Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездине легендеКлупска дешавањаНајновијеРукометСпортско Друштво

ИН МЕМОРИАМ – Никола Вучинић (1936-2017)

Са животне сцене отишао је Никола Вучинић, један од најцењенијих рукометних тренера на просторима бивше Југославије.

Никола Вучинић, дипломирани правник, рођен је 23. јануара 1936. године у Српским Моравицама. Рукометом се бавио од 1953. године.

Као играч наступао је за Црвену звезду од 1955. до 1963. године. Са црвено-белима је освојио прве две шампионске титуле и први Куп Србије у историји клуба и остаће упамћен као једно од најбољих десних крила тог времена. Као тренер у Црвеној звезди је радио од 1967. до 1976. године и створио је можда два највећа имена Црвене звезде Милана Лазаревића, најбољег стрелца и рукометаша на Олимпијади 1972. године у Минхену и Милорада Милатовића једног од наших најбољих голмана.

Доказао се и у женском рукомету, водио је чувену генерацију Радничког са Црвеног Крста са којом је освојио прегршт трофеја, а најзначајнији у Купу европских шампиона 1980. године. Никола Вучинић је био велико тренерско име, поштован је од свих рукометних људи. У Црвеној звезди је обављао и функцију потпредседника клуба, а био је дугогодишњи члан Управног одбора.

Никола Вучинић биће сахрањен у петак, 6. јануара 2017. године у 15 часова на Новом бежанијском гробљу. Опело почиње у 14:30 часова.

Повезане вести

Leave a Comment