Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Упознајте Вељка Николића: „Учим гледајући Инијесту“

Почетком октобра 2016. године ођекнула је вест да је Црвена звезда у своје редове довела једног од најталентованијих везних фудбалера у Европи у свом годишту и капитена омладинске репрезентације Србије Вељка Николића. Врло брзо је млади везиста сјајним играма у Омладинској лиги показао зашто је доведен и наговестио шта се све од њега у првом тиму може очекивати.

Фудбал сам почео да тренирам са седам година у школи фудбала „Арена” одакле сам прешао у млађе категорије ОФК Београда. На Карабурми сам провео седам година док нисам добио позив од Црвене звезде. Од раније сам познавао све играче Звезде мојих година и то ми је много олакшало уклапање у екипу. Са некима сам играо у репрезентацији, а са некима се дружио приватно и зато су сви били јако срећни када сам дошао – рекао је Николић.

Николић очекује да ће се добре игре омладинске селекције наставити и на пролеће.

Атмосфера у екипи је одлична, пре свега зато што бележимо добре резултате. Имамо осам везаних победа и убеђен сам да ћемо на пролеће престићи Бродарац и освојити шампионску титулу. Имамо феноменалну екипу и не видим ниједан разлог да не буде тако. Добрим резултатима допринело је то што смо сви одлични пријатељи и што много времена и ван терена проводимо заједно. Лично највише се дружим са Слађаном Ракићем и Луком Илићем.

Са променом клуба Николић је променио и позицију у тиму.

Тренутно у екипи омладинаца играм на позицији задњег везног, али лично највише волим када сам на месту предњег везног, ту се најбоље осећам јер имам већу слободу у игри и више прилика за асистенциј и поготке. Ипак, улога у тиму ми је сада другачија, тако да сам имао индивидуалне тренинге на којима сам радио само дефанзиву, пошто сам том аспекту игре до сада посвећивао мање пажње, а пођеднако је важан. Како време пролази трудим се да будем све бољи у игри у оба правца. Сматрам да су моји главни адути на терену пас игра и завршни ударац на гол, а дефанзива увек остаје нешто на чему ћу морати да радим.

Звезда има одличне играче на средини терена. Уз Николића ту су Рачић, Аџић. Цветковић, Илић…

Конкуренција је здрава, нема никаквих лоших намера ни на тренинзима ни утакмицама. Ко год да игра сви га подржавају и труде се да добрим радом и они заслуже место на терену. Пошто углавном играмо са два задња везна на терену сам у тандему са Луком Илићем са којим се, поред Уроша Рачића, најбоље разумем.

На свом дебију за омладинце Цврне звезде Николић је забележио асистенцију и погодак.

То што сам на добар начин стартовао у новом клубу ми је много значило, подигло ми је саопоуздање. Већ друга утакмица за мене је била мало тежа. Такође сам постигао гол, али против мог бившег клуба ОФК Београда. Другари су се после мало шалили на мој рачун због тог гола, али након тога сви су ми честитали и драго ми је што имам тако добре пијатеље и у ОФК Београду.

Највише похвала у медијима добио је након омладинског вечитог дербија.

Ни сам нисам могао да верујем да се толико писало о мени после те утакмице. Невероватан ми је осећај да медији тако пишу о мени, то би сваком пријало. На моју срећу, ту су родитељи који ме чврсто држе на земљи, да не полетим у таквим тренуцима. Мој тата никад није задовољан, увек мисли да могу да играм боље и подстиче ме да увек дајем свој максимум. То исто ради и моја мајка и захвалан сам им зато што знам да све то раде из најбоље намере.

Имао је прилику да осети атмосферу у првом тиму када је ушао у игру на пријатељској утакмици у Ловћенцу.

За мене је то било огромно искуство и изванредан осећај да се нађем у сениорској екипи црвено-белих. Нисам очекивао да ће ми тренер указати такво поверење одмах по доласку у клуб, и данас сам му захвалан што ме је пред ту утакмицу питао да ли сам спреман да играм. Иако је био пријатељски меч осећао сам велику одговорност. Помогла ми је чињеница да су уз мене били доста искусниији саиграчи који су ме саветовали пре утакмице да размишљам само о игри. Првих неколико минута сам имао позитивну трему, а после је све дошло на своје место.

Идол у свету фудбала му је шпански везиста.

Наравно да имам идола, уживам да гледам фудбал и играче који су вансеријски таленти. Највише волим Андреса Инијесту и био бих пресрећан када бих једног дана постао као он.

Млади везиста већ сада има јасне жеље за будућност.

Моје жеље за будућност тренутно су везане за то да наставим да тренирам са првим тимом Црвене звезде, да за почетак дебитујем, а касније и стасам у Звезди, да оставим неки траг у клубу. У некој даљој будућности желео бих да заиграм за Борусију Дортмунд, имају посебан стил игре и то је клуб који волим – поручио је Николић.

Име и презиме: Вељко Николић
Датум рођења: 29. 8. 1999.
Позиција у тиму: везни
Уговор до: јануара 2020.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo јан 3, 2017 at 23:22

Samo ti Zvijezdino dijete vrijedno treniraj pa ces dobit sansu seniorskom timu Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment