Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда славила након продужетка, добар деби Томпсона

Црвена звезда је забележила и 17. тријумф у исто толико утакмица у АБА лиги у овој сезони. Овога пута било је веома неизвесно, јер је Мега Лекс пружио добар отпор, али је екипа Дејана Милојевић стигла само до продужетка, не и до тријумфа. Након веома слабе игре у трећој и четвртој четвртини, Звезда је промашила напад за победу у регуларном делу игре, а онда у продужетку наплатила све промашаје и након убедљивих 14:2 за пет минута стигла до убедљивог тријумфа – 81:69.

За наш тим дебитовао је Дион Томпсон, који је за свега седам минута током прве и друге четвртине постигао 10 поена и ухватио 5 лопти. До краја меча није улазио у игру.

17. коло АБА лиге

МЕГА ЛЕКС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС 69:81 (21:20, 11:23, 17:14, 18:10, 2:14)

Хала: Пинки
Гледалаца: 2 300
Судије: Нешковић, Војиновић, Обркнежевић

МЕГА: Мушиди 14, Јарамаз 15, Спасојевић, Глоговац, Каба 10, Загорац 10п, 13ск, Чанчар 9, Симеуновић, Новак 3, Капетановић, Мареља 8 

ЗВЕЗДА: Волтерс 3п, 5ас, Томпсон 10п, 7ск, Дангубић 4, Митровић 1п, 6ск, Лазић 5п, 8ск, 5укл, Добрић 4, Симоновић 11п, 2ск, Џенкинс 5п, 2ск, 3ас, 2укл, Гудурић, Јовић 10п, 4ск, 11ас, Кузмић 16п, 9ск, Бјелица 12п, 4ск

Мега је нешто боље отворила утакмицу и погоцима за три поена успевала да се одржи у игри. Добрић је био расположен у црвено-белом, а придружио му се Томпсон, који је постигао 4 поена у финишу прве четвртине. Ипак, овај део игре добила је Мега са 21:20. У другом периоду, међутим, одиграла је Звезда одбрану како зна и свела домаћи тим на само 6 постигнутих поена за готово 10 минута. Дуго је играчима Меге једини кош био тројка Јарамаза, а Радоњићев тим је за то време увећавао предност. Максимална разлика износила је 12 поена, а након 20 минута било је 43:32.

Томпсон је био сјајан са 10 поена и 5 скокова за свега 7 минута, док је Бјелица додао 8. На другој страни су Мареља, Мушиди и Загорац постигли по 6. Виђено је и неколико сјајних потеза, у првом плану блокаде Загорца, Кабе, Џенкинса и Добрића.

Само Гудурић није улазио у игру, а Лазић је једини кошаркаш црвено-белих који није постигао поене, а био је на терену.

У трећој четвртини је након спорог почетка обе екипе Мега успела да направи серију 13:2 и поенима Чанчара приђе на само пола коша заостатка. Ипак, након тајм-аута Радоњића, Симоновић је везао 5 поена и вратио свом тиму 6 поена предности. Трећи период трајао је готово као цело прво полувреме, а Мега је шутнула невероватан број слободних бацања. У овом делу игре Јовић и Радоњић су добили по техничку грешку.

Поенима Бјелице Звезда је завршила четвртину предношћу од 8 поена (57:49).

У последњем период поново смо гледали мали број поена, а Звезда није успевала да погоди готово ништа (6 поена за готово десет минута). Међутим, добром одбраном нису наши играчи допустили Меги да у нападу погоди много тога, али је +8 пред последња два минута прокоцкано и у последњи напад Звезде се ушло са резултатом 63:63. Кузмић је погодио два бацања, а Милојевић тражио да његови играчи нападну и шутирају за победу.

Ипак, и Звезда је правила фаул, а у пенал-завршници Јарамаз, Јовић и Кузмић нису промашивали, па се отишло у продужетак.

Наш тим је постигао само 24 поена у другом полувремену. Ипак, као да је све наплаћено у продужетку, па је Звезда постигла 14 поена, примила само два и убедљиво славила. Јовић је забележио дабл-дабл (10 поена и 11 асистенција), Лазић је и вечерас био сјајан, са 5 поена, али чак 8 скокова и 5 украдених лопти, а Кузмић је стао на корак од дабл-дабл учинка (16 поена и 9 скокова). Двоцифрени су били и Бјелица, са 12 поена Симоновић са 11 и Томпсон, који је постигао 10.

У игру није улазио Марко Гудурић.

Мега је извела чак 33 слободна бацања.

ТОК УТАКМИЦЕ

ПРОДУЖЕТАК (2:14)

Мега је промашивала на старту, а Кузмић наставио једини да погађа за Звезду, да би Симоновић на три минута до краја погодио тројку и повећао на +5. До краја, домаћи нису имали решења, а Звезда је погађала, за разлику од регуларног дела меча и дошла до убедљиве победе.

4/4 (18:10)

Бјелица је погодио и на старту четврте четвртине и вратио двоцифрену предност Звезди. Попут трећег периода, и у последњем је било много промашаја, и свега три коша за готово четири минута игре. Мега је поново пришла на четири поена заостатка, а Звезда није могла да погоди ништа више од пет минута. Тек је Кузмић на нешто више од 4 минута до краја погодио за +6.

Након нова два минута без коша поново је Кузмић погодио, а наш тим у последњих 120 секунди ушао са +8. Ипак, Лазићу је досуђена неспортска лична грешка, а Јарамаз погодио два бацања, па Загорац смањио на -4. Џенкинс је потом промашио, а Мушиди погодио за два поена и у последњи минут ушло се са резултатом 63:61.

Јарамаз је погодио након промашаја Кузмића и изједначио на 23 секунде до краја. Звездин центар потом је погодио два пенала, а Мега одлучила да она нападне у последњем нападу. Ипак, фаулиран је Јарамаз, који је погодио два пенала, а затим Стефан Јовић који је имао исти учинак. Лазић је потом фаулирао Јарамаза на пет секунди до краја, а овај је погодио оба пута. На крају – продужетак.

3/4 (17:14)

Веома мало поена и доста грешака виђено је у првој половини трећег периода, а на неких шест минута пре краја Јовић је добио техничку грешку, а Мега после ко зна ког бацања по реду, а потом и тројком Чанчара смањила на 3 поена заостатка. Каба је комплетирао серију свог тима од 8:0. Наш тим није имао решења у нападу, а Мушиди је тројком смањио на свега пола коша (49:50), па је Радоњић затражио тајм-аут.

Коначно је Симоновић погодио два пута у низу за 55:49. Ипак, досуђена је техничка грешка тренеру Звезде, а Волтерс је имао неколико лоших потеза, па наш тим није успевао да стекне већу предност. Тек поенима Бјелице црвено-бели су стекли +8, серијом 7:0.

2/4 (11:23)

Томпсон је одлично отворио други период игре и постигао првих 6 поена, уз 2 офанзивна скока, за вођство нашег тима. Нешто касније Радоњић је на терен послао и трећег центра, Милка Бјелицу. Звезда је на половини другог дела стекла највећу предност (32:24). Мега је готово седам минута „стајала“ на свега три постигнута поена у другој четвртини, а наш тим увећавао своју предност, до максималних 36:24 и тајм-аута Милојевића.

Домаћи су се мало стабилизовали и успели да смање заостатак на 8 поена, али је до краја Звезда вратила двоцифрену предност и завршила први део утакмице резултатом 43:32.

1/4 (21:20)

Мега је боље отворила утакмицу и већ након 40-ак секунди повела са 5:0, али су Дангубић, па Кузмић у контри поенима уз фаул изједначили резултат. Добрић је везао 4 поена, а Каба слободним бацањима прекинуо серију нашег тима од 9:0. Мега је погодила три тројке и водила са 13:11, након чега су на терен отишли Волтерс и Томпсон, по први пут у црвено-белом.

Домаћи су стекли и +5, а Томпсон је првим поенима у новом клубу смањила на 18:17. До краја, наш тим је имао напад за вођство након 10 минута, али је остало 21:20 за домаћи тим.

НАЈАВА

Кошаркаши Црвене звезде гостују Мега Лексу у 17. колу АБА лиге. Наш тим има скор 16:0, а домаћи тим 5:11. Милојевићев тим биће због повреда, односно болести, лишен помоћи Ребића, Тејића и Чарапића, док Радоњић неће моћи да рачуна на Симанића, а очекује се деби Диона Томпсона. Звезда је у првом мечу ове сезоне славила са 96:76.

Повезане вести

5 comments

ZVEZDAS јан 10, 2017 at 10:39

A koliko pametnjakovića u komentarima!!!
Užas totalni.
Sve stručnjak do stručnjaka.
Ne valja kada se pobijedi 1 razlike.
Ne valja kada se pobijedi 20 razlike.
Sve sami košarkaški znalci i treneri.
Oni bolje znaju od najtrofejnijeg trenera u istoriji kluba i trenera mjeseca decembra u Evropi.
E svaka im čas’.

Reply
dejo јан 9, 2017 at 21:15

Dobro je sto je Crvena Zvezda dobila Megu ,Diona nije trebao Radonjic da izbaci posle ubacenih 10 poena za sedam minuta trebao je vise minuta da Radonjic dade Dionu ,nadam se da ce trener Crvene Zvezde Radonjic pripremi ekipu Crvene Zvezde na pravi nacin do utakmice sa Fenerbakceom

Reply
Estrella Roja јан 9, 2017 at 20:23

Najgora utakmica Zvezde u ovoj sezoni. Nadam se da se protiv Fenera vraćamo na evroligaški nivo, mislim na poslednjih par utakmica. Nije mi jasno šta Radonjić pokušava držanjem određene petorke do kraja pa i po cenu rezultata, a tek sklanjanje Diona kada je evidentno bio dobro raspoložen i željan igre. No sve se to da zaboraviti ako dobijemo Turke u četvrtak. Srećno!

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 9, 2017 at 20:46

Slazem se i svi smo to videli osim radonje…zaista neshvatljivo..i uporno srljanje sa mitrovicem kad decko nije vise za kosarku a kamoli za zvezdu,cak nije ni za megu mislim da treba da se posveti nekom drugom poslu

Reply
drmr јан 9, 2017 at 20:47

Dosuse i sudjenje je bilo jako slabo, ne na racun bilo koje ekipe, vec generalno. Sudili su faul cak i za mrke poglede. Dosta su igrali ovi koji su mozda trebali vise da odmaraju ali nije im prvi put. Nekako smo usli u nervozu bez potrebe pa nas je to malo izbacilo iz ritma. Sto se tice Tompsona, zna Radonja zasto je Tompson samo ovoliko igrao, bice prilike za njega… Guduric je potpuno odmarao ovu mada bih ja vise voleo da se Simon odmarao da bude potpuno spreman za Fener. Pozdrav

Reply

Leave a Comment