Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић: Увек морамо бити најбољи

Звездан Терзић

Поводом почетка припрема за пролећни део сезоне, пред новинарима је говорио и генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

Није било потребе да подсећам играче који су циљеви стављени пред њих још на почетку сезоне – освајање шампионске титуле се подразумева као циљ ако играш у Црвеној звезди – рекао је Терзић.

Нека нова лица нашла су се данас на окупљању првотимаца.

У свлачионици су данас били и Срђан Вујаклија из Борца и Немања Милић из Спартака. Појавио се и играч о коме нисте писали, али очекујем да ће од сада пунити спортске рубрике, а то је Милан Севић. Ко прати млађе селекције репрезентације Србије зна његове квалитете. По стилу игре подсећа на Кристијана Роналда и много очекујемо од њега. То су нова три појачања која су од првог дана са екипом, а очекујем да ћемо у току сутрашњег дана имати још један нови потпис. Знате добро да је штоперска позиција нешто што је проблематично у Звезди већ дужи временски период. Није лако наћи штопера који својим карактеристикама може да одговори нашим захтевима. Ми играмо много високо, одбрани остаје много простора иза леђа и не може сваки играч да испуни те услове. Мислим да смо коначно пронашли штопера који по свом профилу одговара, пре свега зато што има фантастичну брзину. Очекујем да ће сутра у току дана бити све решено у вези са његовим потписом за Звезду. Знате да је политика клуба да не говоримо о именима како не бисмо подизали вредност играчима докле год се не осигурамо са њиховим потписом. На добром смо путу, решили смо неколико болних позиција у тиму које су нам биле потребне. Сматрам да у овај део шампионата улазимо много јачи него што је то био случај прошле године.

У медијима се говори о могућем одласку Михаила Ристића.

Еспањол је један од заинтересованих клубова за Ристића, преговори су у току. Постоји велика вероватноћа да он напусти Црвену звезду у јануарском прелазном року. Мислим да ће се ту и завршити што се тиче одлазака из клуба. Имамо још понуда за наше играче, али ти играчи су нам у овом тренутку неопходни. Највећу понуду имамо за Кангу, али он мема зелено светло за одлазак из клуба. Није ствар цене, видели смо да када игра Канга, игра и Црвена звезда. Он је неопходан екипи јер има машту, креативност и разиграва све остале играче. Ко год да дође, чак и ако то буде играч на његовој позицији, Канга не може да иде. Поред њега, сигурно још тројица странаца не могу да иду. Доналд, Ле Талек и Руиз. Њих четворица су костур тима. Отишао је Хуго Виеира, зелено светло има и Михаило Ристић и више одлазака не би требало да буде.

Терзић је истакао да су у току преговори са Марком Петковићем око продужења уговора.

Петковићу истиче уговор следећег јуна, имали смо понуда за њега. Марко је коректан момак који уважава и интересе клуба и ових дана привешћемо крају преговоре са њим око потписивања новог уговора. Уколико све прође у реду сигурно нећемо доводити десног бека који је озбиљна конкуренција. Могуће је да ћемо довести младог играча кога ћемо припремати да, у случају Петковићевог одласка у јуну, може да одговори захтевима Звезде.

Генерални директор очекује да ће Звезда пролећни део шампионата започети у још јачем саставу.

Потрудићемо се да све што планирамо завршимо у наредна два или три дана, али пошто ће у Словенији бити само базични део припрема циљ нам је да до 27. јануара, када екипа лети на Кипар, комплетирамо играчки кадар. Бићемо много јачи на пролеће јер не одлази нико ко није оставио трага ове јесени. Знате да Хуго није често играо, такође и Ристић је због повреде био доста одсутан. Играчи који долазе сигурно да гарантују бољу и јачу Црвену звезду, а то ће навијачи видети и на стадиону.

Уколико буде нових долазака онкуренција у нападу биће оштра.

Доводимо новог шпица који је потпуно другачијих карактеристика од Виеире и који је компатибилан са осталим играчима и са стилом игре Црвене звезде. Ми морамо да имамо деветку, високог, моћног играча са сјајном игром главом. Не бринем се да ћемо имати превелики број играча, прелазни рок почиње 23. јануара и траје до 17. фебруара тако да ће бити одлазака играча који нису у првом плану код шефа стручног штаба. Растеретићемо се играча на позицији шпица.

На окупљању се нашли и неки од омладинаца.

Јовељић, Вучићевић и Романић су почели припреме са екипом. Путоваће са нама, али треба имати у виду да је Јовељић шест месеци паузирао због мононуклеозе и није спреман на велике напоре и бићенпод посебним надзором. Вучићевић је такође направио велику паузу од годину дана. Путоваће са нама, тренираће и видећемо како ће да се уклопи.

Терзић је најавио и неке одласке.

Фибел одлази, имамо три штопера, Ле Талека, Луковића и Рендулића и мислим да ћемо сутра довести и четвртог. Са Бабунским смо јуче разговарали и направићемо споразумни раскид уговора, он није задовољан малом минутажом коју је имао. Растали смо се на пријатељски и коректан начин. Разговарамо и са Кахриманом с обзиром на то да није у првом плану јер се млади Филип Манојловић одлично показао, и њему је у интересу да пронађе нову средину.

На крају, Звездин генерални директор је рекао да ће се наћи новац за појачања.

Црвена звезда увек мора да буде најбоља, да буде шампион и да побеђује све. Звездашка јавност не пита имамо ли новца, сви смо свесни какав је циљ пред нама и наћи ће се новац за појачања – закључио је Терзић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

5 comments

dejo јан 17, 2017 at 17:08

Terzicu zasto ne pronadjes ti zajedno sa ostatkom uprave CZ jednu stranu jaku kompaniju ili jednog bogatog stranca da jedno od njih kupi Crvenu Zvezdu uz ovo treba da Terzicu reces bivsim igracima CZ da budu tu da se napravi nova uprava CZ gdje ce uz tu ili toga jedno od njih dvoje znaci kupi neko od njih CZ da uz tu ili toga na mjesta potpresednika tri budu bivsi igraci CZ uz jos jedno mjesto sportskog direktora CZ da bude bivsi igrac uz jos jedno mjesto direktor marketinga CZ da bude bivsi igrac

Reply
dejo јан 15, 2017 at 20:48

Terzicu hocemo da ti zajedno sa ostatkom uprave Crvene Zvezde pronadjete jednog kupca stranca ili stranu kompaniju kupe Crvenu Zvijezdu ili da otidje Crvena Zvezda u zadnju ligu u Srbiji da bi se posle nekoliko godina vratila kao Rendzers u Skotskoj ,ne trebaju Crvenoj Zvezdi Terzicu ispod kvaliteta Zvezdine djece i igraca prije nego sto su ovi dosli

Reply
dejo јан 14, 2017 at 19:49

Terzicu zasto ne dovedes Andriju Kaludjerovica u Crvenu Zvijezdu ili nekog Afrikanca u spicu napada Crvene Zvijezde

Reply
dejo јан 13, 2017 at 13:44

http://www.mojacrvenazvezda.net/149074/2017/01/11/babunski-se-pismom-zahvalnosti-oprostio-od-zvezdasa-progovorio-o-odnosu-sa-bozovicem/ Terzicu zasto ste se vrlo lako odrekli usluga ovog vec sad nazalost bivseg igraca Crvene Zvezde zar nije bilo bolje da su Le Talek i Donald otisli a ostao on uz Kungu na sredini terena Crvene Zvezde

Reply
dejo јан 10, 2017 at 19:33

Terzicu Crvena Zvezda mora da ima dosta sponzora zbog finansija Crvene Zvezde ,Terzicu nadam se da ces poboljast skauting sluzbu da se dovedu naprimjer jedan bivsi igrac Zvjezdan Misimovic igrao je za B i H mogao bi da ga pozoves da se pridruzi skauting sluzbi Crvene Zvezde Terzicu da se pojaca Crvena Zvezda sa njim ,nemoj da odustanete od kupovine Kovilova Terzicu zbog Zvezdine djece to napravite

Reply

Leave a Comment