Са животне сцене отишао је Никола Вучинић, један од најцењенијих рукометних тренера на просторима бивше Југославије.

Никола Вучинић, дипломирани правник, рођен је 23. јануара 1936. године у Српским Моравицама. Рукометом се бавио од 1953. године.

Као играч наступао је за Црвену звезду од 1955. до 1963. године. Са црвено-белима је освојио прве две шампионске титуле и први Куп Србије у историји клуба и остаће упамћен као једно од најбољих десних крила тог времена. Као тренер у Црвеној звезди је радио од 1967. до 1976. године и створио је можда два највећа имена Црвене звезде Милана Лазаревића, најбољег стрелца и рукометаша на Олимпијади 1972. године у Минхену и Милорада Милатовића једног од наших најбољих голмана.

Прочитајте још  Звезда шампион Београдске интернационалне регате!

Доказао се и у женском рукомету, водио је чувену генерацију Радничког са Црвеног Крста са којом је освојио прегршт трофеја, а најзначајнији у Купу европских шампиона 1980. године. Никола Вучинић је био велико тренерско име, поштован је од свих рукометних људи. У Црвеној звезди је обављао и функцију потпредседника клуба, а био је дугогодишњи члан Управног одбора.

Прочитајте још  Николина Лукић и Кристина Ђурић напустиле Звезду

Никола Вучинић биће сахрањен у петак, 6. јануара 2017. године у 15 часова на Новом бежанијском гробљу. Опело почиње у 14:30 часова.

Подели

Коментари

Буди први који ће оставити коментар!

avatar
 
smehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Слике
 
 
 
Аудио и видео фајлови
 
 
 
  Subscribe  
Обавести ме о