Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Звезда довела и Ајзеју Остина!

Када се чинило да је прелазни рок у нашем кошаркашком клубу завршен, стигло је неочекивано изненађење.

Црвена звезда је довела у своје редове Ајзеју Остина (23г, 216цм, 102кг), пре две године великог талента америчке кошарке за којег се очекивало да буде у првом кругу драфта. Међутим, момак који пати од марфановог синдрома због здравственог стања није био у могућности да изађе на драфт и активно се бави кошарком.

Након две године лекари су му одобрили активно бављење кошарком те је након препорука Квинсија Милера стигао у наш клуб за који је, за сада незванично, потписао на две и по године.

Ипак, он ће ову полусезону играти за ФМП у АБА и КЛС, а ако све буде како треба од лета га очекује и Звездин дрес.

Ајзеја је пре свега сјајан дефанзивац, предности су му блокаде и скокови, а има и велики распон руку. Мора да ради још на шуту и снази.

„После 2014. речено ми је да овај дан никада неће доћи, аи Бог је велики и био је са мном сво ово време, тако да ево ме! Потписао сам први професионални уговор и веома сам захвалан. Захвалан сам на прилици да будем део једног од најбољих клубова Европе, Црвене звезде. Хвала вам на прилици да радим оно што сам одувек волео! Дуго се чекало на ово, хвала вам свима на подршци, молите се за мене“ објавио је Остин на свом профилу.

Додајмо да проблем са марфaновим синдромом није једини са којим се Остин бори. Он од средње школе не види на лево око, међутим то му није сметало да на Бејлор колеџу пружа одличне партије. И то толико добре да су очекивања од њега била веома велика да му је предвиђан пролазак у првом кругу драфта. Као надолазећи велики таленат, њега на друштвеним мрежама прати велики број људи (чак 136.000 на инстаграму, 80.000 на фејсбуку и 40.000 на твитеру).

Ајзеја је на Бејлору бележио 12 поена, 7 скокова и 2.5 блокада за 28 минута у просеку по утакмици.

Остине, добро нам дошао!

 

Повезане вести

6 comments

dejo јан 8, 2017 at 22:18

Dobro nam dosao u Ostine u Crvenu Zvezdu pa ti doprineses puno igri Crvene Zvezde moju punu podrsku imas ,svaka cast upravi KK Crvena Zvezda sto su te angazovali mene su pozitivno iznenadili

Reply
огњен банић јан 8, 2017 at 19:58

Dobronamdosao! Sve najbolje u crvneno belom dresu !

Reply
pera јан 8, 2017 at 15:00

Zvezda je klub koji je izgradio imidž kluba koji pomaže ljudima pre svega i u koji se bivši igrači rado vraćaju. Da Zvezda nema domaćinski i pre svega ljudski odnos prema njima ne bi se vraćali. Od prošle sezone još jedan imidž je prisutan uz rad sa Dejanom i timom oni postaju bolji igrači te ne sumnjam da će i ovaj momak vratiti svoju karijeru gde treba i uvek biti u srcu Zvezdaša jer takvu podršku neće dobiti u nijednom drugom klubu na planeti. Dakle ovo sve ne bi moglo da se ostvari za nekih 5-6 sezona da klub nije svojski i domaćinski vodio i usmeravao Nebojša Čović svidelo se to nekome ili ne. Čestitam miljenicima većinske Srbije sretan božić Hristos se rodi.

Reply
Vuja NBG јан 8, 2017 at 12:02

Želim ti dobrodošlicu i da budeš zdrav i srećan u našem Beogradu.

Reply
Vesoooooooi јан 8, 2017 at 10:24

Decko je ogroman talenat i silom okolnosti nije jos pokazao sta zna.On je dokaz da se ne treba predavati i zato sa srecom.Nisi jedinin koji ce da vaskrsne u Zvezdi zato oporavi se dobro, stisni zube i napred ?

Reply
Hadži Dragan јан 8, 2017 at 09:13

Dobrodošao u Crvenu Zvezdu,želim ti kao prvo da budeš zdrav,a potom će doći i sve ostalo.Srećno!

Reply

Leave a Comment