Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноКошаркаНајновије

Дејан Радоњић на Звездиној клупи – скоро савршен!

Дејан Радоњић ће у априлу обележити четири године рада у Црвеној звезди. До тада ће „пребацити“ 200 тријумфа као шеф струке црвено-белих, надамо се и повећати број трофеја у клупским витринама.

Оно што је занимљиво јесте податак о броју противника које је имао испред себе као Звездин тренер, а још занимљивији је број тимова које је савладао.

До пре осам дана, на тој листи налазили су се ЦСКА из Москве и Жалгирис. Од вечерас, без победе је једино против два турска клуба, Фенербахчеа и Дарушафаке, односно грчког шампиона Олимпијакоса. Четврти клуб је Нижњи из Новгорода, који је био Звездин ривал 2014. године у Еврокупу.

Од Радоњићевог доласка на клупу, Звезда је савладала (најмање једном) чак 51 екипу.

Од европских тимова то су: Басконија (некада Кућа Лаборал), Барселона, Реал, Валенсија, Уникаха, Билбао, Нептунас, Лијетувос, Жалгирис, Галатасарај, Ефес, Реал, Алба, Бајерн, Бамберг, Химки, Локомотива, ЦСКА, Уникс, Будивељник, Панатинаикос, Паниониос, Армани, Стразбур, Цедевита (савладана и у АБА лиги), Макаби.

У АБА лиги, домаћем шампионату и Купу Радивоја Кораћа Звезда је побеђивала: Партизан, Раднички, Мега Лекс, ФМП, Металац, Војводину, Константин, Тамиш, Борац, Слободу, Црнокосу, Цибону, Задар, Широки, Олимпију, Крку, Тајфун, Будућност, Сутјеску, Морнар, Солнок, Левски, Игокеу, MЗТ, Карпош.

Укупно, Дејан Радоњић је од доласка на Звездину клупу водио свој тим против чак 55 тимова. Славио је против 51 екипе, а није забележио тријумф против поменуте четири. За само шест дана једна од њих стиже у Београд, моћни Фенербахче…

Укупно, Радоњић је водио клуб на 274 утакмице и забележио 196 победа и 78 пораза.

У Евролиги је на 77 утакмица остварио 34 победе и 43 пораза, а у Еврокупу 7 тријумфа и 5 пораза у 12 мечева. У АБА лиги има 94 тријумфа, уз 16 пораза, у укупно 110 утакмица. У Купу има 7 победа и 1 пораз, а у домаћем првенству скор 54:13.

Идемо даље… Следи Мега, па Фенербахче…

Повезане вести

4 comments

Delija mp јан 7, 2017 at 14:12

Gde su sad Lemi i ekipa koji su terali Radinjica, izgleda da su se vratili na svoj forum, ne mogu vise ovo da podnesu.
Radonja da si ti nama ziv i zdrav jos 100godina!

Reply
CIGANIN74 јан 6, 2017 at 23:18

Jedna molba za admine- intervju sa Brankom Lazicem ili neki tekst o njemu…

Reply
CIGANIN74 јан 6, 2017 at 23:15

klub cim se bude odrekao Dejana Radonjica znacu da se oprasta od trofeja,samim tim i eurolige…

Dejan Radonjic je garant uspeha i klubu mora biti prioritet svih prioriteta njegov ostanak u klubu najmanje jos tri godine a po mogucstvu 5,bice tesko zadrzati ga ali nek se ucini sve sto je moguce jer sa dr Dejanom Radonjicem na klupi i nemoguce je za nas KK moguce!

Reply
misa beclija јан 6, 2017 at 22:12

Hvala ti treneru… Ostale reči su suvišne.

Reply

Leave a Comment