince naglasavam dao si mnogo super predlok za korist i trajno resejne za nasu zvezdu u vezi komleksa kovilovo i za toga dobijes minuse umesto svi zvezdasi da podrgimo tvoj predlog a ovo da zna i uprava i ljude koju vode zvezdu

Reply
Velibor дец 30, 2016 at 14:02

http://www.transfermarkt.de/simon-deli/profil/spieler/234124
https://www.youtube.com/watch?v=C2ZW1yy-hRQ
Ovo je stoper za Crvenu Zvezdu, istice mu ugovor na leto, idealna prilika da se dovede igrac kakav se cekao na Marakani 10 godina. Terzicu reaguj, nadam se da citas ovo !

Reply
Red дец 29, 2016 at 22:16

Nema potrebe sa redovnim obraćanjem. Imaju trenera, imaju KZN. Samo u plusu, i samo prvo mesto! Još tri godine, onda viši ciljevi…

Reply
Hadži Dragan дец 29, 2016 at 21:19

Terza ako čitaš komentare,a verujem da čitaš,kopiraj Čovića i KK.Nije sramota prepisati od uspešnih.Verujem u tvoje sposobnosti,ali nam moraš priuštiti i igranje u Evropi.Imam pretplatnu i gledam svaku utakmicu,ali samo Evropske su ono pravo,samo tada je atmosfera vrhunska.Nikako ne može da nas zadovolji igranje sa Surdulicom, Milanovcem, Radom, Čukom…

Reply
NESO дец 29, 2016 at 23:19

HADZI DRAGAN STA TI ZNACI KOPIRAJ COVICA FUDBAL I KOSARKA SU DVA RAZLICITA POJEMA U SPORTU A STA NISTE REKLI PRIJE TOGA KAD JE COVIC BIJO U UPRAVU ZVEZDE MISLIM FUDBLASKOM KLUBU TEBE LICNO AKO NE ZADOVOJLAVA IGRAJNE SA SURDULICOM, MILANOVCEM, RAOM , CUKOM ONDA PREDLAZI DA ZVEZDA IGRA U ITALIANSKU LIGU A MOZDA I U ENGLENSKU LIGU TAMO CES DA GLEDAS SVE KVALITETNE I KLUBOVE I IGRACE PRAVE PROFECIONALCE U EVROPU SVAKI KLUB NEMOZE I NECE MOCI DA IGRA DA ZAVRSIM KOMENTAR KOLIKO NOVAC TOLIKO MUZIKE

Reply
Hadži Dragan дец 30, 2016 at 13:01

Nešo,obzirom da u tvojoj CG gledaš bednu i nameštenu ligu,tebi je ova naša vrh kad je pogledaš na TV.E pa prijatelju,ja pratim Zvezdu uživo od 1979 i razlikujem kvalitet od onog drugog.

Reply
NESO дец 30, 2016 at 18:03

HADZI DRAGAN TI PRVO NE ZNAS ODAKLE SAM GDE ZIVIM NE LUPAJ GLUPOSTI O UTAKMICA MA I STA GLEDAS U ZIVO I KOJ LIGU VIDIM EVO DA ZNAS JA SAM TRIEST GODINA U FRANCUSKU SA FIMILIOM I GLEDAM KVALITETNU FRANCUSKU LIGU A U FUDBALU MOGU DA TE PODAM ZA FRANCUZE ZA JEDAN EVRO A MOJE POTEKLO JE IS SKOPLA A RODZEN SAM 1960 U I TI PRICAS MI ZA UTAKMICE I SELSKE LIGE JA NE GLEDAM SUPER LIGU DIVU LIGU OD MENE STADION PARISANGERMENA JE DALEKO PETNAEST MINUTA A TI GLEDAJ TVOJU JELEN SUPER LIGU A JA CU DA GLEDAM U MOJ STADION GDE DALEKO PETNAEST MINUTA OD MENE MOG PARISANGERMENA I TO PROFESIONALNE IGRACI I SVE MAJSTORE FUDBALA TI SI OBICAN AUTO LADA A JA SAM TEBI NAJ NOVI MERCEDES C6.3 TOLIKO JE RAZLIKA OD MENE DO TEBI AJDE SAD BUDI TUZAN

Reply
NESO дец 30, 2016 at 18:19

MISLIM DA TEBI TREBA NAOCARE PA ZAR NE VIDIS I CITAS DA SAM ODGOVORIO ZA PREDLOG KOJE DAO ALEKSANDAR TO SAM PREVEDIO NA FRANCUSKI JEZIK BUDI INTELINGENTAN PA CITAJ U CELOM SAJTU I PRICAJ SA MOZGOM A NE SA TVOJIM CIPELAMA

Hadži Dragan дец 30, 2016 at 20:09

A znači Nešo ti si Bugarče,hahaha,pa vidim da si nepismnen i drago mi je što gledaš tvoj klub tamo…onda se skini nepismeni sa ovog sajta,rečenicu ne znaš da sastaviš.Imaš Levski i CSKA pa navijaj za njih.Od mene za tebe toliko i Bugari me ne zanimaju,više komentare nećeš od mene dobiti.

NESO дец 30, 2016 at 20:58

TI SI SKROS NEPISMEN BEDO JEDNA STA IMA MAKEDONIJA SA BUGARSKOM JA AKO SAM BUGARCE TI SI CETNIK A ZA A JA DA SE SKINEM SA OVO SAJTA PA NI SI DONEO OD TVOG OCA I MOZES DA PUSIS STA MOJA ZENA PUSI UVECE A TI GLEDAJ TVOJ SELSKU LIGU SA KOKARDOM I SAJKACOM I TI ISTO NECES DOBITI NIKAKVE KOMENTARE OD MENE SAMO MOZES DA DOBIJES ZIVA SODA ZADA TE POGREBAJU STO BRZE UMRIO OD MUKE JA SAM NESO PARIS FRANCIJA

NESO дец 30, 2016 at 21:48

HADZI DRAGAN JEL SI JOS ZIV NESO PARIS

NESO дец 31, 2016 at 13:59

HFALA TI STA SI SPOMENIJO MOJU MRTVU MAJKU PRIJE DVAEST GODINA E DA BUDEM FER PREMA TEBI JA BIH PREPORUCIJO ZA PRAZNIK ZA TVOJU MAJKU JEDNU KVALITETNU FRANCUSKU PURU NEKA JE U ZAVRLE ZA NJU PRAVA KVALITETNA PURA NEK PROBA NEK PUSI I NEK PUSI PRED NOVE GODINE

NESO дец 31, 2016 at 14:23

HADZIJA TI SI SIPTAR IS KOSOVA SAMO TAMO IMA HADZIJE KOJ SU BILI MEKA MEDINI SIPTAR A HADZIJA HADZIJA SELJAM U ALEJKUM E SAD ZNAM DA SI GLUP SIPTAR IS SRBIJE POZDRAVI TVOG BRATA TACIJA

NESO дец 31, 2016 at 12:03

HADZI DRAGAN ODAKLE TI ZNAS DA NI SI VANGJA IS BUGARIJE DAJA GLEDAM NAMESTENU LIGU TI PRATIS ZVEZDU IS 1979 PA TE GODINE JA SAM SVUDA PO ZVEZDINE UTAKMICE U KOSAO KANTRIDA POLJUD JNA U TUZLI I TI CES MI DA PRODAS MUDA ZA RASIPANE BUBREGE JA SAM STARI ZVEZDAS NEGO TI A ZA FUDBALU UDOLATEK U NEMACKU A U SRBIJU MILJAN MILJANIC MOGU SVE DA TE UCIM O FUDBALU ZVEZDAS SAM BOLIME DUSA KUNEM SE JA GLEDAM KAVANIJA A TI GLEDAS SIKIMICA TOJE RAZLIKA BEOGRAD I AMERIKA DALI SI TI SVESAN ZA OVO

Reply
NESO дец 31, 2016 at 19:50

HADZI DRAGAN HADZIJA IS KOSOVA NESO GLEDA KAVANIJA PASTORE DAVID LUIZA DIMARIJA MARKO VERATI TIAGO SILVA TIAGO MOTTA MATUIDI KRYCHOWIAK ADRIEN RABIOT HATEM BEN ARFA JESE MAXWELL A TI KOJE FUDBALERE GLEDAS NIZAK SI MNOGO NIZAK ZA NESO ZA KLUBOVE IGRACE

Reply
NESO дец 31, 2016 at 12:33

TERZA KOPIRAJ DLIPAGICA ILI MOKA SLABNICA BICE KORISNIJE

Reply
NESO дец 31, 2016 at 19:15

SIPTARSKI PRAVI PREDLOK TERZIC IMA TAJ PROBLEM DA SITA STA PROSTI SIPTAR DAJE I PISE PREDLOG DA SI SRBIN OK ALI TISI SIPTAR IS KOSOVA

Reply
NESO јан 2, 2017 at 01:20

hagija dtagan pa ti si siptar vracajse kod tvoik albanse sta se stidis da gledas igranje sa surdukicom kilanovcem radom cukom za tebe je u kosovo kao da si u nujorhu

Reply
NESO дец 29, 2016 at 18:54

aleksandar u ptpunost sta si pronasao u tom sajtu pise francuski prije malo sam procitao tekst rtener ne racuna na nega u buducnost i moge da doge u zvezdu ali klub sharlerua koce da zvezda za da bi fa uzeo da plati 6primajna zadnik koliko on prima da bi potpisao za zvezdu a novac nije oznacen ALEKSANDAR U POTPUNO SI U PRAVO BRATE

Reply
aleksandar дец 29, 2016 at 17:14 Reply
LA[K]I дец 29, 2016 at 18:19

Prica se, ali ne znam koliko je to realno.

Reply
aleksandar дец 29, 2016 at 18:43

Po meni vise nego realno. Njemu sad treba klub gde ce da igra a i mlad je,ako odigra sezonu mozemo ga prodati i to je plus. Ima pedigre u svojoj zemlji igrao za velike klubove,po meni bolje resenje od Harune,mada ja bi njih obojicu doveo,nece se baci 😉

Reply
NESO дец 29, 2016 at 19:08

GOSPODINE I PO MENI JE REALNO DA DODZE JERBO TRENER NE RACUNA NA NEGA I NIJE STANDARDAN U EKIPI ALI ZAVISI KAKO STA PISE BELGIJANCI ZOVUGA MESSI KOLIKO CE DA ODREDE OBESTECEJNE U TOME JE SUSTINA I DALI ZVEZDA IMA NOVAC ZA TO OBESTECEJNE A TO SU SEST ZADNIH PRIMAJNA KOLIKO ON PRIMA

Reply
LA[K]I дец 30, 2016 at 11:07

Svakako da je daleko bolje resenje od Harune, ali i taj pedigre koji ima moze problem da nam pravi. Za njega se zna, pogotovo u Grckoj. Ako bi neko od tamosnjih klubova poslao ponudu mi tu nebi imali sta da trazimo. Videcemo svakako treba dobro da ga pogledamo. Ima decko dosta kvaliteta, a i u odlicnim je godinama. Ja bih voleo da ga vidim u Zvezdi.

Reply
NESO дец 29, 2016 at 19:44

LAKI AJDE MALO DA RAZMISLIMO I PRICAMO SABLONSKI ON NIJE NI MLAD NI STAR IMA DVAESEST GODINA STA MISLIS TI LAKI ZAR NEMA NEKI KLUB U BELGIJU A TI ZNAS IMA IH BOGATI KLUBOVE ZARE MOGUCE ONI DAGA NE UZMU A NE DAGA PREPUSTE ZVEZDI DAGA DOVEDE PO MENI JE OVDE NESTO SUMLIVO MOZDA DA GRESIM I VOLIO BIH DA GRESIM ALI BELGIJANCI IMAJU I NOVAC DAGA ANGAZUJU ODMA I ZA NOVAC NIJE IM PROBLEM

Reply
LA[K]I дец 30, 2016 at 11:03

Dosta je pao u karijeri. Mozemo da ga kontaktiramo, ali ako mu iko od belgijskih ili nekih drugih evropskih klubova ponudi vise novca tesko da ga mozemo dovesti. Ako bas ne bude bilo mnogo zainteresovanih za njega mozemo, ali bilo koja jaca ponuda… Tesko da bi tu mogli da se utrkujemo.

Reply

Leave a Comment