Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

За Звезду граница нема, срушени Фенер и судије у шокантној завршници

Црвена звезда је савладала и Фенербахче у Евролиги у невероватној утакмици, вероватно највише исцрпљујућој у досадашњем току сезоне! У завршници за инфаркт, Калинић је на 73:73 промашио за три, Џенкинс погодио за вођство Звезде, а Кузмић у последњим тренуцима изблокирао Јудоа и сачувао победу нашег тима!

Чак три четвртине завршене су нерешеним резултатом, што поред говора тела наших кошаркаша у самом финишу најбоље говори какав смо меч гледали. Фенербахче је имао максималну предност од шест поена, Звезда ишла и до +10, али уз приличну помоћ судија у неколико ситуација и невероватне проценте шута за три поена, Турци су успели да се врате.

У шокантном финишу утакмице, Калинић је промашио, Џенкинс погодио на другој страни, а Кузмић изблокирао Јудоа и тиме завршио сјајан меч, и свој и своје екипе.

17. коло Евролиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – ФЕНЕРБАХЧЕ 75:73 (23:23, 21:19, 17:17, 14:14)

Хала: Александар Николић
Гледалаца: 7 648
Судије: Лотермозер, Коромилас, Виклицки

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Волтерс 6, Томпсон 2, Дангубић 5, Митровић 2, Лазић 3, Добрић, Симоновић 12п, 5ск, Џенкинс 14п, 3ск, 2ас, 2укл, Гудурић, Јовић 8п, 7ас, Кузмић 21п, 8ск, Бјелица 2п, 2ск

ФЕНЕРБАХЧЕ: Јудо 16, Антић, Богдановић 12, Слукас 7, Нанали, Угурлу, Весели 7, Диксон 7, Калинић 8, Датоме 16

У првих 20 минута Звезда је стекла предност од два поена. Веома зрело одиграо је наш тим, који је контролисао игру у добром делу првог полувремена и није дозвољавао себи панику ни када је Фенербахче стекао први пут +4 и претио да се резултатски одлепи. Карактеристично добром игром у одбрани и добрим решењима у нападу, највише преко Кузмића, који је постигао 10 поена, али и Симоновића, који је некако неприметно постигао 8, црвено-бели су неутралисали добро шутерско вече Фенера, који је убацио чак 7 тројки у првом полувремену. Најрасположенији су били Датоме са 11 и Богдановић са 8 поена.

Радоњић је доста ротирао, услед јаког ритма, чак 11 играча је заиграло у првом полувремену (сви осим Добрића) и сви су се осим Гудурића уписали у стрелце. Сјајном тимском игром наш тим је успео да оде на одмор са предношћу, што делује просто невероватно када се у обзир узму 59% шута за два и близу 45% шута за три гостију.

У трећем периоду Звезда је дошла и до +10, али је Фенербахче наставио да погађа тројке и вратио се у игру. Ипак, након 30 минута наш тим је водио са два поена предности. Сјајну одбрану на Богдановићу играо је Бранко Лазић, који је рођен на данашњи дан. У последњем периоду Звезда је играла на измаку снаге, дошло је до велике потрошње, а гости су успели да стекну четири поена предности. Ипак, играч утакмице, Огњен Кузмић, везао је неколико поена, да би нешто касније и решио меч, што је била и највећа награда за сјајну партију.

Звезда је на овај начин стигла до 9:8 и показала да ће бити равноправан конкурент за висок пласман, посебно ако се у обзир узму тријумфи над Макабијем, Реалом, ЦСКА, Жалгирисом и Фенербахчеом у само неколико недеља.

ТОК МЕЧА

4/4 (14:14)

Фенербахче је тројком Калинићa поново повео, након што је Волтерс изгубио две лопте. Ипак, на -4, Кузмић је закуцао, па Симоновић поентирао за нови егал, да би центар Звезде свом тиму вратио предност у серији 6:0. Поново су у битним тренуцима судије донеле дискутабилну одлуку, досудивши Џенкинсу фаул у нападу, да би Диксон потом поентирао за +2 за Фенербахче.

Јудо је донео и +4, а на уласку у последњи минут Кузмић закуцао уз фаул и вратио неизвесност. Судије су у нападу Фенербахчеа гледале и снимак на 01:02 до краја и исправили одлуку донету на штету Звезде.

Јовић је на 43,8 до краја погодио једно од два слободна бацања и изједначио. Обема екипама остао је по напад до краја. Калинић је промашио тројку, а Џенкинс погодио дугу двојку, за вођство пред последњи напад на утакмици!

Фенербахче је ишао на Јудоа, кога је изблокирао вероватно најбољи играч утакмице Огњен Кузмић, чиме је меч завршен!

3/4 (17:17)

Фантастична одбрана донела је Звезди на почетку другог дела игре и шансу да се поенима резултатски одлепи, у чему су наши момци и успели! Две тројке Џенкинса, потом погодак са полудистанце Дангубића, а у међувремену рампа Томпсона и велика борба за сваку лопту донели су нашем тиму максималних +8 и натерали Обрадовића да затражи тајм-аут!

Звезда је отишла и на +10, а Датоме и Богдановић прекинули серију 7:0 тројкама. Срећом, још једну није погодио Слукас, али јесте Јовић за 57:50. Велики притисак вршили су гости и покушавали да поново поведу, али су наши играчи давали све од себе и одржавали разлику.

Митровић је потом изгубио лопту, а Слукас тројком смањио на кош заостатка, па Јудо изједначио. Ипак, поенима Јовића Звезда је отишла са +2 на последњу паузу између четвртина.

2/4 (21:19)

Звезда је други период почела погоцима Симоновића након фаула при шуту за три и Лазића, који је имао 2+1, док је Богдановић погодио тројку на другој страни. Након константног вођства црвено-белих у овој четвртини, Фенер је дошао до вођства од три поена у 15. минуту. Међутим, уследили су поени Јовића и Џенкинса и блокада Кузмића над Богдановићем, па је Звезда изједначила, а публика додатно живнула.

Ипак, пет везаних поена Калинића донело је нових +3 Фенербахчеу, али је Симоновић узвратио колеги из репрезентације и изједначио. Ипак, одлична одбрана, а потом и први евролигашки поени Томпсона у дресу Звезде донели су црвено-белима +2 на полувремену.

1/4 (23:23)

Звезда је без икаквог респекта ушла у утакмицу и преко фантастичног Кузмића, који је већ у првој половини првог периода дошао до 8 поена, стекла предности. Ангажованом игром у одбрани, на ивици фаула отвориле су се прилике за контре, које су наши момци обилато користили и успели да на првом тајм-ауту имају 13:11, уз два пенала Џенкинса. Оба је искористио.

Фенер је затим везао две тројке и стекао кош предности, па се играло кош за кош у наредном периоду, да би Турци стекли +4 (21:17) на два минута пре паузе, па је Радоњић одлучио да одмах затражи минут одмора. Наш тим је серијом 6:2 успео да изједначи, а судије донеле крајње чудну одлуку на истеку овог дела игре, када нису доделиле лопту Звезди након што ју је Весели пребацио руком на своју половину.

Чак 8 поена убацио је Кузмић, а Џенкинс је додао 4.

НАЈАВА

Кошаркаши Црвене звезде дочекују Фенербахче, једну од три екипе против којих нема победу у последње четири сезоне, колико учествује у овом формату Евролиге. Звезда има скоро 8:8 и налази се у сјајном низу победа (четири у последњих пет утакмица, а три везане), док Фенербахче има 10:6, али и игра веома променљиво у последњих неколико недеља, за разлику од почетка сезоне.

За Звезду би у Евролиги могао да дебитује Дион Томпсон, док се у екипи Фенера вратио Богдан Богдановић, који је дуго одсуствовао.

Повезане вести

31 comments

NOLAN SMIT јан 14, 2017 at 21:37

PRIJATELJU, POGLEDAJ ZADNJIH DESETAK MEČEVA KOJE JE GUDURIĆ ODIGRAO U EVROLIGI. KATASTROFALAN PROCENAT ŠUTA, PUNO IZGUBLJENIH LOPTI, USPORAVANJE SVAKE AKCIJE, TEŽNJA KA SAMOISTICANJU… KADA SU ON I MITROVIĆ NA PARKETU ZVEZDA JE UVEK U MINUSU. NE KAŽEM DA NIJE TALENAT ALI TREBA MALO DA OHLADI GLAVU U FMP-U ( DO KRAJA SEZONE).

Reply
monako јан 14, 2017 at 03:32 Reply
NOLAN SMIT јан 13, 2017 at 19:00

GAZI ZVEZDO SVE MIŠEVE REDOM. GUDURIĆA I MITROVIĆA POSLATI U FMP.

Reply
Napred Zvezdo јан 14, 2017 at 03:48

Za Mitrovica ne bih imao nista protiv, iako i dalje ne mogu da shvatim sta se desava sa njim…pre je bio odlican, dozivi onu povredu, pauzira malo (vise), i sada ne moze da se sastavi. A bas sam ga gotivio.
A, sto se tice Gudure – NIKAKO!

Reply
dejo јан 13, 2017 at 14:21

Obradovali ste me svi kosaraksi Crvene Zvezde ,dokazali ste svima jos jednom kako treba da se bori za Zvezdin grb i dres ,hvala vam svim do jednog kosaraksima Crvene Zvezde ,ovaj Obradovic je jos jednom pokazao da su njemu milije turske pare a to sto je rekao da je veci Srbin nije nego manji od najmanjeg ,samo napred Crveno beli kosarakasi u nove pobjede

Reply
CIGANIN74 јан 13, 2017 at 02:16

Ode mi jetra zbog KK ,decembar a evo i januar cisterne piva se konzumiraju,rakije nestalo nema je ni za leka a ova ZVEZDA JE BOLEST KOJOJ NEMA LEKA!!!

Hvala svima na jos jednoj istorijskoj pobedi i veceri za pamcenje!

e sad krastavci,kiselo mleko pa lagano u 5h na burek

Reply
NOLAN SMITTT јан 13, 2017 at 00:32

NIJEDAN PORTAL NE ŽELI DA OBJAVI KOMENTAR POVODOM SRAMNIH IZJAVA SRAMNE franjevačke PI….TINE,NAKON PORAZA OD CRVENE ZVEZDE. NE MOŽE franjevac NIKADA DA BUDE SRBIN. NAROČITO NE NEKO KO JE USMRTIO ČOVEKA AUTOM A ZA TO NIKADA NIJE ODGOVARAO. KO MU JE TO OMOGUĆIO ? PUNO JE MANJI I ČOVEK I SRBIN NEGO ŠTO MISLI. NE SEĆAM SE DA SE JAVIO KAD JE UBIJEN MARKO. OLOŠ POTURIČKA.

Reply
Estrella Roja јан 12, 2017 at 23:41

Podsetio me Kuzmićev potez na Vrankovićevu blokadu kada je Pao postao prvak Evrope zahvaljujući toj rampi. Nadam se da ćemo doživeti i taj trenutak sa košarkaškom sekcijom u kojoj će Kuzmić biti čovek odluke kao što je Pančev bio za nekadašnjeg giganta u fudbalu. Neverovatno koliko je taj čovek napredovao…. koliko sam samo bio skeptičan posle njegovog dolaska i povratku Đenke u naš tim. Svaka čast! „Braći“ još preostaje da vratimo sa kamatom.

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 12, 2017 at 23:22

kapa dole..idealno

Reply
zemunac1976 јан 12, 2017 at 23:18

miss, da si bio u hali cuo bi da mu to nismo pevali. zato bolje cuti i nekomentarisi nesto sto ne znas

Reply
zemunac1976 јан 12, 2017 at 23:16

pljuvaci dal nas cujete….hahahahah ajmo botine napredne, gde ste sadaaaa: cestitke igracima i velikom treneru

Reply
Mississauga јан 12, 2017 at 23:11

Upravo sam odgledao konferenciju za stampu Zeljka Obradovica gde je osuo paljbu na navijace i klub posto su mu vise puta pogrdno skandirali “ Zeljko turcine , napu… se ku…..
Bez obzira sto je on partizanovac , to je SRAMOTA !!!

Reply
Александар јан 12, 2017 at 23:15

Једино што може је да замери навијачима, клуб не може одредити шта ће међу 8000 људи неко запевати.

Reply
Mississauga јан 12, 2017 at 23:27

Moze kako da ne. Trebalo je odmah preko razglasa odreagovati.

Reply
Napred Zvezdo јан 13, 2017 at 00:59

Sinak, pohlepa i bes svakim danom sve vise izbija iz tebe. Sa tobom nesto gadno nije u redu…

Reply
Mississauga јан 13, 2017 at 01:22

Ala ti lupas…

Koprivnakoprivna јан 12, 2017 at 23:29

Mrzi Zvezdu…zato rodjace.l.

Reply
Maksa јан 12, 2017 at 23:56

Ova utakmica je bila rat, a u ratu sva su sredstva dozvoljena. A i u ostalom, ja mislim da ne postoji covek u Srbiji koji nije barem jednom opsovao i to sa vecom psovkom od ove. Ono nase tradicionalno „Jebiga“ je poznato po celom svetu. Tako da, gest mozda jeste ruzan jer je stvarno dosta doprineo Srpskoj kosarci, ali smatram da ova zamerka nije prigladna jer da jeste u derbijima bi na svakih 5 minuta prekidali utakmicu zbog nekih ovakvih skandiranja.

Reply
Maksa јан 13, 2017 at 00:01

Ova utakmica je bila rat, a u ratu sva su sredstva dozvoljena. A i u ostalom, ja mislim da ne postoji covek u Srbiji koji nije barem jednom opsovao. Ono nase tradicionalno „Je…ga“ je poznato po celom svetu. Tako da, gest mozda jeste ruzan jer je stvarno mnogo doprineo Srpskoj kosarci, ali u ovoj situaciji zamerka nije prikladna. Zamisli da na derbiju prekidaju utakmicu svaki put kada skandiraju na taj nacin nekom igracu ili treneru, utakmica bi trajala 5 sati.

Reply
LA[K]I јан 13, 2017 at 08:23

Alo bre ljudi, ako niste bili u hali onda ste na TV mogli cuti. Niko nije vredjao Obradovica!!! Izmislio je sve to. Naravno posle ovoga sto je sad istrtljao prvu sledecu utakmicu u Beogradu ce ceo mec dobiti pesmu koju trazi!

Reply
Maksa јан 12, 2017 at 22:54

Utakmica za infakt ! Za mene je ovo najveca pobeda zvezde u dosadasnjem toku Evrolige jer je Fener tradicionalno najneugodniji protivnik zvezdi. Nema sta reci junacka bitka i herojska pobeda. Hvala vam momci za ovu predivnu noc.

Reply
Koprivnakoprivna јан 12, 2017 at 23:31

Fener pišeš velikim a zvezda malim fuj

Reply
Maksa јан 12, 2017 at 23:36

Mala nepaznja ZVEZDA ce za mene uvek biti najveca.

Reply
maserati### јан 12, 2017 at 22:54

Ako fudbaleri imaju 20+ komentara onda ovi momci najmanje duplo vise zasluzuju.Bravo!

Reply
Hadži Dragan јан 12, 2017 at 22:51

Bravo deco moja,cigančići moji.

Reply
Vuja NBG јан 12, 2017 at 22:50

Cigani ludaci …

Reply
Mississauga јан 12, 2017 at 22:41

Bravo Zvezdo ! Nismo igrali dobro ali zahvaljujuci individualnom kvalitetu pobedili smo.

Reply
Александар јан 12, 2017 at 23:14

Да ли сте сигурни у ово што сте написали?

Reply
Mississauga јан 12, 2017 at 23:25

100%

Reply
Napred Zvezdo јан 13, 2017 at 00:55

Cak i kada pokusas da prikrijes svoje navijacko opredeljenje, ispadnes gl*p!
Spominjes individualni kvalitet Zvezde, OK – imamo ga, ali smo jos uvek daleko od Fenera, tako da ne razumem koje su tebe muke naterale da dolazis na nas sajt?

Reply
Mississauga јан 13, 2017 at 01:27

Sta ti znas…

Reply

Leave a Comment