Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Нови играч промовисан на Маракани

Црвена звезда представила је и пето појачање у зимском прелазном року. Након „покера“ офанзиваца, на ред је дошло и горуће место штопера, на којем наш тим не може да нађе квалитетно решење месецима.

Нови дефанзивац долази из редова крушевачког Напретка, како се и писало претходних дана. У питању је Абрахам Фримпонг, који ће носити црвено-бели дрес са бројем 5.

Фримпонг је из Гане, има 23 годинe, потписао је уговор на три године, а медији пишу да је Звезда платила обештећење од 100 000 евра.

Играо је у омладинској школи Вићенце, био и на проби у Партизану, а затим прешао у Војводину, одакле се преселио у Крушевац, где је провео 5 година и забележио 93 наступа.

– Црвена звезда је највећи клуб на овим просторима и изузетно сам срећан што ми се пружила прилика да постанем део екипе са оваквом историјом. Фудбал сам почео да играм у својој домовини, у Гани где сам играо за Акру. Потом сам отишао у италијански клуб Вићенцу. Одатле сам се упутио у Србију где сам разговарао са људима из Партизана, али нису ми одговарали услови које су ми нудили тако да сам прешао у Војводину. Из Новог Сада сам отишао у Крушевац где сам провео четири сезоне – рекао је Фримпонг.

Пословни директор Стефан Пантовић представио је ново појачање.

– Фримпонг је атипичан централни дефанзивац, поседује одличну покретљивост и окретност, добро чита игру противничких играча, а, иако није много висок, има сјајну скок игру. Млад је фудбалер, има 23 године, и даље се развија и уздамо се у њега да ћемо имати нову снагу у одбрани. Он ће се прикључити екипи на припремама у Словенији у понедељак – рекао је Пантовић.

Фримпонг је, за шест година проведених у Србији, успео да научи наш језик.

– Са саиграчима ћу сигурно говорити на српском, добро владам фудбалским терминима. Ипак, свакодневни говор се разликује и када комуницирам са медијима причам на енглеском како бисмо се што боље разумели – рекао је нови Звездин фудбалер.

Млади штопер ускоро би могао да добије српско држављанство.

– Покренут је поступак како бих добио српски пасош. То није уско везано само за Звезду, дуго сам размишљао о томе. Значиће ми да могу да аплицирам на европском тржишту без већих проблема. За национални тим Гане играо сам само у узрасту до 17 година – рекао је Фримпонг.

У Напретку је имао прилике да игра и са бившим Звездиним играчем Мамадуом Мбођом.

– Мамаду ми је пријатељ и заиста добар играч, али обећавам да ћу бити бољи од њега у црвено-белом дресу – закључио је млади штопер.

Повезане вести

15 comments

Otpisani101 јан 13, 2017 at 17:08

Iskreno da kazem dok ne vidim pojacanja na delu,ja ih ne komentarisem…u zvezdi je veliki pritisak na fudbalere i nije isto igrati u zvezdi i napretku,javoru itd…..desavalo se u istoriji zvezde da najbolji igrac prve lige propadne a zigic iz 3.lige bude najbolji…za terzica imam mnoge zamerke ali ga toliko pljuju da sam ja dzontra-kontra i dok je zvezda prva na tabeli ,ja cu ga braniti…terzic je po mnogima ovde lopov,kriminalac itd…da se podsetimo da od dzajica prvaka evrope,gde je zvezda poslovala u debelom plusu,pa do dzajica u poslednjem mandatu gde je zvezdin dug 50 miliona evra,jel bio terzic ?…da li je terzic napravio taj dug?…naravno da nije…i mani te se vise ,terzic krade a posteni napravili dug 50 miliona…a babunski kada nije uspeo u ovoj nasoj ligi da se izbori u prvih 11,bojim se da nece nigde…koliko ste ga ovde hvalili i barselona da se zamisli zasto ga je izgubila…bojan krkic bio 10 puta veci talenat od babunskog pa mu je karijera nikakva…ako si najbolji omladinac ne znaci da ces uspeti u zivotu…

Reply
Jesse Pinkman јан 13, 2017 at 17:01

Tek sada se vidi kakav je fijasko bila prosla kzn. Blazo dosao kao iz kafane, nezna imena igraca (Vujaklija-Vukajlija), nezna na koliko su ugovori?!?! I to nam je sportski direktor. Verujem da jedini razlog sto danas nije predstavio Frimponga je sto nezna engleski. Da smo ozbiljan klub, on bi bio najuren odavno!

Reply
kastiljo јан 13, 2017 at 20:34

Hahaha najjaci nick do sada 😀

Reply
Goran јан 13, 2017 at 16:41

Sad imamo King Konga kako rece Grof za Kangu i Frimponga. Kong+Frimpong=gazenje boranije i do nove titule 🙂

Reply
Bata јан 13, 2017 at 15:10

Odlicno je sto si dosao a jos bolje sto ces imati srpsko drzavljanstvo i neces se tretirati kao strani igrac , valjda ces biti pojacanje koje nam treba za ligu sampiona .

Reply
vuleeeeeeee јан 13, 2017 at 14:20

Bolje da ste doveli Piasentina iz čukaričkog on bi bio odličan sa Le Talekom u odbrani.

Reply
LA[K]I јан 13, 2017 at 15:10

Zasto svi forsiraju ideju da Le Talek ostane na poziciji stopera? Mnogo smo bolje igrali dok je on bio u tandemu sa Donaldom, nego kad je presao na stopera. Treba da kupimo stopere i da oni igraju tu poziciju, a ne da forsiramo igrace sa drugih pozicija.

Reply
Napred Zvezdo јан 13, 2017 at 16:27

I ja se slazem da svako treba da igra na svojoj primarnoj poziciji, jer tu moze i najvise da pokaze. Le Taleku je to pozicija zadnjeg veznog, a sekundarne pozicije su mu centralni vezni i stoper, tako da mu i nije toliko strana ta pozicija, a pritom su ga ovi nasi vec prekrstili na stopera, i gde god se pojavljuje spisak igraca on je na mestu stopera, a i deluje mi, kako je vreme odmicalo, da je sve bolji, da se vec i navikao. Ja bih, recimo, drzao Le Taleka i Flimponga kao glavne stopere, a Lune i ako dodje Planic da budu rezerve. Opet, zavisi ko ce biti u kakvoj formi…

Reply
LA[K]I јан 13, 2017 at 17:00

Slazem se da je dobar stoper, ali smo igrali dosta bolje dok je on igrao sa Donaldom na sredini, nego dok je na stoperu. Zato mislim da bi bilo dobro da se vrati na staru poziciju, a da dovedemo dva ozbiljna stopera.

Reply
Napred Zvezdo јан 13, 2017 at 19:11

Moze i tako, nemam nista protiv! Samo, pozicija stopera je dosta rizicna – tu se ne sme pogresiti, a u prethodnom periodu smo tu mozda i najvise gresili sa pojacajima. Dobro si napisao – dva OZBILJNA stopera, to je malo teze naci, zato je on i vracen na tu poziciju.

pera јан 13, 2017 at 21:12

Ljudi vi zaboravljate da je vreme igrača po formaciji odavno prošlo i da savremeni fudbal zahteva da svi igrači učestvuju i u odbrani i u napadu. Dakle neće nam pomoći ni dva vrhunska halfa ako ostale pozicije ne zatvaramo kako treba. Poenta je sledeća strućni štab mora da nauči pre svega vezne igrače da svako prema poziciji zatvara odbranu kao i da svako od njih gradi napad pre svega iz tranzicije i smatram da su zato dovedeni Pavkov i Vujaklija po meni izuzetna pojačanja. U odbrani gde su halfovi Fripong i Planić bekovi ne mogu igrati kao Petko i Andjelković na centru igrališta. Oni moraju biti izuzetno pokretni i pre svega zatvarati bočne odbrambene pozicije ali tu uvek mora biti i vezni half. U takvoj formaciji mislim da je Boža odlučio da Donalda i Lataleka koristi upravo tako, Andjelko je pretanak u odbrani i možda treba Lune da odigra tog levog beka. Mislim takodje da mora desetak igrača da promeni sredinu je su suvišni u timu.

Napred Zvezdo јан 13, 2017 at 22:18

Normalno da svi igraci treba da ucestvuju i u odbrani i u napadu, ali trenutno ne pricamo kako bi tim trebalo da igra, nego ko bi na kojoj poziciji trebalo da igra, odnosno gde ce ko najvise moci da pokaze.
Slazem se sa tobom da mnoge treba da prodamo, ali se ne slazem vezano za Lune-levi bek. On je prespor za stopera, a kamoli za levog beka gde stalno treba da se sparta napred-nazad…

maximilian88 јан 13, 2017 at 14:12

Veoma dobro pojacanje. Puno srece u svetom dresu!

Reply
dejo јан 13, 2017 at 14:06

Dobro dosao u Crvenu Zvezdu samo pokazi se zasto si doveden ne samo da budes u Srpskom fudbalu dobar vec i pokazi da si pojacanje za Crvenu Zvezdu kad bude igrala Evropsko takmicenje bilo da je to u pitanju jace LS ili manje LE na papiru posto odavno Crvena Zvezda nije igrala ni jedno od ta dva Evropska takmicenja

Reply
Vuja NBG јан 15, 2017 at 11:32

Dejo ne moraš u svakom svom tekstu po tri puta ponavljati CRVENA ZVEZDA.Pa nije sajt Partizana.

Reply

Leave a Comment