Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноНајновије

Страшних месец дана Звездиних кошаркаша!

Након утакмице против Арманија и убедљиве победе, тренер Црвене звезде дао је изјаву у којој се између редова могло прочитати колико тежак период очекује Звезду.

Иде зима…“

Овај одговор на питање може ли Звезда наставити у том ритму односио се на зимски период у којем је Звезду чекало много утакмица, односно једна на свака три дана у просеку. Већ у децембру црвено-беле су чекала гостовања против великих ривала из АБА лиге, Цедевите и Будућност, те пет јако тешких дуела у Евролиги, против све самих шампиона Европе и великана европске кошарке.

Након два везана пораза у Евролиги, против Жалгириса у Београду и Фенербахчеа у Истанбулу, многи су помислили да Радоњићев тим неће моћи да издржи паклени ритам. Међутим, од меча у Истанбулу, кренула је силовита серија Звезде. Тридесет дана касније можемо да запишемо да је наш клуб одиграо десет утакмица у том периоду и победио чак девет пута!

Ређали су се један за другим:

Будућност (77:54)
Макаби (83:58)
МЗТ (93:73)
Реал (82:70)
Цедевита (95:91)
ЦСКА (78:67)
Задар (113:65)
Жалгирис (77:61)
Мега Лекс (81:69)

Једини пораз у овом периоду забележен је у Атини, против Олимпијакоса (65:73).

Мало је рећи да је овај низ победа фантастичан, са свих аспеката. Било да се истиче тежина противника, било да је у питању лакоћа којом су европски великани и велики ривали из регионалног шампионата побеђивани, али и згуснут распоред, у који не улазе само трошења за време утакмице, већ и путовања, перипетије услед лошег времена и папирологије…

Наше момке сада чека нови тежак период. У наредних 14 дана следе чак 4 утакмице у Евролиги (Фенербахче, Макаби, ПАО, Басконија), наставак борби у АБА лиги, али и Куп Радивоја Кораћа…

У ротацији је нови играч, који ће свакако олакшати посао и стручном штабу, али и високим играчима, који су били „померани“ са својих позиција, али и исцрпљени великом минутажом услед недостатка замене.

Први на реду је Фенербахче, један од само три евролигашка тима против којих Звезда нема макар једну победу у последње четири године. На навијачима је да за почетак напуне Пионир и помогну овој екипи.

Заслужили су!

Повезане вести

1 comment

Zvezda ooo ♥ јан 14, 2017 at 10:55

11 meceva 10 pobeda
Zvezdoo zgazi ih SVE!!!!!!

Reply

Leave a Comment