Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Пешић пред Цедевиту

Светислав Пешић
Светислав Пешић

Црвена звезда у мечу 4. кола АБА лиге биће силно ослабљена. Црвено-бели неће моћи да рачунају на капитена Милета Илића који је повредио бутни мишић и сигурно ће пропустити и наредну утакмицу са Златорогом.

– Имамо доста проблема са повредама. Бранко Лазић је повредио колено, а он је дечко који апсолутно прихвата наш нови концепт. Такође, неће нам играти ни Миле Илић. Повреде нас мало спутавају. Не можемо да рачунамо ни на Радивојевића због чега смо ангажовали Поповића, који је морао одмах да добије значајнију минутажу иако још није у потпуности ушао у систем. Међутим, надамо се да ће бити све боље и боље. Он је искусан играч и вредан момак и својим односом нам је показао да ће нам бити од велике помоћи – рекао је Пешић и најавио да очекује да ће екипа одиграти много боље него у дуелу са Олимпијом.

Петак је неки баксузан дан, али ми у последње време остварујемо наш план. Можда неко каже све је супер осим резултата, али сигуран сам да ће бити и тих спортских резултата. Цедвита је конципирана као НБА тим, да прави врхунске резултате. Ту нема играча који су део неког пројекта, осим можда Мира Билана, све су у питању искусни играчи, репрезентативци бивши и садашњи, људи који су играли Евролигу и чак је и неколико пута освајали. Имају огромно искуство и заиста не знам како су успели да доведу тако добре играче. То је врло озбиљан тим и кандидати су за Фајнал фор. Гледао сам их против Олимпије када нису успели да сачувају 15 разлике и све је то било на доста високом нивоу. Тежак  нам је ривал, биће неизвесна утакмица и надам се да ћемо имати мало више стрпљења, да ћемо мало мање показивати емоције. Било би добро да победимо не само због два бода него и због самопоуздања и сатисфакције због доброг рада на тренинзима.

На десетогодишњициу смрти Небојше Поповића Пешић је бираним речима говорио о легенди Црвене звезде:

– Направио је толико добрих и великих ствари. Добио је и велико признање ушавши у Кућу славних. Био је и тренер и председник и у клубу и у Савезу. Човек који је практично стварао и уређивао односе и то не само у нашој кошарци. И мени је био председник када сам био тренер оне чувене генерације играча рођених 1967/1968. са Ђорђевићем, Дивцем, Кукочем… Он је био предсеник који ми је у том нашем пројекту највише помагао. До краја живота сам му захвалан за све што је урадио за ту генерацију. Камо среће да у будућности имамо таквих људи да од њих учимо како се праве велике ствари. Штета је што га немамо јер би нам и данас његови савети веома помогли – закључио је Пешић.

Улазнице за меч са Цедевитом коштају 200, 300, 500 и 700 динара, а карте се могу купити на благајни Пионира на дан утакмице од 12 сати па све до почетка меча.

Такође, у оквиру акције Звездина дечија недеља гости на утакмици са Цедевитом биће штићеници београдских домова за незбринуту децу у Звечанској, Дринка Павловић, Моше Пијаде и Змај.

Повезане вести

19 comments

Бранимир окт 21, 2011 at 23:51

Пораз од Цедевите управо показује колико је јака ова АБА лига у којој играју Еуролигаши, а још толико има респектабилних клубова који могу побиједити сваког учесника лиге. Цедевита је показала да има добро селектован тим са готовим и спремним играчима. Звезда је показала старе слабости да у изненадним наступима малодушности и апатије у серији испушта стечену предност и лако прима поене. Не могу да схватим да да се може лако примити 30 поена у четвртини и да се баш
ништа не може одбранити, нити блокирати слободне шутеве нити затворити сопствени обруч. Бекови су показали да се једнолично ротирају као на траци, безопасни за противнички кош, а да је Недовић наставио да лети око обруча и да заслужује највећу минутажу. Свеједно, ја вјерујем у овај тим. Ови момци знају играти кошарку, али морају утренирати заједничку и чврсту одбрану испод 80 примљених кошева. Задња два минута су показала да је било могуће добити утакмицу да је било више вјере и храбрости, која је изостала.

Reply
nikola окт 21, 2011 at 22:01

uffffffffffffff i dalje se nadam da ce sve doci na svoje mesto,povratkom Nikolica, Nedovic se budi ,idemo dalje ,ova Cedevita je dobra ekipa,tako da ima prostora za napredak

Reply
goran окт 21, 2011 at 21:53

pesicu pojma ti nemas….

Reply
Dražen окт 21, 2011 at 21:59

Svasta ovde procitati.. Sad nema pojma, a ako kojim slucajem dobijemo sledecih 5 utakmica, odjednom ce biti svima dobar.

Reply
goran окт 21, 2011 at 21:26

e moj pesicu…od plus 14 ode ti na minus 7

Reply
goran окт 21, 2011 at 20:57

sto se tice pesica mogu samo reci a ga veoma cenim,a li i to da me je na pocetku ove sezone veoma razocarao, i to samo iz dva razloga…prvi je taj sto nije doveo neke dominantne centre i krilne centre vec igra sa tamo nekim levacima iz FMP-a…….i drugi je taj sto mu igra ove godine ne lici na nista….

Reply
Czv окт 21, 2011 at 20:43

jel ima neko link za prenos ???

Reply
realna stvar окт 21, 2011 at 14:42

evo da napisem ja jedno moje shvatanje u vezi navijanja … Ja sam kao prvo fudbaler i duplo vise volim fudbal i FK od kosarke odnosno KK Crvene Zvezde,ali ali ali , nas predsednik je doveo najboljeg moguceg trenera u evropi,ekipa se pojacala i doveden je kao najvece pojacanje Adam Morrison koji je u zadnjoj tekmi da 30p to svi znamo… E sada,ovo je pocetak nove Zvezde,jer smo tek sad se digli sa dna i zato navijaci trebaju da pomognu ovoj ekipi mladoj i neiskusnoj,ali talentovanoj i vrednoj ekipi.Fudbalski klub se pre 2 mozda 2 i po godine digao sa dna,ne kazem da su sam ono u fullu,ali nije losa ekipa sa obzirom na budzet i imamo Robija ,ali kada je najteze bilo klubu tada su navijaci dolazili i pomogli su toj ekipi isto mladoj i ne iskusnoj da se digne sa dna i krenu napred,e sad bojkotuju tu ABA ligu i nasa mlada ekipa ostaje na cedilu ,nema navijanja iako im je isto potrebno kao FK-u pre 2-3 godine,zapitajte se malo ,Delije pa ne navija se samo za FK nego i za KK,OK,RK,VK itd

Reply
goran окт 20, 2011 at 23:28

…..kada bi ga zamenio Tubak,….

Reply
Ћелави окт 20, 2011 at 22:07

A kad i u koliko se igra utakmica tacno?

Reply
Dark окт 21, 2011 at 08:57

Petak t.j. danas u 20h

Reply
СВИ У ПИОНИР! окт 20, 2011 at 21:45

Момцима је подршка неопходна јер је Цедевита један од директних конкурената за место у европским такмичењима.
ТИ НЕЋЕШ ОСТАТИ НИКАД САМА,
ЈЕР ЖИВОТ СИ МОЈ!

Reply
strucnjak окт 20, 2011 at 20:17

zna li neko sta se desava sa rakocevicem?

Reply
delija окт 20, 2011 at 20:21

nista.

Reply
zvezdass окт 20, 2011 at 21:26

Eto,toliko su se Rakocevic i Milicic busali u grudi da su zvezdasi,a na kraju nista od njih…Patriotizam izgleda sluzi da pali nas budale,a kinta odlucuje o svemu…Nema tu vise srca sem kod nas pravih navijaca!!!!

Reply
kari-cvetkovic окт 21, 2011 at 09:47

rakocevic igra deset godina kosarke sa milionskim ugovorima medjutim,nije zaradio dosta i sada ce cekati da se povredi neki igrac u nekom evroligaskom timu,da neki igrac dobije otkaz ne bi li mu bio ponudjen neki novi milion vise da nahrani svoju nezasitu zelju za dolarom vise.secate se kada je izjavio da mu nije do para vec bi da osvoji evroligu.ekipe koje napadaju evroligu svoje rostere formiraju u julu i avgustu nikako u oktobru mesecu tako da ja nevoljno i sa zeljom da sam u potpunoj zabludi moram da primetim da coveku nije bitno ama bas nista osim nekog dolara vise na racunu….pa nek mu je sa srecom samo,bojim se da je zavrsio sa svojim igranjem i slaganjem miliona

Reply
delija окт 20, 2011 at 19:27

samo da kazem svima koji se raduju povredi naseg kapitena MILETA ILICA da je protiv olimpije imao 10 poena-4od4 za 2 i 2 od 2 za 1!!!sram vas bilo…dobar je on igrac!!!

Reply
goran окт 20, 2011 at 23:27

odlican je on igrac….i mislim da ce ubuduce da bude jos bolji….mada smatram da mu treba podrska u vidu nekog normalnog centra a ne ovog popovica…..a sto se sledece utakmice tice bilo bi dobro kada bi ga zamenio

Reply
delija окт 21, 2011 at 09:41

nije ni Popovic los…mada nama treba centar kao Nikolic ili Tubak…mislim snazni i visoki!!!

Reply

Leave a Comment