Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Менаџмент Звезде резимирао годину

Крај године је прави тренутак да се сведу рачуни и рекапитулира све што је урађено у последњих 366 дана. Зато је у медија центру стадиона „Рајко Митић” одржана годишња конференција на којој је присуствовао целокупан менаџмент клуба. За сва питања новинарима на располагању су били председник клуба Светозар Мијаиловић, генерални директор Звездан Терзић, пословни директор Стефан Пантовић, спортски директор Блажа Раосављевић, финансијски директор Марко Петровић као и директор Омладинске школе Драган Младеновић.

Кад подвучемо црту могу да кажем да смо изузетно задовољни и поносни на све што смо у овој години остварили. За мене као генералног директора најважније је што две ствари успевамо паралелно одлично да комбинујемо, остварујемо добре и спротске и пословне резултате. Као што знате и прошлу годину смо завршили финајисјки позитивно. Са задовољством могу да констатујем да смо и другу годину за редом завршили са финанаијским плусом. Са друге стране, славили смо у мају титулу и освојили јесењу титулу са шест бодова преднотси у одноус на највећег ривала. На томе највише честитам тренеру Миодрагу Божовићу и нашим играчима. Ипак, читајући новине у последње време стиче се утисак да је неко други шампион Србије. Таква се перцепција ствара кроз медије. Не могу да замислим каква би ситуација да је неко други био у мају првак или да смо годину завршили, како се медији понашали и на који начин би представили целокупну ситуацију. Можда је за такву ситуацију кривица делимично и моја, добровољно сам се повукао из медија и оставио простор за шпекулације. Зато смо и одлучили да у будућности другачије сарађујемо са представницима медија, сваког понедељка у 13 часова одржаваћемо конференције на којима ћете потпуно транспарентно моћи да разговарате са неким из менаџмента клуба, у зависости од тренутних актулености – рекао је Терзић.

Генерални директор говорио је и о емисији Инсајдер.

Волео бих да су данас овде били присутни и представници емиије Инсајдер. Дужан сам да обавесзим јавност зашто Црвена звезда није желела д учествује у том серјалу. Време је показало да су намера и циљ те емисије негативан. Нисмо хтели да дајемо учешћем емисји кредибилитет. Много је неистина и лажи изговорено у поменутом серијалу, а неки медији су их узимали здраво и готово и преносили их. Према завничним подацима чак 30 или 40 одсто привреде је у сивој зони. Звезда ниједан процент не ослује у сивој зони, без рачуна. Сав новац иде на наш раачун и уредно плаћамо порез републици Србији по свим основама. Контролно тело је и УЕФА, у новембру су ангажовали независног међународног финансијског ревизора, који је све истраживао, али то у споменутој емисији није валидно. Ми не можемо сваки дан да излазимо и демантујемо ствари које пишу о нама. Можда је то наша грешка у питању – рекао је генерални директор.

За две године колико је у клубу Терзић сматра да се ситуација знатно поправила.

Изузетно сам задовољан што свакога дана примећујем успон и раст клуба. Оног момента кад на графифокину видим да иде силазном путањом, могу да будем забринут. Видим напредак у сваком сегменту, док је тако сам задовољан, и моја порука армији навијача је да буду без бриге. Вас питам када је нека година у блиској историји Звезде била овако успешна? Много је реалних аргумената да сви будемо задовољни. Кад сам долазио 2014. знао сам где долазим, у клуб који је пред банкротом. То нисам рекао ја, него независни ревизори. И Миодраг Божовић, председник Мијаиловић, као и сви заполени су исто били свесни ситуације када су дошли. Да су представници УЕФА-е који су били на Маракани у новембру дошли у клуб у јуну 2014. године рекао бих им да сам ушао у авантуру, а какав ће бити крај не знам. Ове године био сам у прилици да им кажем да буду без бриге, да Звезда је на здравим и чврстим ногама, са јансим путоказом. Далеко од тога да нема проблема, али знате ли једну фирмну и компанију која нема проблема. Челзи је финасијки извештај ове године поднео са 35 милиона евра минуса. Ту смо да се боримо. Изгураћемо. Храбри нас чињеница да је данас боља позиција него што је била пре две и по године. Морам да истакнем да сам поносан сам на годину иза нас. Вас питам када је нека година у блиској историји Звезде била овако успешна? Много је реалних аргумената да сви будемо задовољни. Они који нису задовољни треба да нам упуте искључиво добронамерну критику – рекао је Терзић.

Генерални директор осврнуо се и на финансијска дуговања клуба.

Када говоримо о финансијама било је доста замена теза. У последње две и по године остварили смо приход од скоро 25 милиона евра из иностранства. Знате ли неку компнаију која је толико нето прихода остварила и донела новца домаћој привреди? Послујемо потпуно транспарентно, легално, све се одвија преко рачуна и на сваку трансакцију плаћамо порез. По разним основама у буџет Србије само ове године уплатили смо пет милиона евра. Црвену звезду терете да злоупотребљава републички буџет, да троши новац наших грађана, а истина је потпуо супротна. Захвални смо премијеру за разумевање према спорту, увек ћемо подржавати њихову политику док имају разумевања за спорт. Звезда нема привилиегован положај, плаћа порезе и послује преко рачуна. Корситимо законске могућности за репрограм дуговања, али барем плаћамо своје обавезе. Сви знамо да финаисјких пробела има и биће их. Има их и у Шпанији, Грчкој, сада мање него пре годину дана. Јако је ружно када прочитам наслов да су новине објавиле да је Звездиних 16 рачуна у блокади. Нормална је ствар да када вам се блокира један рачун у било којој банци, аутоматски су блокирани и сви остали. Свако ко послује то зна и нема потребе правити негативну климу у медијима око тога. Све што вас занима у вези са финанијама увек можете да питате. Постоје законске сакције, а и свака фирма има ПИБ, ово је лгално пословање које у сваком тренутку могу да се провере – рекао је Терзић.

Терзић је горио и о квалификацијама за европска такмичења у 2016. години.

Енергијом и домаћинским полсовањем трудимо се дастабилизујемо пословање и другу годину узастопно завршимо у плусу. Као звездашу остали су ми горчина и жал и зато користим прилику да се извиним армнији Звездиних навијача што овог лета нисмо успели да оставримо њихове снове. Српски народ жели Звезду у Европи. Као професионалци урадили смо све што је у нашој моћи, али је потребо више улгња и среће. Поставља се питање да ли су очекивања била реална. Звезда није спреман орагнизационо и финансијски спремна за тако велики подухват, али је уз мого среће могло да буде и другачије. Своје шансе смо изгубили када је висио трећи гол у мрежи Буфара, а ми га нисмо постигли, када смо несмтренишћу и наивмношћу примили други гол у Бугарској. После те утакмице рекао сам да нас чека јако тежак задатак. Лудогорец можда нема звучно име, али су орагнизованији клуб, са више иксуства и новца и зато су прошли. Жао ми је што се десио Ссауоло, каква год да је ситуација Звезда мора да пружи јачи отпор него у првој утакмици у Италији. Непсорно да је Сауоло боља екипа и да ми не можжемо да будемо равноправни са тимом из Серије А, али морали смо више да се боримо. Једноставно се догађа лош дан када вам ништа не иде од руке. Ми смо због обезбеђивања егзистенције принуђени да продајемо најбоље играче. Црвеној звезди је потребно десетак милиона евра за живот клуба, а бар 15 за остварење неког озбиљнијег успеха, јер 5 милиона одлази на измиривање старих обавеза и дугова и тиме онемогућавају пословање клуба. Зато морамо да продајемо своје талентовае, младе игрче. Могли бисмо да се пласирамо у Лигу шампиона када би нам рачун био на нули, без дуговања. Сада смо у раксораку између жеља и могућности: Свесни смо љубави и жеље коју имају наши навијачи да нас виде у најјачим европским такмичењима и било каква прича, осим да се иде напред, не пије воду. Да ли ће то бити овог лета, не могу да кажем, али прижељкујемо и учинићемо све да тако и буде. Ипак, имамо више приоритета. Ту су титула, финанаијска стабилизација и смањење дуга, као и жеља да имамо најбољу школу за младе играче у региону. Превелика су очелкивања, људи тражите од мене готово немогуће. Ако мислите да неко други може то да постигне нека дође. Нећу да вас лажем. Јасно сан рекао да Звезда није спреман ни финанисјки, ни организационо за велике европске резултате. Није релано то очекивати. Али ми можемо и морамо, свестан сам шта се од нас се очекује. Имамо позитивну енергију звездашке јавности. За реализацију циља Звзеде у Европи потребно је време – рекао је Терзић.

Медије је занимало колико тачно износи Звездин дуг.

Дуг Црвене звзде варира измешђу 36 и 39 милиона. Шесто се питају како то не знамо тачно, али јавност мора да схвати да клуб има цикличне приливе, није исто када је прелазни рок па имате приход од профаје играча или када је сезона у току. У принципу, можемо да кажемо да је дуг око 36 или 37 милиона евра. У фебруару ћемо имати годишњу скупштину, кад ћемо и чланове скупштине и јавност обавестити конкретно о висини дуга. Треба да знате да један дан Црвену звездиу кошта 30.000 евра, око 800.000-900.000 месечно, а годишње око 10 милиона евра – рекао је генерлни директор.

Пословни директор Стефан Пантовић говорио је о неразумевању дуга од стране јаности.

Треба некада бити финансијски стручњак да би се разумело ово дуговање. Ми имамо одложене пореске обавезе које нису предмет наплате, докле год не буде продат стадион, што сумњам да ће се десити. Људи не знају о чему се тачно ради, па виде да имамо дуговање и одмах нас окривљују да не плаћамо своје обавезе. Истина је потпуно супротн, кроз репорграм дуга на 60 рата плаћамо дуг од око четри милиона, што је око осам милиона динара месечно. Редовно плаћамо своја дуговања и убедљиво највише плаћамо у Србији, у то сам сигуран – рекао је Стефан Пантовић.

Било је речи и о приходима клуба.

Јавност мора да зна да постоје у читавој Европи три основна прихода клубова. Први и основни су ТВ пава, други улазнице, а трећи спонзори. Црвена звзеда нажалост, због амбијента у којем живимо не може да се ослони на то. Имамо срећу да имамо генералног спнзора Гаспром који даје четири милиона евра и Телеком са 800.000. евра. Захвални смо им и учинићемо све да буду поносни што спонзоришу баш Црвену звезду. Постоје и четврти и пети извор прихода, новацкоји даје УЕФА у свом такмичењу. Последњи и онај на који се ми ослањамо је продаја играча. Поносни смо што следимо пут Ајакса, што клуб живи и егзистира од продаје играча који сам ствара. Трансфери су неминовност – рекао је Терзић.

Фудбал у Србији не може много да се разликује од целокупне ситуације у друштву.

Оно што нам смета је страшно негативна перцепција у јавности о спрпском фудбалу. Као да се медији утркуу да износе нагтивне ствари. Данас, као и пре десет, 20 и 50 година, фудбал је само рефлексија односа у друштву. Не може српски фубал да буде другачије него што је друштво. Имали сте 1986. Године ситуацију када је читаво коло било намешетно у време једнопартијског система. Читаво коло је било пинштено. Данас тога више нема и таква ситуација не може да се догоди. Можда ће ми многи замерити, али тврдим да је фудбал у бљем стању него остали сегменти друштва. Фубдал у Србији је 15. или 35. на свету, на којој је позицији су лига и репрезентација. У којем смо сегменту то друшта смо ми то још 15. или 35? – рекао је генерални директор.

Клуб има за циљ да остане стуб друштва.

Не кажем ни да сам паметан , ни леп, али сам од девете године на терену. Тада сам први пут регистрован. Оба родитеља су ми интелектуалци, као и супруга. Где треба друго да идем? Не кажем да сам богом дан, али немам ниједну прекршајну пријаву. Нема обавезу да се допаднем широким народним масама, јер нисам политичар. Док год је Звезда шампион ја сам срећан, волели ме или не волели. Овде је проблем што таблоди креирају јавно мњење, највећу икону у последњих 100 година Новака Ђоковића спрмени су да провуку кроз блато. Што бих онда ја био чистунац? Како је једном рекао Миљан Миљанић сви смо се купали у истој реци и сви смо исто прљави и чисти. Други фудбал немамо, другу домовину немамо, такви смо какви смо и морамо да урадимо све да ситуација у нашем фудбалу буде што боља јер то од нас зависи. Црвена звезда је симбол честитости и успешности, а доводи се у негативан контекст. Нама је циљ да сваки ђак првак идентикфикеује себе са побдником, суепрменом, са Црвеном звездом. Да родитељи буду срећни што им дете навијача за Звезду, то је наш циљ – рекао је Терзић.

Многе занима ситуација око тренера Миодрага Божовића.

Првог дана смо рекли да има чвсрт угово као профсионалац до 2018. године и немамо намеру да раскидамо, није поднео оставку, а није ни смењен. Кренуле су разне спекулације. Заѕметало ми је што је представљено да је Божовић уцењивао клуб, афинаијски апскет није био нитан Имао је много веће плате него код нас где год да је радио. Он се само осетио исцрпљен и уморан и зато смо му рекли да се одмори, а да ћемо касније разговарати. Ништа друго. Разумемо Грофа, није лако радити у Звезди, свакодневни стрес, армија навијача тражи да будеш успешан и да стално побеђујеш. Ипак, у скорије време оно што је он успео у Звезди пошло је за руку само Муслину и ником више. Критичари нападају Миодрага Божовића, како да је Звеза до сад сваке године била редован учесник Лиге шампиона. А прошле године је Божовић имао предност од 32 бода и био неко коме се сви диве. Али, то се код нас лако заборави. Драго ми је што је Божовић део Црвене звзде, а кад оде, надам се тек у јуну 2018 када му истиче уговор, остаче део историје Звезде јер је учинио много за стабилизацију клуба. Он је део Црвене звзде, воли је, можда је и превише емотиван. Није дошао овде због пара и сви то треба да поштујемо – рекао је Терзић.

Говорило се о статусу Хуга Вијеире.

Жао ми је због свега што се десило са њим, али он је једини кривац. Односом према тренингу, слачионици и саиграчим зарадио је овакав статус. Не прихвата да мора да ради као професионалац, дозволио је себи да касни на зимске и летње припреме, да тренира дозирано. Изгубио је највише он, али и Црвена звезда. Он је на корак од одласка у један јапански клуб. Овом приликом бих да му се захвалим за оно што је учинио, остаће у срцим навијача као одличан играч, без обзира на непсоразуме који су се десили, који нису имали везе са продужењем уговора – рекао је Терзић.

Неће бити много одлазака са Маракане у овом прелазном року.

Биће одлазака и долазака, трудићемо се д, због неминовности трансфера, да се Звезда финансијски стабилизује и не буде слабија. Носиоци игре не могу да иду, то су четири странца, Доналда, Ле Талек, Руиз и Канга. Радимо око довођења једног или два странца, нећемо да журимо, прелазни рок почиње 23. јануара. Може да оде Михаило Ристић, не верујем да ће још неко осим њега и Уга Виеира. Важно је и да истакнемо да ниједан проценат од власништва Ристића није продат. Не желимо да говоримо о именима која бисмо желели да видимо у својим редовима. Чим се Звезда заинтересује за неког играча наши клубови виде финансијски спас. Подигли смо лествице и границе сами. Знају да ми играче продајемо играче за много више новца и чим чују да се интересујемо за неког играча одмах му подигну цену. Али не жалимо се, борићемо се, биће Звзеда боља него јуче – рекао је Терзић.

Спортски диектор Блажа Раосављевић надовезао се на причу о довођењу играча.

Биће одлазака и долазака. Могу да кажем да нам само голман не треба. Шалу на страну, видећемо, још се ништа не зна. Сигурно доводимо штопера. Пред почетак сезоне су говорили да нам не треба толико штопера, питали се зашто их доводимо, а испоставило се да смо последње коли имали само два штопера и да је играо млади Милош Стојановић – рекао је Раосављевић.

Новинари су се интересовали колике су шансе да се из иностранства врате неки Звездини играчи.

Нисмо близу повратка било ког играча. Скучен нам је простор за довођење, лимитирамни смо финаијским средствима. Трудићемо се да доведемо играче из наше лиге. Таква је каква је, ту играмо, пратимо све најбоље играче Радничког, Напретка, Вождовца, Спартака… Анализирамо ко би се најбоље уклопио у наш систем игре. Друга структура из које можемо да доводимо играче су Срби са нашим пасошем, повратници из иностранства. Тако смо погодили са Катаијем, али тешко ће то да се понови. Трећа су странци које можемо да доводимо само без обештечења. Квалитетни толико да одмах праве разлику – рекао је Терзић.

Он сматра да се странци превише критикују.

Нико не каже да су од осам странаца шест пун погодак, већ кажу да су странци чист промашај, скупо плаћени. Као да смо нечије туђе паре потрошили. Ми смо их сторили. Канга и Руиз ће бити најбољи играчи лиге Да није било Доналда и Ле Талека, да ли би било Грујића? И раније је било пројеката са Звездином децом – Максимовић, Јнаковић, Симић, али од њих клуб није добио ни динар. Ми смо Звездину децу продали за 15 милона евра. Само од Катаија, Виеире и Ибањеза, које смо довели за нула динара приходовали смо шест милиона. Био сам присутан кад је била промоција Моучеа, нико није рекао да је лош играч, већ само да јграч са јачим реномеом никад није дошао у Звезду. Уз Месија је одиграо пет утакмица, дошао је из шампиона Аргентине, а сада је свима промашај. Фибел је одиграо 300 утакмица за десет сзона, свуда је би остандардан, имао је иза себе резултате и игре. Он сада има понуду из Русије и споразумно ћемо раскинути уговор. Нема никаква потраживања према клубу, чак нам је опростио један део дуга. Њих двојица се нису снашли, али нису тек тако доведени у клуб. Давно је пре мене неко рекао да лопта другачије скакуће на Маракани, велики је притисак кад се излази из нашег тунела. Ко није такакв карактер да издржи притисак, не треба да долази у Звезду. Тек кад дође види о чему се ради – рекао је Терзић.

Генерални директор истакао је да Црвена звезда има одличан однос са Фудбалским савезом Србије.

Славишу Кокезу доживљавам као свог пријатеља, а знам да и он на мене тако гледа. Покренула се медијска хајка зато што нико из Црвене звезде није био на додлели Златне лопте, а била су два члана Управног одбора, Пижон Петровић и Владица Поповић. Лично сам имао грип и када сам сазнао и да је Славиша Кокеза као домаћин на слиужбеном путу нисам осећао да је неопходно да присуствујем.Потом се спомињало да смо можда љути због Пискија, што је потпуна неистина. Честитам Пискију што је освојио Златну лопту. Можда није ове сезоне заузео прво место, али јесте претходних у Нагоји показао какав је тренер. Ове године му се отворио простор. Неки кажу да је заслужнији био Синиша Михајловић због одличних резултата у Серији А. Ипак, мој фаворит Миодраг Божовић није могао да победи јер нема пасош. Мислим д га пре одлуке нису ни питали чији пасош има, али нема везе. Најважније ј да имамо добру сарадњу са ФСС и да ћемо се трудити да она буде на још вишем нивоу – рекао је Терзић.

Говорило се и о актуелном систему такмичења.

Подела бодова је глупост. Цреван звзеда ће са позиције клуба заштитите интерес српског фудбала и ургирати да се овај систем укине. Лига са 16 клубова и 37 утакмица по сезони су оптималан број, да би се заштитио интерес телевизија због ТВ права, али ту подли бодова нема места. Једина аргументација за овакав систем такмичења је то да ће бити интересантније и регуларније. Ту могу само да кажем – како регуларније? Ако није регуларно то је кривично дело. А ако треба да буде интересантно, хајмо онда у биоскоп, казино или негде другде. То нису спортски аргументи.Није у реду да преполовиш уложен рад и енергију. Из угла спортисте не прихватам то. Од 54 земље, само 52 имају овакав систем такмичења. На путу да се реши ситуација и да се бодови не деле, а видећемо да ли ће заиста – рекао је генерални директор.

Председник клуба Светозар Мијаиловић говорио је о идеји о оснивању регионалне лиге.

Званичног става клуба нема, али сви елемнти који су присутни о распарви ове лиге говоре да се нису стекли услови за тако нешто. Поставља се питање са становишта спортског, да ли нам је или не потребна квалитетанија лига. Свакако да јесте, али може да се упостави и на простору који обухвата и друге земље. Имамо повољан тренутак, који се тиче нашег клуба јер ипак спадамо у оне великане који имају исксутва и чија се реч у региону слуша., Искористићемо ту могућност да пронађемо најбоље спортско решење, али уз заштиту интереса српског фудбала. Формирање регоналне лиге довели би до угрожавања центара фудбала широм Србије, а ми као клуб осећамо одговорност да се то не деси – рекао је Мијаиловић.

Уколико је то неопходно због укрупњавања тжишта, зашто мора лига да садржи само земље бивше Југославије? Зашто Црна Гора, Србија, Македонија, Бугрска, Румунија и Грчка не формирају лигу? Лепих шест земаља, и има разлога зашто баш оне. Тиме и се укрупнило тржиште – надовезао се Терзић.

Директор Омладинске школе осврнуо се на рад најмлађих Звездаша.

Изузетно сам задовољан оним што постижу наше млађе категорије. Окупили смо тим правих стручњака који на најбољи могући начин раде са нашом децом. Из тако добре сарадње коју имамо са првим тимом ове сезоне испливали су Рачић и Аџић. Сигуран сам да ће бити доста таквих светлих примера и у будућности. Стварамо играче на које Црвена звезда може да буде поносна – закључио је Младеновић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

8 comments

dejo дец 30, 2016 at 18:38

Kako mozes da uporedjujes Terzicu Crvenu Zvijezdu sa Celzijem ,taj Celzi igra Terzicu LS svake godine ,ocemo Privatizaciju Crvene Zvezde

Reply
Tanasije дец 30, 2016 at 20:01

Znaš li ti bilo šta drugo da napišeš osim što kao papagaj ponavljaš izlizanu priču o privatizaciji. Svi su ti i ranije govorili da ovakvu Zvezdu niko neće džaba, jer niko nije budala da baca pare. Kad se tome doda i dug Zvezde od oko 39. miliona evra, pa zar stvarno misliš da ima neko lud i da u jamu baci tolike pare. Dosadan si više sa privatizacijom, a i sam vidiš da niko neće ni evro da da za Zvezdu.

Reply
Otpisani101 дец 31, 2016 at 11:57

Postujem svako misljenje i nikada nisam uvredio nikog ovde…pa necu ni deju…ali dejo moras da shvatis dok vlada srbije ne usvoji zakon o sportu,koga danas nema,neko i da hoce da kupi zvezdu ,nece moci bez zakona…pa dok se ne donese taj zakon,mani se vise privatizacije…stvarno smaras…

Reply
Црни Грга из Мокрога Луга дец 30, 2016 at 17:49

Е баш лепо сте све ово изнели, али ни речи о vašim огромним промашајима и ни речи o довођењима фудбалских маргиналаца који су са собом однели стотине хиљада евра. Нема потребе све њих набрајати, јер би списак био предугачак. Али ево да поменем само три „цепанице“ који су укупно одиграли тридесетак утакмица и то не целих – Едсон, Фибел и Мучe. Однесоше они препуне џепове еврића, а да се нису часно ни ознојили у звездиним дресовима. Шта је ту је? Ви сами о свеему одлучујете и ви сте сами себе заштитили, а промашаји на све стране. Како је, тако је, Звезди није добро. То ће показати и следећа година у којој са оваквим /слабим/ играчима Звезда неће ништа направити. Домети Звезде ће и наредне године бити „дерби“ у Сурдулици.

Reply
Otpisani101 дец 30, 2016 at 16:29

Stalno pomavljam da me legende i velika imena ne zanimaju vec samo crvena zvezda…nije meni ni terzic ni blazo a ni grof nesto za cim bi zalio ako odu…ali cinjenice pokazuju da su posle piksija najbolji…kada mi neko ovde predlozi ime i prezime boljeg coveka od terzica a da hoce u zvezdu,odmah sam za smenu kompletne uprave…nemojte samo legende zvezde ,jer mi je odmah muka…setimo se da je dzajic predlagao fond za pomoc zvezdi i nije dao nista cak ni dzajic a o mihajlovicu i njegovim izjavama i da ne pricam…ljudi,legende beze od zvezde,pa dzajic je pobegao i ostavio rasulo u zadnjem mandatu…to su cinjenice i to je istina ,na zalost druge istine nema ,voleli mi to ili ne…

Reply
LA[K]I дец 30, 2016 at 21:43

Lajkovao sam ti komentar, ali ne slazem se u potpunosti sa njim. Spominjes Dzajine lose rezultate i kazes da su Terzini dosta bolji. To sada jeste tacno po papirima, ali ako se setis i Dzaja i njegova ekipa, a i ovi pre njega su se hvalili fenomenalnim rezultatima. Na sav glas su se hvalili kako Zvezda posluje nikad bolje, najavljivali Evropu… U oba slucaja o ocajnom radu se saznalo tek kada su otisli. Isto tako ce verovatno biti i sa Terzom. On tu sada prica kako je sve super, a ustvari ko zna koliko je Zvezda propala. Medjutim upravu si kada kazes da nema ko drugi. Niko nebi preuzeo odgovornost za klub sa ovakvim problemima. Nadao sam se dok je Covic bio u FK da ce preneti sistem poslovanja iz KK, ali od toga nije bilo nista.

Reply
Otpisani101 дец 31, 2016 at 12:23

Slazem se s tobom u svemu…ali moras da priznas da je covica iz fk c.zvezde oterao dzajic i njegov surak…dzajic je zabranio i da se sekularac poziva na bilo koje proslave kluba…za mene to nije normalno, jer zvezda nije dzajiceva prcija…

Reply
РУК дец 29, 2016 at 21:45

Јел то Блажа нас кеца у здрав мозак? Хахаха… Друго, откуд „менаџмент“? Да ли је то више „фенси“ од руководства или управе?

Reply

Leave a Comment